Mėsos vyniotinis
Dedame kepti į keptuvę. Kepame 2 - 3 minutes keptuvėje, tuomet vyniotinį dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 30 min.
Atšalus vyniotiniui supjaustome norimo dydžio gabalėlais, patiekiame su salotomis.AUTORIUS: RamintėSkaityti komentarusSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Skanieji balandėliai pagal NeringąTikra itališka lazanija - tirpsta burnoje!Pati geriausia koldūnų tešla - nelimpanti ir lengvai kočiojamaGreitas čili troškinysKomentarai (1)AtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Aurelija2023-12-13 15:33O i kiek laipsniu ikaitinta orkaite deti vyniotini? ATSAKYTIRomantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjosReceptai Valentino dienai - 34 gardžios idėjos nuo vakarienių iki desertųKam pirkti, jei gali pasigaminti? 37 idėjos nuo sūrio iki vytintos mėsos!Desertai Valentino dienai pasaldinti - 38 receptai nuo greitukų iki prancūziškos konditerijos pažibųReceptai su brokoliais - 38 skanios idėjos!Sprandinės vyniotinis su svarainiais ir abrikosais
2 kg kiaulienos sprandinės6 svarainiųdidelės saujos džiovintų abrikosų2 gerų žiupsnių druskosOrkaitę įkaitiname iki 180 °C.
Kiaulienos nugarinę šone (maždaug per trečdalį storio) pjauname išilgai, įpjauname ne iki galo, paliekame 1–1,5 cm storio „sienelę“. Dabar išpjova turėtų būti panaši į atverstą knygą, kurios dešinė pusė maždaug dvigubai plonesnė nei kairė. Toliau kairiąją dalį pjaunant išilgai reikia padalyti į dvi vienodo storio dalis. Tik neperpjauname iki galo, paliekame 1–1,5 cm storio „sienelę“, kad mėsos išklotinę galėtume „atversti“ it trijų dalių lankstinuką.
Mėsos išklotinę apibarstome prieskoniais, pasūdome.
Reklama41011Smulkiai supjaustome abrikosus, sutarkuojame svarainius ir sudedame ant mėsos.
Sprandinę suvyniojame ir susukame į foliją.
Mėsos vyniotinį dedame į skardą ir šauname į orkaitę kepti apie 2 valandas. Tada nuimame foliją, mėsą grąžiname į orkaitę dar pakepti apie 20 minučių, kad apskrustų.
Įvairios mėsos vyniotinis šoninės apvalkale
Sviestą dalijame pusiau, ištirpiname jį keptuvėje ir labai trumpai, tik 1–2 minutes, pakepiname kepenėles. Po to jas stambiai supjaustome. Smulkiai supjaustome svogūną, pabarstome žiupsniu cukraus. Keptuvėje ištirpiname likusį sviestą ir pakepiname svogūno gabalėlius.
Maltą mėsą gerai sumaišome su kiaušiniu, pasūdome. Maišome su kepenėlėmis, keptais svogūnais, marinuota mėsa ir spanguolėmis. Lazdynų riešutus stambiai sukapojame peiliu ir įmaišome į mėsos mišinį.
Reklama41011IngredientaiPatarimas- Patarimas: v yniotinį galima uždengti sluoksniuotos tešlos lakštu, patepti jį kiaušinio plakiniu ir papuošti iš tos pačios tešlos išspaustomis žvaigždutėmis, eglutėmis.
- Elnieną galite keisti šerniena, kiauliena ar net kalakutiena.
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiVita parašė:Mmm kaip gardziai atrodo. Puiki ideja sventiniam stalui! Pati ruosiausi panasu daikta kepti trapios teslos apvalkale, bet dabar suviliojo sonine.
