Komentarai (15)
- Vaida 2017-04-26 10:08
Man gavosi truputį tirštokas norėtūsi skystesnio , bet mėsos skonis fantastiškas - Juste 2017-01-28 16:43
Laaaabai skanu. - saulemon 2015-07-15 16:06
topiskai skanu galite ir jus paragauti galvojau kad bus neskanu bet patikekit labai skanu. )
o man asmeniskai nepatiko. siaip megstu patiekalus kurie gaminami su soju padazu, taciau sis patiekalas manes asmeniskai nesuzavejo:(
Super skaniai gavosi :)
nu kepti reikia ant aliejaus seip :D tikrai neprisvyla jei keptuve normali :) man labai patiko, super ;)
Labai puikus receptas! Skanu ir greita!
Man tai iš pirmo karto nepavyko. Aš šeimininkė su mažai patirties, tai dariau, kaip parašyta, bet.. nejau jums miltai, krakmolas ir mėsa kepami 20 minučių neprisvyla?
Paskiau, sudėjus keletą receptų į vieną, pavyko.
Skanu, labai :)
Tikrai skanu.:) Ačiū už receptą.
:mmm: noriu zverienos geriau
Reikalingi ingredientai:
Kiaulienos kumpis1 kilogramasSvogūnai2 vntPomidorai5 vntDruskaPrieskoniai mėsai1 valgomasis šaukštasAugalinis aliejus50 mililitrųČesnakaiReklamaGaminimo eiga
1. Apdorokite mėsą, atskirdami riebalus, kaulus. Apdorotą minkštimą supjaustykite mažais gabalėliais. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais.
2. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų. Įdėkite mėsą į karštą keptuvę ir apkepkite iš visų pusių. Nevartykite, kol viena pusė neparaudo.
Reklama3. Į keptą mėsą suberkite svogūną. Viską kartu patroškinkite, kol svogūnas suminkštės.4. Sudėkite tarkuotus pomidorus be odelių. Suberkite prieskonius, druską. Troškinkite, kol mėsa iškeps. Kai skystis užvirs, galite įpilti karšto sultinio arba verdančio vandens. Pačioje pabaigoje išspauskite česnaką ir suberkite į guliašą.

Klasikinis kiaulienos guliašas
Sotus ir aštrus klasikinis guliašas su sultinga kiauliena ir prieskoniais – šiam patiekalui neatsispirs niekas! Šį klasikinį kiaulienos guliašo receptą rekomenduoju visiems, kurie vertina skanius mėsos patiekalus! Dažniausiai guliašas gaminamas iš jautienos, bet ruošiamas ir iš kiaulienos. Bene svarbiausias ingredientas – paprika. Ruošdami klasikinį kiaulienos guliašą, atsiminkite porą pagrindinių savybių: pakepinkite svogūną ant stiprios ugnies, tada jis suteiks mėsai daugiau skonio. Ir naudokite žąsų riebalus, o ne augalinį aliejų.
Paskirtis: Vakarienės receptaiReceptai pagal ingredientus: # Mėsa / # DaržovėsReklama
Kiaulienos kumpio guliasas
Kiaulės (kiaulienos) kumpis - vertinama mėsa, gaunama iš kiaulės užpakalinių šlaunų. Iš kiaulienos kumpio galima gaminti beveik visus kiaulienos patiekalus, dešras, kotletus, kepsnius, šašlyką ir t.t. Skaityti daugiau >>
Čanachai su kiauliena ir kopūstaisCukinijų apkepasDuonos pyragas su cukinijomis, kumpiu ir mocarelaGarstyčiose marinuotas kumpisGlazūruotas kiaulienos kumpis orkaitėjeGreitos morkų salotos su kumpiuGriežinėliai su sūriu, kiauliena ir sezamaisGuliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkaisItališki karšti sumuštiniai orkaitėjeKarštas plovasKepenėlių blyneliaiKiaulienos guliašas
Kiaulieną supjaustome kubeliais ir sumaišome su sojos padažu, druska ir pipirais.
Paliekame marinuotis 15 minučių.
Susmulkiname svogūną ir morką. Pakepiname keptuvėje apie 5-8 minutes. Po to sudedame kubeliais supjaustytus ananasus ir kepiname dar 5 minutes.
Įspaudžiame česnaką ir įmaišome prieskonius.
Išmaišome ir nukeliame nuo ugnies.
Kiaulieną sumaišome su miltais ir krakmolu.
Kepiname mėsa apie 20 minučių.
Sudedame kepintas daržoves, įmaišome pomidorų pastą. Kepiname dar 5 minutes.
Labai skanu su ryžiais.
Paprastas kiaulienos guliašas
Paprastas kiaulienos guliašas – tai ne tik tradicinis patiekalas, bet ir jaukumo bei šilumos simbolis kiekvienuose namuose. Šis patiekalas kilęs iš Vidurio Europos, tačiau jo skonis ir tekstūra pamėgti visoje Lietuvoje. Kiaulienos guliašas puikiai dera su bulvių koše, ryžiais ar grikių garnyru, o jo kreminis ir švelnus padažas dar labiau sustiprina skonį. Patiekalas yra ne tik sotus, bet ir lengvai pritaikomas pagal kiekvieno skonį. Kiauliena, kuri yra pagrindinė guliašo sudedamoji dalis, suteikia daug energijos ir yra puikus baltymų šaltinis, padedantis išlaikyti sotumą ilgą laiką. Guliašo gamyba yra paprasta, todėl šis receptas puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms, kai norisi kažko gardaus ir sotus.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Kiaulienos kumpis: galite pakeisti jautienos arba vištienos filė, jei norite lengvesnio varianto.
- Pomidorų padažas: vietoj jo galima naudoti šviežius arba konservuotus pomidorus, kurie suteiks natūralų skonį ir šiek tiek saldumo.
- Grietinė: vietoj jos tinka natūralus jogurtas, kad patiekalas būtų mažiau kaloringas.
- „Šeimininkės“ prieskonių mišinys: galite naudoti baziliką, raudonėlį ir kmynus, jei šio mišinio neturite.
Patiekalo gaminimo patarimai
- Prieš dedant mėsą į keptuvę, rekomenduojama ją lengvai apkepti, kad išsaugotų sultingumą ir geriau sugertų prieskonius.
- Troškinant guliašą, vandens kiekį galite reguliuoti pagal norimą padažo tirštumą.
- Morkas galite supjaustyti plonais griežinėliais, kad jos greičiau suminkštėtų ir išleistų natūralų saldumą į padažą.
Kalorijos
- Iš viso: apie 1500 kcal
- Porcijoje: apie 300 kcal