Keptas mesos vyniotinis
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiMėsos vyniotinis. Neįprastas, orkaitėje keptas patiekalas
Šis mėsos vyniotinis, tarsi įprasti kotletai su garnyru. Tik viskas patiekta neįprastai, todėl galite jį patiekti, net atvykstantiems svečiams.
- 600 g mėsos
- 2 riekelės baltos duonos
- 1 svogūnas
- 1 kiaušinis
- 300 g sausų makaronų
- 3–4 šaukštai tarkuoto sūrio
- druskos ir pipirų pagal skonį
- pieno, skirto duonai mirkyti
Gaminimas:
Išmirkykite duoną piene, paskui gerai nusausinkite. Tada sumalkite mėsą, svogūną ir duoną mėsmalėje. Iš esmės mėsą reikia ruošti taip, kaip ir kotletus. Į tą pačią masę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Kai mėsa paruošta, išvirkite makaronus. Norint gauti gražų ir originalų mėsos ritinį, Pasirinkite vamzdelio formos makaronus. Tuomet supjaustytas ritinys atrodo labai gražus.
Dabar ruošiame patį ritinį. Paskleiskite didesniąją dalį maltą mėsos ant maistinės plėvelės ir ant viršaus išdėliokite makaronus ir viską pabarstykite kietuoju sūriu, tada į vidurį sudėkite likusią mėsą ir viską susukite į ritinį.
Perkelkite jį ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Galite sutepti ritinį grietine ar majonezu, o dar geriau tiesiog pabarstykite kietuoju sūriu. Tada mėsos vyniotinis turi kepti orkaitėje įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros, apie 30–45 minutes.
Mėsos vyniotinis gali būti patiektas tiek šiltas, tiek šaltas. Pyragas ne tik atrodo gražiai ir žavi visus savo nepaprastu aromatu, bet ir yra velniškai skanus. Būtinai pabandykite jį pagaminti, šeima bus patenkinta!
Ką dabar gaminame:
viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisVirti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažuKaršti crostini su krevetėmis ir sūriuItališka pupelių ir pomidorų sriuba
Ingredientai
1. Paruoškite šoninę: vidinę šoninės pusę pabarstykite smulkintais džiovintais pomidorais, džiovinta paprika, druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
3. Formuokite vyniotinį: standžiai susukite šoninę į vyniotinį ir sutvirtinkite jį siūlu.
4. Išorę apvoliokite džiovintų žolelių ir česnako mišinyje.
5. Vyniotinį suvyniokite į aliuminio foliją ir palikite marinuotis apie 60 minučių, kad prieskoniai gerai įsigertų.
6. Kepkite vyniotinį: įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
7. Paruoštą vyniotinį dėkite į kepimo skardą, įpilkite šiek tiek verdančio vandens ir aliejaus. Kepkite apie 60 minučių – skaičiuojant po 1 valandą kiekvienam kilogramui mėsos.
8. Patiekite: iškepusį vyniotinį palikite atvėsti.
9. Atvėsus, pjaustykite plonomis riekelėmis ir patiekite. Skanaus!
10. Santrauka: Keptas šoninės vyniotinis Kalėdoms – tai tradicinis ir gardus patiekalas, puikiai tinkantis šventiniam stalui. Sultinga šoninė, pagardinta aromatingais prieskoniais, džiovintais pomidorais ir česnaku, sukuria nepakartojamą skonio derinį. Patiekalas yra gana kaloringas, todėl rekomenduojama mėgautis juo saikingai. Pasinaudokite pateiktais patarimais ir ingredientų alternatyvomis, kad pritaikytumėte receptą pagal savo skonį ir galimybes.
