pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Avižinių sausainių receptas

Trokštate kažko saldaus ir greit paruošiamo namuose? Tuomet šis avižinių sausainių receptas - kaip tik jums! Šie sausainiai pagaminami labai paprastai, o reikalingų ingredientų tikrai atrasite savo virtuvėje. Receptas taip pat labai patrauklus tuo, kad jums tereikės vieno dubenėlio, matavimo indelio ir vos kelių stalo įrankių. Juk po gaminimo proceso mažiausiai norime plauti krūvą nešvarių indų.

Klasikinis avižinių sausainių receptas

Reikalingi produktai:

  • 250 g smulkių avižinių dribsnių
  • 200 ml kokosų aliejaus
  • 150 ml vandens
  • 125 g miltų
  • 50 g cukraus
  • 50 g razinų
  • 50 g džiovintų abrikosų
  • 50 g kokosų drožlių
  • 50 g saulėgrąžų
  • 1 a.š. malto cinamono
  • 1/2 a.š. druskos

Gaminimo eiga:

  1. Saulėgrąžas šiek tiek pakepiname sausoje keptuvėje (nebūtinai). Džiovintus abrikosus supjaustome.
  2. Į didelį dubenį beriame avižinius dribsnius, miltus, cukrų, druską, saulėgrąžas, kokosų drožles, razinas, abrikosus ir prieskonius.
  3. Pilame vandenį ir permaišome dar kartą.
  4. Gerai viską išmaišykite iki vientisos masės.

Avižiniai sausainiai su bananais - sveikuoliškas variantas

Kartais norisi ko nors saldaus, bet tuo pačiu ir sveiko, greitai pagaminamo bei be ilgo sąrašo sudedamųjų dalių. Jei šiuo metu turite kelis prinokusius bananus ir šiek tiek avižinių dribsnių - sveikiname, jūs jau turite viską, ko reikia šiems sveikuoliškiems sausainiams! Jie be glitimo, be pridėtinio cukraus, be pieno produktų ir visiškai veganiški.

Reikalingi produktai:

  • Prinokę bananai
  • Avižiniai dribsniai

Gaminimo eiga:

  1. Sutrinkite bananus dubenyje iki vientisos masės.
  2. Įmaišykite avižinius dribsnius. Masė turi būti šiek tiek lipni, bet formuojama.

Atvėsinkite ir mėgaukitės! Šie sausainiai puikiai tinka prie rytinės kavos ar arbatos, kaip užkandis į vaikų pietų dėžutę ar net po treniruotės.

Avižiniai sausainiai su sėklomis ir riešutais

Anuomet kepdavau vien iš avižinių dribsnių, o sėklų pradėjau berti tik išsiritus mano pirmajam paukščiukui ir sulig tuo įvykiu galvoje automatiškai įsijungus sveikesnės gyvensenos mygtukui.

Reikalingi produktai:

  • Avižiniai dribsniai
  • Sėklos (linų, moliūgų, sezamo ir kt.)
  • Kiaušiniai
  • Cukrus
  • Sviestas

Gaminimo eiga:

  1. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 190 laipsnių.
  2. Kiaušinius lengvai paplakame su cukrumi, pilame į juos ištirpintą sviestą ir išmaišome.
  3. Kitame inde sumaišome avižinius dribsnius su visomis sėklomis.
  4. Į šį sausą mišinį pilame kiaušinių, sviesto ir cukraus masę ir gerai šaukštu išmaišome, kad neliktų sausų dribsnių. Gaunasi labai tiršta, lipni masė.
  5. Padrėkinę rankas vandeniu, iš tešlos formuojame gero graikiško riešuto dydžio rutuliukus, dedame juos į skardą, išklotą kepimo popieriumi ir išplojame šakute iki 1-1,5 cm storio.
  6. Kepame 15-20 min., kol skaniai paruduoja.

Avižiniai sausainiai su saldainiais

Mūsų skaitytoja Edita atsiuntė labai viliojantį avižinių sausainėlių su saldainiais receptą.

Reikalingi produktai:

  • Avižiniai dribsniai
  • Linų sėmenys
  • Sviestas
  • Aliejus
  • Cukrus
  • Kiaušiniai
  • Miltai
  • Kepimo milteliai
  • Spalvoti m&m saldainiukai

Gaminimo eiga:

  1. Šiek tiek pašildytą sviestą ir aliejų reikia ištrinti su cukrumi, sudėti kiaušinius, druską, kavamale šiek tiek pasmulkintus avižinius dribsnius bei linų sėmenis ir gerai viską išmaišyti.
  2. Vėliau suberti miltus, kepimo miltelius ir tešlą gerai išminkyti.
  3. Iš tešlos formuoti kamuoliukus, sudėti į skardą ant kepimo popieriaus, prispausti ir išdėlioti spalvotus m&m saldainiukus.
  4. Kepti 180 C orkaitėje apie 20 min.