pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiaulienos kepsniai folijoje - Kaip Paruošti Tobulą Patiekalą

Reikalingi ingredientai:
Kiauliena600 gramų (sprandinė)Vyšniniai pomidorai200 gramųPievagrybiai100 gramųŠoninė100 gramų (žalia rūkyta)Paprika1 vntAliejuspagal poreikįDruskapagal skonįJuodieji pipiraipagal skonįŽalumynaipagal skonįReklama
Gaminimo eiga
1. Paruoškite visus ingredientus. Nuplaukite daržoves, nuplaukite ir nusausinkite kiaulieną.

2. Kiaulieną supjausčiau į keturis kepsnius, abi puses aptepau augaliniu aliejumi, druska ir pipirais.

Reklama

4. Pievagrybius supjaustykite į 2-4 dalis ir išdėliokite ant mėsos šonų. Kitoje kepsnio pusėje dėkite vyšninius pomidorus.

Reklama

5. Nupjaukite paprikos stiebą ir išimkite sėklas. Papriką supjaustykite žiedais arba griežinėliais ir uždėkite ant kiaulienos. Daržoves ir grybus pasūdykite, jei norite, pabarstykite žolelėmis.

6. Kiekvieną kepsnį ir daržoves suvyniokite į foliją ir padėkite ant kepimo skardos. Pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.

Kiaulienos kepsnys orkaitėje folijoje

Kas nemėgsta skanaus, švelnaus kepsnio pietums ar vakarienei? Šiandien siūlau iškepti kepsnius folijoje kartu su daržovėmis, kad susigertų jų sultyse. Net jauna šeimininkė gali su jais susidoroti. Prieš gaminant kepsnius galima apkepti iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos, tačiau tai nėra būtina. Pievagrybius galima pakeisti miško grybais. Dėl pikantiškumo pridėkite česnako arba adžikos, galite pabarstyti paruoštą patiekalą žolelėmis.

Paskirtis: Vakarienės receptaiReceptai pagal ingredientus: # Mėsa / # DaržovėsReklama

Kiaulienos kepsniai folijoje

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “nugarines kepsniai” rasta receptų 733Nugarinės kepsniai su kreminiu viskio padažuNugarinės kepsnys įdarytas sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais

Kiaulienos kepsniai folijoje

Vasarojat? Mes taip vasarojam, kad net iš namų baisu koją kelt. Va taip. Įsijautė vasara su saule, kepina taip pietų Vokietijoj, kad maža nepasirodo. Na, bent vakarais išslenkam laukan ir pasidžiaugiam visais šilto oro privalumais. Tuo tarpu ir griliu, ir mažaisiais sodelio darbais (pagaliau sudygo mano bazilikai ir čili pipiriukai!). Pažemuogaujam, padrybsom kur pavėsy su knyga ar į kokį kalną užsikarioblinam. Taip ir slenka mūsų šiltos tingios dienos.

O dar prieš tuos visus didžiuosius karščius, kai vis dar buvo vėsoka, kai vėjelis neleisdavo nusiimti megztinių, jungiau orkaitę ir kepiau kiaulienos sprandinę. Kepiau daug kartų. Visaip. Bet turbūt pats geriausias ir niekad nenuviliantis liks tėčio paprastutis receptas. Neveltui jis sako, kad nei mėsos, nei žuvies visokiais įmantriais prieskoniais gadinti negalima. Taigi jau praėjusios tėčio dienos proga dalinuosi itin paprastu kiaulienos sprandinės kepimo būdu. Mėsa gaunasi minkšta, sultinga, neperkrauta prieskoniais, švelni. Jaučiasi česnako bei petražolių poskoniai.


Prieš tai dar pridursiu, kad ir kaip jūs bekeptumėt mėsą, ji niekad nebus skani, jei nebus švieži ir sultinga. Tad jei nusipirksite gerą mėsos šmotą, šis kepimo būdas tik atskleis jos gardumą. O jei nusipirksit sausą, pastovėjusią ir nieko vertą, tai jokie stebūklai jai jau nebepadės.

Kiaulienos sprandinė kepta folijoje (didelės šeimynos valgytojams)2 kg kiaulienos sprandinės1 česnako galva1 pundelis petražolių2 dideli svogūnaialyvuogių aliejusdruska, pipirai
Gaminimo eiga

Mėsą nuplauname, apipjaustome gysleles ir visus kitus "gražumus". Tuomet dedame į didelį puodą, pilame į saują druskos ir piprų bei gerai įmasažuojame į mėsą. Nei druskos nei pipirų nepagailėkite. Ant viršaus pilame gerą šliuksnį alyvuogių aliejaus ir dar kartą išmasažuojame mėsą. Tumet aštriu peiliu mėsą įpjauname keliose vietose, arba įbedame daug skylučių. Į tas vietas prikaišiojame nuluptų ir į kelias dalis padalintų česnako galvučių (nepagailėkite, mėsai iškepus jie mažai jaučiasi). Trumpam išimame iš puodo mėsą ir į jį dedame puse šiek tiek smulkintų petražolių ir žiedais pjaustytų svogūnų, dedame atgal mėsa ir ant viršaus sudedame likusias petražoles bei svogūnus. Uždengiame puodą dangčiu ir paliekame bent pusei dienos ramybėje.