Klasikinis kiaulienos guliašas
Sotus ir aštrus klasikinis guliašas su sultinga kiauliena ir prieskoniais – šiam patiekalui neatsispirs niekas! Šį klasikinį kiaulienos guliašo receptą rekomenduoju visiems, kurie vertina skanius mėsos patiekalus! Dažniausiai guliašas gaminamas iš jautienos, bet ruošiamas ir iš kiaulienos. Bene svarbiausias ingredientas – paprika. Ruošdami klasikinį kiaulienos guliašą, atsiminkite porą pagrindinių savybių: pakepinkite svogūną ant stiprios ugnies, tada jis suteiks mėsai daugiau skonio. Ir naudokite žąsų riebalus, o ne augalinį aliejų.
Paskirtis: Vakarienės receptaiReceptai pagal ingredientus: # Mėsa / # DaržovėsReklamaLeave a Comment Atšaukti atsakymą
Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Jei sutinkate spauskite "Sutinku". Sutikimą bet kada galite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Manage consentPrivacy Overview
NecessaryVisada įjungtaSlapukas | Trukmė | Aprašymas |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
Reikalingi ingredientai:
Kiauliena1.5 kilogramoSvogūnai3 vntPomidorų padažas1 stiklinėPrieskoniai mėsaipagal skonįDruskapagal skonįReklamaGaminimo eiga
1. Supjaustykite kiaulieną gana dideliais gabalėliais.2. Svogūnus nulupkite ir taip pat supjaustykite pusžiedžiais. Svogūnus geriau imti didelius, kad jie guliaše per daug nesuvirtų.
Reklama3. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, įkaitinkite. Karštoje keptuvėje apkepkite mėsą iš visų pusių.
4. Sudėkite stambiai supjaustytą svogūną.Reklama5. Pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Supilkite pomidorų padažą. Įdėkite druskos ir prieskonių pagal skonį. Viską troškinkite ant silpnos ugnies, kol mėsa iškeps. Retkarčiais pamaišykite, kad nesudegtų. Jei reikia skysčio, galite įpilti verdančio vandens.
6. Sudėkite į lėkštes ir patiekite. Dažniausiai patiekiu su bulvėmis arba ryžiais. Tiks bet koks garnyras.
Aprašymas
Guliašui panaudosime vakar gamintus parūkytus kiaulienos šonkaulius (aliejus,druska,pipirai. Porą valandų rūkėm su cukrinio klevo kaladėlėmis).
Servings- Svogūnai - 400 g
- Morkos - 2 pcs
- Bulvės - 500 g
- Kiaulienos sprandinė - 1.1 kg
- Parūkyti kiaulienos šonkauliai (juosta) - 1 pcs
- Aliejus - 150 ml
- Paprikos prieskoniai - 2 tbsp
- Čili prieskoniai - 0.5 tbsp
- Kmynai - 0.5 tbsp
- Lauro lapeliai - 2 pcs
- Durska -
- Švž. malti pipirai - 1.5 tbsp
- Daržoviniai Prieskoniai (Vegeta ar kiti džiovintų daržovių prieskoniai) - 0.5 tbsp
- Vanduo -
- Svogūnų laiškai -
- Česnakai - 8 clove
- Baltosoios konservuotos pupelės - 400 g
- Kiaušiniai - 1 pcs
- Miltai -
Penkiasdešimt pilkų peilių virtuvėje
Šįkart siūlome Jums iš Vengrijos nacionalinės virtuvės atkeliavusi sotų patiekalą – guliašą. Guliašas apskritai prigijęs daugelyje vidurio Europos, ypač slavų šalių virtuvėje, nes yra greitai ir lengvai paruošiamas. Šįkart mes siūlome kiaulienos guliašą su daržovėmis.
Ingredientai: 700 g. kiaulienos kumpio1 kg šviežių bulvių2 svogūnai2 paprikos2 morkosDruskosJuodieji pipirai Bešamelio padažui reikės: 3 šaukštai miltų200 g sviestoVandensPirmiausia derėtų pasigaminti Bešamelio padažą. Jis daromas labai paprastai: keptuvėje ištirpinkite sviestą, po to suberkite miltus ir kepinkite tol, kol išeis išgauti švelnią karamelinę spalvą. Vandens pilkite tiek, kad masė virstų tiršta lyg grietinė.
Antras žingsnis – kiaulienos kumpį supjaustykite vidutiniais gabaliukais, panašiai supjaustykite svogūną, morkas, paprikas. Pirmiausia suberkite mėsos gabaliukus į Bešamelio padažą puode ir troškinkite jame apie 40 minučių. Po to suberkite daržoves bei prieskonius ir troškinkite dar apie 20 minučių.
Trečias žingsnis – kol mėsa troškinasi, nuplaukite šviežias bulves ir jas išvirkite.Pabaigus troškinti, guliažą galite patiekti su bulvėmis. Rekomenduojame ragauti, kol patiekalas šiltas.
Vengriškas guliašas
Gaminimo režimas Įjunkite, kad menimo metu jūsų ekranas neužtamsėtų.Receptas: Main Course, Pagrindiniai patiekalaiŽymos: daržovės, jautiena, jautienos sprandine, mėsa, troškinysPorcijų skaičius: 4Orkaitę įkaitinkite iki 160'C.Jautienos sprandinę nuplaukite po šaltu vandeniu, gerai nusausinkite rankšluostiniu popieriumi ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
Į vieną dubenį sudėkite plunksnelėm supjaustytus svogūnus, plonais griežinėliais česnakus ir vidutinio dydžio kubeliais paprikas.
Į atskirą dubenėlį sudėkite kubeliais ar nedideliais griežinėliais supjaustytus pomidorus.Puodą (geriau rinkitės storasienį, špižinį) ar keptuvę aukštais kraštais, turinčią dangtį, gerai įkaitinkite ant labai aukštos ugnies. Įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir stipriai, iš visų pusių apkepkite mėsą. Mėsą kepkite per 3-4 kartus, gabalėlius sudėdami į puodą taip, kad jie nesiliestų, kitu atveju jie pradės troškintis ir neapskrus. Apkeptą mėsą atidėkite ant lėkštės ir apibarstykite druska bei juodaisias pipirais.
Ugnį sumažinkite iki vidutinės aukštos, įpilkite šaukštą aliejaus (puode turi būti apie 2 šaukštus riebalų, tad jeigu sprandinė buvo liesa, įpilkite antrą šaukštą aliejaus) ir suberkite supjaustytus svogūnus, česnaką bei paprikas. Retkarčiais pamaišydami kepkite apie 10 minučių arba tol, kol daržovės suminkštės, apskrudinti nereikia.
Atgal į puodą sudėkite apkeptą mėsą su visomis lėkštėje išsiskyrusiomis sultimis, suberkite maltą papriką, viską gerai išmaišykite ir kepkite apie 2 minutes.
Įpilkite 200 ml. sultinio, išmaišykite ir virkite apie 4-5 minutes arba tol, kol dvigubai sumažės skysčio.
Į puodą suberkite kmynų sėklas, mairūną, pomidorus, įpilkite raudono vyno acto su pomidorų pasta ir viską gerai išmaišykite.
Puodą uždenkite dangčiu (jeigu dangtis nėra sandarus, prieš uždengiant patieskite didesnį nei puodo skersmuo kepimo popieriaus lakštą ir tik tuomet uždenkite), pašaukite į 160'C įkaitintą orkaitę ir troškinkite 1,5 valandos.
Kaip gaminam?
Parūkom kiaulienos šonkaulius
Nuo kiaulienos šonkaulių nuplėšiam plėvę. Aptepam aliejumi. Apibarstoms ir ištrinam druska, pipirais.
Porą valandų rūkom 120C netiesioginėje kaitroje su cukrinio klevo kaladėlėmis.
Arba nusiperkam jau parūkytus šonkaulius.
Pasiruošiam ingredientus
Svogūnus supjaustom smulkiai. Sprandinę supjaustom 3-4cm dydžio gabaliukais. Šonkaulius supjaustom po vieną šonkaulį. Bulves supjaustom 3-4cm dydžio gabaliukais. Morkas perpjaunam išilgai per pusę ir supjaustom plonais pusžiedžiais. Česnakus supjaustom griežinėliais arba mažais kubeliais.
Apkepam svogūnus
Kepsnine paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną ir supilam aliejų. Palaukiam kol įkais. Suberiam svogūnus. Pamaišydami kepam iki kol pradės gelsti. Truputį įberiam druskos.
Apkepam sprandinę
Suberiam sprandinę. Pamaišydami apkepam kol truputį apskrus. Suberiam šonkaulius. Išmaišom. Suberiam paprikos prieskonius, čili prieskonius, tarp delnų sutrindami suberiam kmynus. Išmaišom.
Troškinam
Sumetam lauro lapelius, suberiam pipirus. Išmaišom. Įpilam karšto vandens, kad pilnai viską apsemtų. Išmaišom. Uždengiam kazaną. Uždarom kepsninę. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Troškinam 1 val. Karts nuo karto patikrinam ir jei trūksta dapilam vandens.
Gaminam čipetke
Kol viskas troškinasi pasiruošiam čipetke. Į indą įmušam vieną kiaušinį. Įberiam truputį druskos. Įberiam miltų. Maišom. Minkom. Jei reikia dar įberiam miltų ir t.t. Turi gauti kieta tešla. Tešlą sugnaibom mažais gabaliukais.
Verdam bulves ir morkas
Į kazaną suberiam bulves ir morkas. Išmaišom. Dapilam vandens, kad viską padengtų. Suberiam Vegetos prieskonius. Išmaišom. Kazaną uždarom. Kepsninę uždarom. Ir paliekam virti 20 min.
Verdam čipetke
Į kazaną suberiam tešlos čipetke. Išmaišom. Kazaną uždarom. Paliekam virti dar 20min.Užbaigiam patiekalą
Suberiam česnakus. Supilam konservuotas pupeles kartu su skysčiu. Išmaišom. Paragaujam. Jei reikia dar įpilam druskos ar švž. maltų pipirų. Užverdam. Puodą traukiam lauk ir paliekam uždengtą pastovėti 15-30min.