Sotus perlinių kruopų ir sprandinės troškinys
Taupus, nesudėtingas ir labai skanus perlinių kruopų troškinys. Gardinkite mėgstamomis daržovėmis, pvz., paprikomis, taip pat tinka pievagrybiais, o jei turite šaldytų žirnelių, troškinimo pabaigoje tinka įdėti ir jų.
Kiaulienos kepsniai su obuoliais (tinka ir vištienai)
Labai šventiškai atrodantis Prancūzijos virtuvės įkvėptas patiekalas. Nors ir skamba, galbūt, neįprastai, tačiau mėsos, obuolių ir garstyčių derinys yra šios virtuvės klasika. Ir ne be reikalo, nes skonis tikrai puikus. Šis receptas taip pat tinka ir vištienai - tiek krūtinėlėms, tiek šlaunelių mėsai. Beje, šiam patiekalui rinkitės rūgštesnius obuolius, nes su saldžiais skonis turės per mažai kontrasto, bus blankus. O jei mėgstate saldu-sūru derinius, į padažą galite papildomau įdėti šaukštą obuolienės ar obuolių tyrės.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijosMinkšti ir purūs kiaulienos kotletai
Minkšti ir purūs kiaulienos kotletai
Nesiruošiu nustebinti šiuo receptu. Paprasčiausiai tai dar vienas receptas, kaip galima kepti kotletus. Pagaminti pagal šį receptą kotletai labai purūs ir sultingi.
Perku Lietuviškas kiaulienos faršas 20 proc. riebumo. Jeigu naudosite maltą kumpį, kotletai bus sausesni. Bet, jeigu jūs turėsite tik kiaulienos kumpio arba maišysite kiaulieną perpus su jautiena, į masę įpilkite šaukštą aliejaus 😉
Kad pagamintumėte Minkšti ir purūs kiaulienos kotletai, reikės:Gaminimo eiga:- Batono riekeles susmulkinkite, suplėšykite į smulkesnius gabalėlius, sudėkite į dubenį, kuriame maišysite masę kotletams, užpilkite pienu, palikite brinkti.
- Į tą patį dubenį, kur mirksta batonas, įtarkuokite nuskustas bulves ir nuluptą svogūną (tarkuoju smulkia tarka).
- Sudėkite faršą, padruskinkite, papirinkite, gardinkite garstyčiomis, įmuškite kiaušinį ir viską labai gerai išminkykite.
- Tešlą palikite pastovėti bent 10 minučių.
- Rankomis formuokite kotletus ir kepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi.
- Kepkite ant silpnesnės ugnies, kad kotletai iš išorės neapdegtų, o viduje nebūtų dar neiškepę.
Minkšti ir purūs kiaulienos kotletai
- Kai viena pusė apkeps ir paruduos, verskite ant kitos pusės.
- Tiekite su mėgstamu garnyru.
- Labai skanu su burokėlių salotomis.
Orkaitėje kepti kotletai
Į kiaulienos faršą įmaišome smulkiai sutarkuotus svogūnus, sutrintą česnaką, prieskonius, kiaušinius, grietinę ir miltus. Suformuojame nedidelius apvalius kotletukus ir kepame 180 °C orkaitėje 30 minučių.
Reklama: