pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiaulienos Išpjovos Kepsniai Orkaitėje - Tobulas Receptas

Sultingas kiaulienos kepsnys

Mėsą gerai ištriname druska ir paliekame marinuotis. Šaldytuve galima laikyti pernakt, o kambario temperatūroje užteks valandos. Kitą dieną keptuvėje gerai įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepame mėsą iš visų pusių, kad apskrustų, paruduotų.

Į puodą, kuriame troškinsime, sudedame nuvalytas supjaustytas daržoves, čiobrelių šakeles ir laurų lapus, kmynus. Ant viršaus uždedame mėsą, pilame obuolių sultis, šaukštą medaus ir garstyčių. Puodą uždengiame dangčiu ir šauname į 160 laipsnių orkaitę kepti bent 1 valandą 30 minučių. Šiam laikui praėjus patikriname mėsą, ar suminkštėjusi. Jei norisi burnoje tipsračio minkštumo – žemoje temperatūroje galima kepti ir 2-2,5 valandos.

Gaminame padažą. Į nedidelį puodą nupilame sultinį, kuris liko po mėsos troškinimosi. Pusėje stiklinės šalto vandens išmaišome krakmolą ir supilame į mėsos sultinį. Puodą dedame ant kaitros ir vis maišydami paverdame apie 5 minutes, kol krakmolas sutirštins padažą.

Reklama41011IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiJurgita parašė:kokioje temperaturoje kepti mesa? ir kokia orkaites funkcija nustatoma?Sandra parašė:Labas Beata, ar tiktu sitas receptas anciai paruosti?Monika parašė:

Pamaciau, susigundziau ir noriu nustebinti vyra, tik iskylo vien mazyte problemele,kuo galima pakeisti grudetas garstycias? Labai laukiu atsakymo ir is anksto dekoju

kestas parašė:labas vakaras, norejau paklausti o kokioje temperaturoje kepama mesa orkaiteje?
aciu:)Regina parašė:

Sveiki Beata,
Kepiau mėsytę prie 180 laipsnių, tačiau jau praėjus valandai pastebėjau, kad labai apskrudo paviršius. Likusi pusvalandį uždengiau folija. Kaip manote, kodėl mėsa apdegė. Ačiū

Regina parašė:Tikrai taip, su „vėjeliu”. Ačiū už komentarąRasa parašė:Labai skanu, teko ragauti. Ačiū už tokį receptą.lina parašė:sveiki, kuom galima pakeisti obuoliu sultis?Asta parašė:Sveiki,o kumpį ar tiktų gamint pagal šitą receptą?Jurga parašė:Kepa naujametinei vakarienei 🙂Lina parašė:JAU KEPA! 🙂Alina parašė:

Vyras kepė Naujųjų metu išvakarėse – mmm, kaaaip skaniai gavosi… Mėsytė tokia sultinga ir minkšta! Ačiū, Beata, už toki nuostabų receptą. Įdėtas į mūsų šeimos megstamiausius 😉

Kiaulienos ispjovos kepsniai orkaiteje

Labai mažai pastangų reikalaujantis patiekalas. Padažas vertas atskirų liaupsių, bet kam šnekėti, jei galima pasigaminti ir valgyti su dideliu malonumu :) Daržoves galite naudoti pagal savo pasirinkimą, bet pomidorai būtini, nes jų sultys, kepimo metu, suteikia puikų skonį padažui.

3-4 porcijos:

  • 630 g kiaulienos išpjovos;
  • 1 a.š. rūkytos raudonosios paprikos;
  • 1 a.š. malto kumino;
  • 1 a.š. maltų juodųjų pipirų;
  • 1 a.š. druskos;
  • šakelės šviežio rozmarino;
  • 125 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės;
  • 150 g pievagrybių;
  • 14 vnt. vyšninių pomidorų;
  • 50 g sviesto;
  1. Kiaulienos išpjovą nusausinkite popieriniu virtuviniu rankšluoščiu. Nupjaukite plėves.
  2. Dubenėlyje sumaišykite papriką, kuminą, pipirus, druską. Prieskoniais padenkite išpjovą ir įtrinkite, kad geriau susigertų.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apskrudinkite kiaulieną.
  4. Į kepimo indą dėkite smulkiai pjaustytą kiaulienos šoninę, į ketvirčius supjaustytus pievagrybius, išdėliokite pomidorus, kubeliais pjaustytą sviestą. Galiausiai dėkite apkeptą kiaulienos išpjovą, o ant jos viršaus užberkite rozmarino lapelius.
  5. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 min.
  6. Patiekti galite su mėgstamu garnyru, kaip pvz. bulvių koše, ryžiais ir pan.

Skanaus ;)

Triukai:

  • nusipirkę šviežio rozmarino, jį galite užšaldyti ir laikyti šaldiklyje.
  • jei neplanuojate suvalgyti visų šviežių pievagrybių, juos supjaustytus taip pat galite užšaldyti.

Kiaulienos kepsniai orkaitėje

Šis receptas yra absoliučiai fantastiškas ir aš dalinuosi juo su jumis todėl, kad esu tikras, jog jis jums tikrai patiks.

Visų pirma – jis be galo paprastas, jam nereikia jokių ypatingų įgūdžių. Jeigu žmogus moka įjungti orkaitę ir ja naudotis – jam tikrai pavyks pagaminti šį patiekalą.

Antra – jis paruošiamas vos per kelias minutes, tai suprasite perskaitę receptą. Žinoma, kepimas trunka ilgiau nei kelias minutes, tačiau aš šio laiko neskaičiuoju. Na kepa ir kepa – už rankos laikyti nereikia.

Ir trečia – jis paruošiamas iš tų produktų, kuriuos jūs greičiausiai tiesiog turite namuose. Tiesa, mėsą nusipirkti reikės.

Taigi, nusipirkite kiaulienos pjausnių su kauliuku. Nesvarbu kuri dalis – tai gali būti sprandinė, tai gali būti nugarinė. Imkite tai, kas bus – pjausniai atrodo taip, kaip nuotraukoje viršuje ir aš esu tikras, kad matėte juos parduotuvėje. Nebūtina čia pačiam vargi su stambiais gabalais, tegul mėsininkas paruošia gabalus ir tiesiog pasveria jums. Kiek pirkti? Mano praktika rodo, kad perkant su kaulu vienai porcijai reikia 200g. Valgysite penkiese? Na ir imkite kilogramą. Greičiausiai tai kaip tik bus 5 dailūs gabalėliai mėsos.

Paruošimas

Mėsos gabalus išdėliokite kepimo inde vienu sluoksniu. Jie gali būti susiglaudę, čia nėra bėdos, bet turi tilpti vienu sluoksniu.

Visų pirma mėsą pašlakstykite citrinos sultimis – tiesiog perpjaukite citriną pusiau ir vieną puselę šlakstydami išspauskite virš mėsos.

Tada mėsą pabarstykite druska ir maltais pipirais. Iš akies, tikiu, kad mokate sūdyti.

Ir jau visai pabaigoje ant mėsos užpilkite šiek tiek medaus. Saikingai, bet kad kliūtų visiems gabalėliams.

Dabar švariomis rankomis pavartykite mėsą nutekėjusiame skystyje, kad ji pasidengtų tolygiai iš abiejų pusių ir vėl sudėliokite kepsnius inde.

Kepimas

Orkaitę iš anksto įkaitinkite iki +180C

Įdėkite indą su kepsniais į orkaitę ir palikite kepti 45min.

Tada tiesiog nuimkite foliją ir kepkite dar ~20min. paskrudinimui.

Viskas. Išimkite kepimo indą, sudėkite kepsnius į lėkštes, pašlakstykite juos inde likusiu padažu ir pateikite su norimu garnyru.

Išpjova paruošiama greitai ir paprastai

Pasak D.Bartošiaus, ruošiant išpjovą, tereikia pašalinti paviršinę plėvelę. Mėsą galima pamarinuoti druska, pipirais, žolelėmis, česnaku. „Ilgai išpjovos marinuoti nereikia: supjaustykite riekelėmis, pabarstykite druska, pipirais ir iš karto galima kepti“, – sako technologas.

Sugadinti išpjovos praktiškai neįmanoma. „Reikia vengti tik vienos klaidos – per ilgo kepimo laiko, kad mėsa neperdžiūtų“, – perspėja mėsos specialistas.

Kiaulienos išpjova / 123RF.com nuotr.

D.Bartošius primena ir bendras mėsos kepimo taisykles, kurios tinka ir išpjovai:

prieš kepant mėsą palaikykite kambario temperatūroje apie pusvalandį, kad sušiltų.

Iškepus leiskite kepsniui pailsėti apie 10 min., kad tolygiai pasiskirstytų mėsos sultys.

Išpjovą galima kepti keptuvėje, vidutinis kepimo laikas 4–5 min. iš abiejų pusių, viduje mėsa turi likti rausva.

Dar paprasčiau išpjovą pagaminti orkaitėje, jos ruošimo laikas trumpesnis nei kitų mėsos dalių.

Svarbiausia – mėsos kokybė ir šviežumas

Pasak „Norfos“ prekybos tinklo vyr. mėsininko Dainiaus Bartošiaus, pirkėjams visada tiekiama šviežia kiauliena. Į parduotuves mėsa atkeliauja iš „Rivonos“ mėsinės Šilalės rajone. Mėsos cechas modernizuotas, mėsa apdorojama greičiau nei anksčiau. Dabar per valandą „Rivonoje“ paskerdžiama 150, o per mėnesį – 18 tūkst. kiaulių.

Įmonės technologės Daivos Vaišvilienės teigimu, modernizavus įrangą, įdiegtas ir staigus mėsos atšaldymas, leidžiantis greitai ir saugiai atvėsinti skerdenas per 6 valandas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Norfos“ vyr. mėsininkas Dainius Bartošius

Tos pačios dienos vakare skerdienos puselės išvežiojama po parduotuves, kurių mėsinėse mėsa supjaustoma ir nuo pat ryto pirkėjai gali įsigyti šviežios kiaulienos. „Kiaulienos kokybę mes garantuojame“, – tvirtina D.Bartošius.

Kiauliena, iškepta orkaitėje, bus minkšta ir sultinga. Išbandykite šį receptą, tai labai skanu!

Anksčiau klasikiniai kiaulienos kepsniai mūsų šeimoje buvo patys mėgstamiausi.

Tačiau nuo tada, kai mes paragavome šios puikiai iškeptos kiaulienos nugarinės pagal „YouTube“ kanalo receptą, visiems patinka tik taip paruošta mėsa!

Gaminimo eiga:

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į dubenį.

Įdėkite majonezo, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų, viską sumaišykite.

Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.

Su kečupu ir garstyčiomis dubenyje sumaišykite grietinėlę arba natūralų jogurtą.

Kiaulienos nugarinę supjaustykite maždaug 1,5 cm storio riekelėmis.

Iš abiejų pusių mėsos griežinėlius įpjaukite, padarydami tinklelio formą.

Iš abiejų pusių pagardinkite druska.

Mėsą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

Kiekvieną mėsos kepsnelį aptepkite paruoštu padažu ir ant jo uždėkite pomidoro riekelę.

Ant viršaus uždėkite svogūnų mišinį.

Kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

Praėjus šiam laikui, nuimkite foliją.

Ant kiekvieno mėsos kepsnelio uždėkite riekelę sūrio ir dar šiek tiek pakepkite.

Atlikta, galite patiekti!

Linkime gero skonio!