pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Šokoladinis Tinginys: Receptas ir Variacijos

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai - sveiki atvykę!

Klasikinis Šokoladinis Tinginys

Daug kartu bandem daryti tingini, bet tik pagal si recepta jis isejo pasakiskai skaunus!

Ingredientai:

  • Sausainiai
  • Sviestas
  • Šokoladas
  • Kondensuotas pienas
  • Kakava
  • Druska
  • Vanilė (nebūtina)
  • Pistacijos (nebūtina)

Gaminimo eiga:

  1. Sausainius sulaužyti nedideliais gabaliukais - ne per smulkiai, kad jaustųsi tekstūra. Pistacijas šiek tiek pasmulkinti.
  2. Puode ant silpnos ugnies ištirpinti sviestą su šokoladu. Kai masė taps vientisa - įmaišyti kondensuotą pieną, kakavą, druską ir, jei naudojama, vanilę.
  3. Nukelti nuo kaitros ir supilti ant sausainių su pistacijomis. Gerai išmaišyti, kad viskas pasidengtų šokoladine mase.
  4. Masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą formą, paspausti, kad neliktų didelių tarpų ir išlyginti paviršių.
  5. Dėti į šaldytuvą mažiausiai 3-4 val, kol visiškai sustings.
  6. Sutvirtėjusį tinginį išimti iš formos, supjaustyti juostelėmis ir mėgautis.

Tinginys su Karamele

Puode ištirpinti sviestą, šokoladą ir karamelę, viską dėti į puodą vienu metu ir kaitinti ant nedidelės ugnies, kol keletą kartų pamaišius pasidarys vientisa masė.

Pastaba: Rududu netinka?

Variacijos ir Pasiūlymai

  • Dar nesu gaminus tinginio su sokoladu,visada naudoju kakava.Taip pat dedu tik vienos rusies sausainiu.Butinai reiks isbandyti si nauja receptuka.
  • O dar imetus dziovintu abrikosu, slyvu ir lazdyno riesutu….
  • Dar dedu dziovintu spanguoliu, smulkintu riesutu, sviesiu razinu ar smulkintu dziovintu slyvu.
  • Pabandykite prie gaidelio ir avižinių sausainių dar įdėti digestive sausainių.

Tinginys Kaziuko Mugei

Ar tiktų šis receptas mokyklos ”Kaziuko mugei”?????????

Paprastesnis Tinginio Receptas

As darau dar paprastesni tingini,gaunasi super: 2 pakuciai paprastus sausainiu, 2 pakuciai sokoladiniu, 1 indelis kondensuoto pieno, 200 gr 75-80% riebumo sviesto. Sausainius sutrupinam, sviesta islydom i ji suberiam sausainius, supilam kondensuota piena ir vska maisydami pakaitinam kokia pora minuciu.

Patarimai ir Klausimai

  • O kaip išvirti tą kondensuotą pieną? Kiek laiko virti? Nes nusipirkau kondensuotą pieną, o ne Rududu ir tik dabar paskaičiau. Jei galite, kuo greičiau parašykite.
  • Kazin,koks turetu buti tikslus karameliu kiekis jusu gundanciam „Tinginiui”? Nes as dejau karameles „Carambar”(tai tokie franciski karameliniai skanestai) siek tiek daugiau nei kondensuoto pieno indelis. Viska sumaisiau,bet sedevras nepavirto i vientysa mase,o i trupiniu kalna =°.°= Kazkur yra klaida..hmm A! Manau, kad tiek Rududu yra daugoka; toks karamelės kiekis „nugesina” šokoladą ir jo kartumą. Taip pat galvoju, kad tiek sausainių yra per daug, bendra masė maišosi sunkiai ir rezultatas pakankamai sausokas.
  • Darome Jusu tingini, ir mums riebalai atsiskyre nuo saldziosios mases, bet klausimas ka daryti kad tie riebalai susilygintu, nes maisome jau ganetinai ilgai?
  • Indelis karamelės - kaip tikslu…. Aciu Tau Beata.Esate auksas pelenu kruvoje!!!
  • Sveika Beata kadandi as gyvenu meksikoi tai cia nera nieko panasaus I rududu labai noriu tinginio ar galima su kondensuotu pienu? Ir ka deti kad sustingtu?
  • Beata, skaičiau receptą. Turėtų gautis tikrai skaniai tik man klausimas kyla dėl tų sausainių. Tų įvairių, nesu tikra kokių reikėtų dėti. Ar tiks vien tik gaideliai?

Alternatyvūs Paruošimo Būdai

Paruošimo būdas Nr. 1:

Paruošimo būdas: iki maždaug 3-4 cm dydžio gabalėlių sutrupinkite sausainius. Tuomet puode ištirpinkite sviestą ir šokoladą, kad gautųsi vientisą masė. Ją sumaišykite su kondensuotu pienu ir užpilkite ant sausainių. Viską gerai išmaišykite, palikite pastovėti 5 minutes ir dar kartą išmaišykite. Tuomet gautą masę dėkite ant kepimo popieriaus ir spausdami su kitu kepimo popieriumi formuokite norimo dydžio ir formos tinginį. Tuomet apvyniokite tinginį maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms (geriausia palaikykite per naktį). Pjaustykite ir ragaukite.

Paruošimo būdas Nr. 2:

Paruošimo būdas: pirmiausia iki mažų gabalėlių sutrupinkite sausainius. Puode ištirpdykite šokoladą ir sviestą, nukelkite nuo ugnies ir palikite truputį atvėsti. Tuomet į šokolado ir sviesto masę įmaišykite sausainius, zefyrus ir riešutus. Gerai išmaišykite, kol šokoladu pasidengs visi ingredientai. Supilkite masę į kepimo popieriumi išklotą skardą ar kepimo indą, gražiai ją paskirstykite po visą formą. Palikite atvėsti bent kelioms valandoms, tuomet apibarstykite cukraus pudra. Patiekiant supjaustykite mažais gabalėliais.

Paruošimo būdas Nr. 3:

Paruošimo būdas: susmulkinkite sausainius į mažus gabalėlius, tuomet juos atidėkite į šalį. Tuomet puode ištirpdykite sviestą ir šokoladą. Leiskite truputį atvėsti, tada supilkite pieną ir romą ir išmaišykite. Užpilkite mišinį ant sausainių ir gerai išmaišykite. Sudėkite masę ant kepimo popieriaus ir formuokite pailgą, dešrą primenančią formą. Tuomet suvyniokite popierių, apvyniokite jį maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms. Prieš patiekiant, išvyniokite ir apibarstykite cukraus pudra.

Baltas Šokoladinis Tinginys su Varške ir Morengais

Saldus, minkštas, drėgnas. Trumpai tariant, nuostabus greitai pagaminamo ir neatsivalgomo tinginio su varške ir morengais receptas. Tobulas prie kavos.

Ingredientai:

  • 300 g baltojo šokolado
  • 150 g sviesto
  • 150 g varškės
  • 100 g morengų
  • 3 šaukštų džiovintų spanguolių
  • 1 šaukšto romo
  • 3 šaukštų nesūdytų pistacijų
  • 1 šaukštelio tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
  • 50 g kokosų drožlių
  • 2 didelių saujų trupintų mėgstamų sausainių

Gaminimo eiga:

  1. Stačiakampę formą (12x24 cm) išklokite kepimo popieriumi. Spanguoles užmerkite rome.
  2. Minkštą sviestą ištrinkite su varške iki vientisos masės.
  3. Supilkite ištirpintą ant garų vonelės ir ataušintą baltąjį šokoladą ir išmaišykite. Į gautą masę sudėkite sutrupintus morengus, sausainius, kokosų drožles, nuspaustas spanguoles, sutrupintas pistacijas ir žaliosios citrinos žievelę.
  4. Viską išmaišykite, išlyginkite formoje ir dėkite į šaldiklį. Prieš patiekdami perkelkite formelę iš šaldiklio į šaldytuvą 20 min.