pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiaulienos guliasas - skanus ir biudžetinis receptas

Kiaulienos guliasas beata

Trys pagrindinės guliašo gaminimo taisyklės:

Čia svarbūs keli dalykai. Pirmiausia, kelis kartus reikia gerai apskrudinti mėsą. Tai troškiniui suteiks gilų skonį. Taip pat svarbu nors truputį pakepinti ir suminkštinti svogūnus. O trečias dalykas, be kurio aš neįsivaizduoju guliašo, yra toks komplektas: kmynai, nemažiau svarbi čia yra ir saldi džiovinta paprika (kaip gi be jos, juk patiekalas iš Paprikų krašto Vengrijos. Tiesa, aš naudoju ispanišką saldžiąją papriką, bet tai visai negadina reikalo. Nebūtina, kad paprika būtų iš Vengrijos specialiu siutinių paštu atsiųsta) ir pomidorų pasta (reikia nevengti jos pačirškinti keptuvėje kartu su svogūnais, kad truputį iš ryškios pomidorinės spalvos pakeistų į plytų).

O toliau – svarbūs veikėjai, be kurių neprasideda dauguma sriubų ir troškinių: svogūnas, salieras ir morka. Saliero galite ir atsisakyti, morka atsakinga už saldumą, jos galima dėti ir daugiau.

Štai ir viskas. Tiesa, galima troškinti su trupučiu vyno, bet ir jautienos ar daržovių sultinys, ar net vanduo puikiai atlieka savo darbą. Taigi, keli maži žingsniai pasiruošti, o paskui jau viską pastatote ant labai silpnos ugnies (arba į orkaitę įdedate visą puodą, tik puodas turi būti be plastmasinių rankenų) ir einate skaityti savaitgalio spaudos. Nors turbūt daugelis turite apsčiai darbų ir savaitgalį, ne tik prie puodų stovėti ar laikraščius skaityti.

Paruošus didesnę porciją galite ir jums labiau simpatingus giminaičius pasikviesti… Pamatysite, visi padėkos už šilto ir klampaus troškinio porciją, kai už lango toks speigas spaudžia.

Guliašo draugai ir neatskiriami bičiuliai:

Beveik vengriškas guliašas

Į keptuvę ant mėsos ir daržovių beriame miltus ir pamaišome, porą minučių juos paskrudiname.

Reklama41011

Į keptuvę pilame apie 200 ml sultinio ir gerai pagremžiame keptuvės dugną, kad nuo jo atliptų visi gardūs paskrudę gabalėliai. Keptuvės turinį perpilame į erdvų puodą ar troškintuvą, supilame likusį sultinį, sudedame paprikas, konservuorus pomidorus ir stiklinę virtų pupelių. Viską gerai išmaišome ir uždengę dangčiu troškiname ant nedidelės kaitros apie pusvalandį. Taip pat visą puodą galima siųsti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 45-50 minučių. Troškinį patiekite su šilkine bulvių koše.

IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiMarijus parašė:Beproto, fantastiškas guliašas. 🙂Marius parašė:O konsevuotos pupeles tinka?Sonata parašė:Nuostabus! Ačiū už receptąJūrate parašė:Tapo savaitiniu mėgstamu patiekalu😊 ačiū 🎈Beata Nicholson parašė:Džiaugiuos 🙂
Rašyti komentarą
Reikalingi ingredientai:
Kiauliena1.5 kilogramoSvogūnai3 vntPomidorų padažas1 stiklinėPrieskoniai mėsaipagal skonįDruskapagal skonįReklama
Gaminimo eiga
1. Supjaustykite kiaulieną gana dideliais gabalėliais.

2. Svogūnus nulupkite ir taip pat supjaustykite pusžiedžiais. Svogūnus geriau imti didelius, kad jie guliaše per daug nesuvirtų.

Reklama

3. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, įkaitinkite. Karštoje keptuvėje apkepkite mėsą iš visų pusių.

4. Sudėkite stambiai supjaustytą svogūną.Reklama

5. Pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Supilkite pomidorų padažą. Įdėkite druskos ir prieskonių pagal skonį. Viską troškinkite ant silpnos ugnies, kol mėsa iškeps. Retkarčiais pamaišykite, kad nesudegtų. Jei reikia skysčio, galite įpilti verdančio vandens.

6. Sudėkite į lėkštes ir patiekite. Dažniausiai patiekiu su bulvėmis arba ryžiais. Tiks bet koks garnyras.

Valgyk ir žydėk

Duona

Varškės ir sėklų duona – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori valgyti mažiau greitųjų angliavandenių, tačiau nenori atsisakyti gardžios duonos.…

Dienos meniu

Aš tikiu, kad geriausios mišrainės yra tos, kuriose susitinka skirtingos tekstūros. Ir visada mišrainės su virtais burokėliais ar bulvėmis persikelia…

Bemėsis pirmadienis

Tai jau tikrai sriubų metas ir puodai dirba. Aš laidoje viriau sočią TRIJŲ PUPELIŲ SRIUBĄ SU KOPŪSTAIS. Man ji tokia…