Kaip užsiauginti tankius antakius ir ilgas blakstienas: dermatologės patarimai
Daugelis svajoja apie natūraliai tankius antakius ir ilgas blakstienas. Dermatologė Katerina Bakiko dalijasi naudingais patarimais, kaip tinkamai prižiūrėti antakius ir blakstienas bei kokios priemonės.
Valentino diena daugeliui asocijuojasi su romantika, pasimatymais ir meilės išraiškomis. Tačiau ne visi šią dieną švenčia su antrąja puse. Ką daryti, jei esate vienišas.
SEGEBUTĖS UŽRAŠAI
Paprasti, skanūs ir akiai patrauklūs patiekalai, prie kurių norisi grįžti vėl ir vėl. Čia pateikiami šeimos receptai, draugų virtuvės paslaptys, nauji kulinariniai bandymai. Anksčiau aprašyti receptai nuolat tobulinami ir tikslinami, todėl "pasenusių" receptų čia nėra.
Kiaulienos kepsnys "Armonika"
Šio recepto analogus Internete radau bent šešis. Nežinau kas yra tikrasis šio recepto autorius. Tačiau, paragavusi kartą bei prisiklausiusi valgytojų komplimentų, esu tikra, jog ruošiu šį patiekalą dar ne kartą.
Dėkoju Ilonai už puikų receptą "Skaniame gyvenime". Mano recepto esminis skirtumas yra tas, jog aš nenaudojau aiuminio folijos, o kepiau kepsnį inde po dangčiu ir vėliau apskrudinau jį atidengusi. Paįvairinimui siūlau pomidorą keisti ananaso griežnėliais (gali būt konservuoti) arba 10-15 vnt. džiovintų slyvų ir abrikosų.
Šiam patiekalui nereik daug druskos ir prieskonių, mat sūrumo ir skonio suteikia naudojami fermentinis sūris bei majonezas. Iškepusi mėsa labai sultinga, kvapni, kepsnys labai puošnus, tinka šventiniam stalui.
Paruošimui reikia turėti kepimui orkaitėje tinkantį pailgą gilų indą su dangčiu.
Išeiga 10-14 porcijų. Mano pirktinė mėsa svėrė 1,75 kg, iškepusi turėjau 14 mėsos gabaliukų.
Produktai:
- 1,5-2 kg kiaulienos sprandinės arba nugarinės (pork loin - angl.)
- 200 g mocarelos (mozzarella - it.) sūrio - pusės kumščio dydžio
- 200 g fermentinio rūkyto sūrio, pvz. Gouda
- 4 Valg. Š. majonezo
- 1 didelis svogūnas
- 1 didelis pomidoras
- 1-1,5 arb. š. druskos
- 1/2 arb. š. šviežiai maltų margų pipirų
- 1-2 arb. š. maltų sausų prieskonių: lauro lapelis, čiobreliai, česnakas, kmynai, paprika, mairūnas, garstyčios (pasirinktinai pagal skonį).
- Mėsą nuplauname ir nusausiname. Kas 1,5 cm skersai įpjauname ruoželius, palikdami nepažeistą 2 cm "dugną".
- Marinato ingredientus sumaišome bei įtriname į mėsą. Paliekame marinuotis 20 min.
- Svogūną ir pomidorą supjaustome 4 mm storumo pusžiedžiais. Sūrius supjaustome kaip išeis ploniau.
- Kiekvieną mėsos įpjovą pertepame majonezu. Į įpjovas pakaitomis įdedame po gabaliuką vieno iš sūrių, po griežinėlį pomidoro ir svogūno.
- Kepame po dangčiu, 200°C (390°F) karštumo orkaitėje 80 min. Dabar atidengiame indą ir toliau kepame dar 20-30 min.
- Pateikiame su bulvėmis arba ryžiais, šalia taurės Chardonnay.

Kiaulienos kepsniai kreminiame špinatų padaže
Be galo gardūs kepsneliai, kuriems tiesiog sunku atsispirti. Jie švelnaus skonio, kreminis padažas padengia kiekvieną gabalėlį lyg kviesdamas į tikrą skonių puotą.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.ltKą dabar gaminame:
viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisVirti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažuKaršti crostini su krevetėmis ir sūriuItališka pupelių ir pomidorų sriubaMarinuoti kiaulienos kepsniai – pavyks ir virtuvės naujokui
Daugelis mėgsta gurmaniškas naujoves – ragaujame įvairius mėsos patiekalus, išbandome egzotinius pasaulio šalių virtuvių receptus, bet vis tiek reikėtų pripažinti tiesą – lietuviai labiausiai mėgsta kiaulieną. Išsikepti kiaulienos kepsnį labai paprasta – „Rivona“ siūlo puikius marinuotos mėsos gaminius. Kaip išsirinkti mėsą, pataria „Norfos“ vyr. mėsininkas Dainius Bartošius.
Šaltinis:Turinio kontrolė – redakcijos rankose, projekto partneris tik inicijuoja ar palaiko temos viešinimąKiaulienos kepsnio sėkmę lemia tinkamas marinatas / Ritos Šemelytės nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąTačiau pirmiausia reikia atlikti paruošiamuosius darbus. Kokią mėsą geriausia rinktis?
„Kepimui grilyje ar kepsninėje rekomenduočiau rinktis minkštesnių
dalių mėsą – jautienos išpjovą, nugarinę, kiaulienos sprandinę, mentę. Šios dalys turi daugiau skiriamojo audinio ir riebaliuko tarp raumenų,
todėl iškepusi mėsa būna sultingesnė. Mėsa turi būti jaunų gyvulių ar
paukščių, kad iškepusi būtų minkštesnė“, – pataria „Norfos“ vyr. mėsininkas Dainius Bartošius.
Gal ir nereikia to priminti, bet, žinoma, visuomet įsitikinkite, kad mėsa yra šviežia. Kaip nenusipirkti „antro šviežumo“ mėsos? Pasak D.Bartošiaus, mėsos spalva turi būti nuo kiaulienos šviesiai rausvos iki jautienos tamsiai rausvos, paviršius drėgnas, bet ne šlapias, mėsos raumenų skaidulos stangrios, elastingos, paspaudus po kurio laiko turi grįžti į pradinę padėtį.
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Norfos“ vyr. mėsininkas Dainius BartošiusTraškūs vištienos kepsniai orkaitėje su marinuotų agurkų ir sūrio viršumi
Šie kepsniai pavyksta beprotiškai skanūs! Super traškūs, o agurkėlių ir sūrio viršus duoda kremiškumo bei lengvo pikantiškumo. Kepsnelius skanu valgyti ne tik šiltus, bet ir jau atvėsusius.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai