MAISTO CIRKULIATORIUS
Norint pasiekti patį skaniausią, sveikiausią ir aromatingiausią maisto gaminimo sprendimą – vakuumatorių naudokite kartu su maisto cirkluliatoriumi. Taip maistą pasigaminsite dar sveikiau ir greičiau! Cirkuliatoriuje nustatykite norimą temperatūrą ir įstatę jį į puodą lėtu režimu gaminkite maistą. Maistas gaminamas savose sultyse niekada nepervirs ir nesudegs, taip pat visuomet išliks sultingas ir minkštas. Susikurkite aukščiausio lygio restoraną savo namuose!
Iš anksto pasiruoškite maistą maišeliuose, ištraukite orą vakuumatoriumi gaminkite „Sous Vide“ lėto gaminimo būdu. Tuomet paruoštą produktą įdėkite į šaldytuvą arba šaldiklį. Jį pabaigsite ruošti bet kada, kada turėsite laiko. Tokį būda naudoja virtuvės šefai savo restoranuose visame pasaulyje.
Šį prietaisą verta turėti kiekvienam: kas yra vakuumavimo aparatas ir kaip jį galima pritaikyti buityje?
Kasdien tobulėjančios technologijos palengvina mūsų rutiną daugybėje sričių. Viena jų – maisto gamyba. Pavyzdžiui, pastaruoju metu vis labiau populiarėja maisto vakuumavimo aparatai, suteikiantys galimybę ne tik ilgam laikui užkonservuoti ir marinuoti produktus bei patiekalus, ilgiau juos išsaugant šviežius, bet ir praplečia patiekalų ruošimo spektrą. Prekybos tinklas „Lidl“ dalijasi patarimais, kaip panaudoti šį universalų prietaisą, kurį įsigyti nuo šiandienos galima visose prekybos tinklo parduotuvėse.
Nors Lietuvoje maisto vakuumavimo technologiją pirmiausiai pradėjo naudoti aukščiausios klasės restoranai, šiandien ją virtuvėje pritaikyti gali kiekvienas šalies gyventojas. Maisto pakavimo vakuumuojant principas paprastas – tai metodas, kuomet specialus maišelis su produktais ar patiekalais viduje yra įdedamas į vakuumavimo prietaisą. Tuomet pakuotė yra automatiškai užsandarinama, o iš jos vidaus pašalinamas oras. Maišelyje nebelikus oro, sumažėja ne tik jo dydis bei tūris – iš jo pašalinamas ir deguonis.
Tai reiškia, kad pakuotėje nebesusidaro palanki terpė sparčiam bakterijų ar kitų mikroorganizmų dauginimuisi, jis nebesąveikauja su aplinka, nebedžiūsta ir nebesioksiduoja. Šiuo būdu prailginamas tokiuose maišeliuose laikomų maisto produktų galiojimo laikas, jie kokybiški, švieži ir vertingi išlieka net 2-3 kartus ilgiau nei su įvairiomis aplinkos sąlygomis susiduriantys produktai. Be to, vakuumuojant produktus didėja tikimybė išvengti apsinuodijimo maistu, taip pat tai yra puikus būdas sumažinti maisto švaistymo apimtis ir užtikrinti, kad nė vienas produktas neatsidurtų šiukšliadėžėje.
Galybė kasdienio panaudojimo būdų
Vakuumuoti galima platų produktų spektrą – nuo vaisių, daržovių ar uogų, iki mėsos, žuvies, paukštienos ar įvairiausių ilgai negendančių produktų. Pavyzdžiui, užvakuumuota ir į šaldiklį įdėta mėsa ar žuvis bus tinkama naudoti nuo dvejų iki trejų metų, todėl tai yra vienas geriausių būdų išlaikyti ją šviežią.
Be to, vakuumuojant produktus, tuo pat metu juos galima ir marinuoti – į maišelį supilti marinatą ar atitinkamus prieskonius – nes marinatas į mėsą, žuvį ar kitus produktus įsigers greičiau. Tai palengvins kasdienybę ir padės sutaupyti laiko ruošiant įvairius grilio patiekalus, marinuojant daržoves ar jau minėtą žuvį.
Tiesa, vakuumuoti galima ne tik produktus, bet ir įvairius patiekalus – sriubas, troškinius. Gaminant šiuos valgius didesniais kiekiais yra įprasta, kad po kelių dienų valgymo jie atsibosta, todėl neretai valgį tenka išmesti. Sandariai užvakuumavus troškinį ar plovą, kitą savaitę jo nereikės gaminti iš naujo, o padarius pertrauką, maistas vėl teiks džiaugsmą.
Maisto vakuumatorius – kas svarbu renkantis?
Tam, kad susikurta tvaresnės kasdienybės rutina ir naujų įpročių nauda galėtumėte džiaugtis ilgą laiką, vakuumavimo prietaisas turi būti kokybiškas. Nenuostabu, rinkoje gausu skirtingų gamintojų ir įrenginių. Maisto vakumatoriai kainos atžvilgiu taip pat skiriasi. Tad pasirinkti individualiai tinkamiausią variantą kainos ir kokybės atžvilgiu gali būti nemenkas iššūkis. Toliau pateikiame kelis esminius naujo pirkinio pasirinkimo kriterijus.
1) Dydis
Šiandien itin populiarūs nedideli, kompaktiški rankiniai aparatai, t. y., pompos arba kitaip – siurbliai. Juos patogu sandėliuoti virtuvėje, vežtis kartu į sodybą, gamtą. Kalbėdami apie dydį, išskirtume kelis momentus:
- kompaktiškas paties prietaiso dydis;
- maišelių ir dėžučių matmenų įvairovė.
Kaip jau minėjime, vakuumo aparatas maistui leidžia „pratęsti“ produktų galiojimo terminą. Vis dėlto, turite įvertinti, kokius produktus ir kokiais kiekiais norėsite sandėliuoti. Tuomet, pagal tai pasirinkti skirtingų dydžių maišelius, dėžutes. Pats prietaiso dydis ne ką mažiau svarbus. Juk kiekvienas norime sutaupyti vietos tiek namuose, tiek išvykos į gamtą reikmenų krepšyje.
2) Galingumas ir naudojimo subtilybės
Verta paanalizuoti ir vakuumo pompos techninius niuansus. Pavyzdžiui – veikimo principą, galią. Pavyzdžiui, Zana.lt asortimente esanti pompa yra pakankamai galinga norint vakuumuoti maistą dažnai. Ji įkraunama vos per kelias valandas, o automatinis mechanizmas išsijungia pats, kai maiše ar dėžutėje pasiekiamas tinkamas vakuumo lygis.
3) Dizainas
Nesvarbu, kad ir kokie praktiški virtuvės reikmenys tai būtų, šiuolaikiniam vartotojui svarbus dizainas. Normalu, juk šiandien buityje naudojamos detalės tampa erdvės dalimi, aksesuarais. Idealu, jei dizainas yra:
- minimalistinis;
- patogus;
- tvarus.
Vėlgi, negalime nepaminėti Zwilling gamintojo – modernus Zwilling vakuumavimo aparatas maistui bei visi tam skirti priedai visiškai atitinka stilingo ir funkcionalaus rinkinio sąvoką. Pompos linkiai suteikia daiktui elegancijos ir patogumo jį laikant. Baltas atspalvis dera bet kokiame interjere.
4) Priedai
Jeigu dairotės rinkinio, pasižiūrėkite, kokie priedai į jį įeina. Žinoma, priedai – vakuumavimo maišai ir dėžės – turėtų būti apžvelgti ir jei įsigyjate tik patį aparatą, o priedus renkatės atskirai. Svarbiausia, kad jie būtų kokybiški, pagaminti iš tvarių medžiagų, pasižymėtų plačia talpų pasirinkimo įvairove. Nuostabu, jei jie dar ir daugkartinio naudojimo. Atkreipkite dėmesį į reikalingų maišelių ar dėžučių papildymo galimybę esant poreikiui – juos rasti ir užsisakyti neturėtų būti sunki užduotis.
Kas yra slapukas?
Slapukai yra nedideli tekstiniai failai, kurie išsaugomi jūsų įrenginyje jums lankantis svetainėje.
Sesijos slapukai
Sesijos slapukai arba laikinieji slapukai naudojami kiekvieną kartą, kai lankotės mūsų svetainėje, ir ištrinami, kai uždarote savo interneto naršyklę. Laikini slapukai naudojami, pavyzdžiui, prisiminti kalbą, kurią pasirinkote svetainėje, arba jūsų pirkinių krepšelio turinį.
Nuolatiniai slapukai
Nuolatiniai slapukai lieka vartotojo įrenginyje ir po to, kai uždarote svetainę. Nuolatiniai slapukai turi skirtingus galiojimo laikotarpius, kai kurie iš jų saugomi vartotojo įrenginyje kelias dienas, mėnesius ar net metus. Nuolatiniai slapukai naudojami, pavyzdžiui, prisiminti naudotojo pasirinkimus ir saugoti naudotojo vardus ir slaptažodžius, kad vartotojams nereikėtų prisijungti kiekvieną kartą, kai jie lankosi svetainėje.
Trečiųjų šalių slapukai:
Siekdami teikti kokybišką turinį, rinkti statistinius duomenis ir rodyti skelbimus, savo svetainėje naudojame trečiųjų šalių slapukus. Trečiųjų šalių privatumo politiką ir slapukų naudojimo sąlygas galite peržiūrėti atitinkamos trečiosios šalies svetainėje.
Kas yra maisto vakuumavimo aparatas ir kuo jis naudingas?
Ne be reikalo šie novatoriškos virtuvės reikmenys sulaukia vis daugiau šiuolaikinių vartotojų susidomėjimo. Specializuoti įrenginiai ir šiems skirti priedai – galimybė kurti tvaresnę kasdienybę, stilingą, funkcionalią ir tvarkingą virtuvės zoną. Kalbant apie įrenginio nauda, kertiniai privalumai būtų tokie:
- išsaugoma produkto maistinė vertė;
- išlaikomas sodrus gaminių skonis ir kvapas;
- pratęsiamas produktų galiojimo terminas;
- palaikoma tvarka šaldiklyje ir šaldytuve, virtuvės zonoje;
- formuojami kelių dienų meniu planavimo įgūdžiai.
Užbėgsime įvykiams už akių ir atsakysime į vieną dažniausiai užduodamų klausimų, kuris, tikime, kirba ir jums – ar prietaisas pakeičia produktų arba patiekalų skonį? Tikrai ne. Priešingai, kokybiškas modernios virtuvės atributas šį išsaugo. Tad nerimauti tikrai nėra dėl ko.
Į vakuumo maišelius / dėžes galima talpinti įvairius produktus:
- daržovės, vaisius, mėsą, žuvį, kt.;
- šviežius ir termiškai apdorotus;
- „pilnus“ ar pjaustytus.
Gerai pagalvojus, vakuumo metodas leis suformuoti visavertės mitybos ir, apskritai, dienų meniu planavimo įgūdžius. Galėsite drąsiai planuoti maistą kelioms dienoms į priekį. Lygiai taip pat, kaip ieškome geriausiai maisto vertingąsias savybes išlaikančių puodų ar keptuvių, verta dairytis prietaisų, kurie padėtų išlaikyti gautą rezultatą bent kelias dienas.
Gaminiai tinkami ir šaldytai produkcijai. Nors daugelis produktus šaldiklyje laiko kelis metus, kai kuriuos jų reikėtų suvartoti greičiau. Tačiau produktai vakuume tinkami vartoti išlieka bent kelis kartus ilgiau. Akivaizdu, maisto vakuumatoriai – atsakymas į klausimą tiems, kurie ieško, kaip sumažinti išmetamo maisto kiekį.