pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiaulienos kepsniai ant grotelių - Skanūs receptai ir patarimai

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Žymės: gėrimas, prieskoniai, kalėdinis, punšas, kalėdinis receptas Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėKiaulienos kepsnys "Gaspadorius"Kiaulienos kepsniai azijietiškame marinate

Savaitgalį, jei tikėsime orų prognozėmis, turėtų būti šilta. Tad kviečiame, smagiai leidžiant laiką gamtoje, pasilepinti gardžiais ir sultingais lauko kepsniais!

A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąTemos: 4 Mėsa Kepsniai Receptai Virtuvė

Produktai:

1 kg jautienos filė,

3 valg. š. alyvuogių aliejaus,

5 valg. š. citrinų sulčių,

1 arbat. š. druskos (pagal skonį),

1 arbat. š. maltų juodųjų pipirų (pagal skonį),

1 arbat. š. medaus,

sauja mėgstamų žalumynų.

Kaip gaminti:

1. Supjaustykite kepsniams jautieną ir įtrinkite druska bei pipirais.

2. Paruoškite marinatą: sumaišykite citrinų sultis su alyvuogių aliejumi ir medumi. Apliekite juo kepsnius. Palaikykite kelias valandas, o dar geriau per naktį.

4. Skanaukite su šviežiomis salotomis arba vyšniniais pomidoriukais.

Baklažanai su sūrio padažu

Produktai:

4 vidutinio dydžio baklažanai,

2 valg. š. alyvuogių aliejaus,

druskos (pagal skonį).

Padažas:

200 g varškės sūrio,

100 g lydyto sūrelio,

3 valg. š. juodųjų alyvuogių be kauliukų.

Kaip gaminti:

Gruziniški kepsniai

Produktai:

800 g kiaulienos kumpio arba nugarinės su lašinukais,

5 vidutinio dydžio granatai,

Kaip gaminti:

1. Prancūziškąjį batoną supjaustykite riekelėmis.

2. Nuplautą ir nusausintą mėsą supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais, nuluptus svogūnus – pusmėnulio forma. Kruopščiai nuplautus granatus perpjaukite per pusę.

4. Sudėjusi į gilų dubenį, ant viršaus suberkite svogūnus. Į delną dėkite po granato puselę ir kruopščiai ant mėsos išspauskite sultingas sėklas. Viską gerai sumaigykite švariomis rankomis.

2. Iš kiaulienos suformuokite kepsnius, išmuškite juos plaktuku, skirtu mėsai mušti, įtrinkite marinatu. Palikite parai laiko pasimarinuoti.

Skanaus :)

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Kategorijos
  • Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
  • Ketinu ruošti specialiai: Pietums
  • Noriu patiekalo: Kepsniai
  • Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita
Šaltinis: 15minŽymės: kiauliena, kepsnys, kepsniai