pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištienos filė su makaronais grietinėlės padaže receptas

Makaronai yra tas produktas, apie kurį pagalvoju pirmiausiai, kuomet reikia greitai ir skaniai, o nei laiko, nei noro ilgai trepsėti virtuvėje nėra.

Taigi, šis receptas yra būtent toks - geras pusvalandis ir puiki vakarienė garuoja ant jūsų stalo.

Sultingi vištienos krūtinėlės gabalėliai kreminiame grietinėlės ir sūrio padaže su špinatais bei ryškesnio skonio visam patiekalui suteikiančiais džiovintais pomidorais.

Patikėkit, tokia greitai paruošta puota patiks ir įtiks visiems valgytojams, ypač, jeigu kalbame apie išrankiąją jaunesniąją kartą.

Nežinau ar minėjau, bet mūsų dukros turi užsitęsusią nemeilę keliems ingredientams - jaunesnioji brokoliams ir abi šviežiems pomidorams (džiovinti ne išimtis).

Bet makaronai yra ta ypatinga kategorija produktų su kuriais galimybę prasmukti retkarčiais turi ir nelegalai:).

Žinoma, šiuo atveju džiovinti pomidorai buvo labai smulkiai sukapoti, bet, kad neišgirsiu klausimo: „o čia yra pomidorų?”, tai nesitikėjau.

Viskas panašiai kaip vaikystėje, kuomet špinatai ar kiti žali sutvėrimai be gailesčio budavo šalinami iš lėkštės, bet su makaronais jie visuomet turėjo bent jau nedidelį šansą išgyventi:).

Spagečiai su vištiena kreminiame padaže laikomi itališkos virtuvės vizitine kortele.

Šis patiekalas - makaronai su vištiena - gali būti gaminamas tiek pietums, tiek vakarienei.

Švelnaus skonio, jis patiks visiems valgytojams.

Makaronai su vištiena grietinėlės padaže tinka ir pietums, ir vakarienei.

Makaronų su vištienos krūtinėle receptas paprastas, o paruošimas greitas.

Paprastas ir greitas patiekalas.

Šiandien pietums makaronai su vištiena grietinėlės padaže.

Ingredientai

  • 400 g makaronų (kaspinėliai, vamzdeliai, spagečiai ar kt.)
  • 500 g vištienos krūtinėlės
  • 50 g džiovintų pomidorų aliejuje (svoris nurodytas tik pomidorų, be aliejaus)
  • 200 g šviežių špinatų
  • 3 didesnių česnako skiltelių
  • 125 ml vištienos sultinio iš kubelio (geriau rinkitės ekologišką)
  • 200 ml riebios grietinėlės 35%
  • 50 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 1 v.š. sviesto
  • Druska
  • Juodieji pipirai
  • Džiovintas raudonėlis
  • Alyvuogių aliejus
  • Krapai (nebūtina)
  • Mėgstami prieskoniai vištienai

Gaminimo eiga

  1. Pirmiausia išvirkite makaronus dideliame pasūdyto vandens kiekyje. (1:10). Nepervirkite - jie turi būti truputį kietoki. Italai tai vadina „al dente“ - jaučiama kandant. Nupilkite vandenį, o makaronus apšlakstykite nedideliu kiekiu aliejaus ir permaišykite.
  2. Vištienos krūtinėlę nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, labai gerai nusausinkite rankšluostiniu popieriumi, supjaustykite nedideliais kubeliais arba platesnėm juostelėm ir sudėkite į lėkštę.
  3. Vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais kubeliais, suberiame mėgstamus prieskonius, išmaišome ir vienai kitai valandėlei paliekame. Po to vištienos kubelius iškepame keptuvėje ir atidedame į šalį.
  4. Į atskirą dubenėlį sudėkite labai smulkiai sukapotus džiovintus pomidorus. Į trečią lėkštutę sudėkite smulkiai sukapotas česnako skilteles.
  5. Vištienos krūtinėlės juosteles apibarstykite druska bei juodaisiais pipirais.
  6. Į keptuvę įpilkite du šaukštus aliejaus ir įkaitinkite ant aukštos ugnies. Į įkaitintą keptuvę sudėkite vištienos krūtinėlę paskirstydami ją po visą keptuvės plotą.
  7. Vieną minutę leiskite mėsai kepti jos nejudindami, o po to dažnai maišydami kepkite dar apie 0,5 minutės. Apkeptą vištieną (neturi būti pilnai iškepusi) išimkite ant lėkštės.
  8. Įkaitinkite alyvų aliejų. Iš anksto apibarstytą juodaisiais pipirais ir druska vištienos krūtinėlę apkepinkite iš abiejų pusių. Čia taip pat nevertėtų persistengti. Mėsa turi būti minkšta ir švelni. Padėkite apkeptą krūtinėlę ant lėkštės.
  9. Ugnį sumažinkite iki vidutinės aukštos, įdėkite šaukštą sviesto (jeigu reikia įpilkite papildomą šaukštą aliejaus) ir sudėkite špinatus, smulkintus česnakus bei džiovintą raudonėlį.
  10. Dažniau maišydami kepkite apie 2 minutes, kol špinatai suglebs ir pradės skrusti.
  11. Į keptuvę sudėkite smulkintus džiovintus pomidorus ir nuolat maišydami kepkite dar apie 1 minutę.
  12. Ugnį padidinkite iki aukštos ir į keptuvę supilkite sultinį su grietinėle.
  13. Pradedame virti makaronus.
  14. Į įkaitintą keptuvę dedame sviestą, įspaudžiame česnakus, kelias minutes pakepiname.
  15. Sudėkite vištienos krūtinėlę, supilame grietinėlę bei suberiame krapus. Dedame prieskonius (dėjau persiladą, pipirus, druską). Kelias minutes pakaitiname, paragaujame ar nieko netrūksta, man kaip visada knietėjo įdėti dar česnako.
  16. Pagardinkite druska bei pipirais ir nuolat maišydami virkite apie 2 minutes, kol padažas pradės tirštėti.
  17. Atgal į keptuvę sudėkite vištienos krūtinėlę su visomis lėkštėje susidariusiomis sultimis ir maišydami virkite apie 1 minutę.
  18. Į padažą suberkite pusę kiekio tarkuoto parmezano, išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies. Paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų.
  19. Supilkite vandenį į puodą, pastatykite ant didelės ugnies ir užvirinkite. Įberkite šaukštą druskos ir sudėkite makaronus į vandenį. Vėl užvirkite ir virkite, kol makaronai taps al dente (10 minučių).
  20. Į įkaitintą keptuvę supilkite augalinį aliejų. Sudėkite česnakus ir kepkite, kol taps auksiniai. Tada česnaką išimkite, nes jis reikalingas tik pagardinti.
  21. Į keptuvę sudėkite filė. Išmaišykite, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite, kol taps auksinės spalvos, 5-8 minutes ant didelės ugnies.
  22. Lėtai supilkite grietinėlę į keptuvę su vištienos filė. Į keptuvę su vištienos filė grietinėlės padaže sudėkite išvirtus makaronus. Įdėkite tarkuoto sūrio.
  23. Į didelį puodą įpilkite nemažą kiekį vandens, gerai pasūdykite ir užvirkite ant labai aukštos ugnies.
  24. Į stipriai verdantį vandenį sudėkite makaronus ir minutėlę maišykite, kad jie nesuliptų tarpusavyje bei nepriliptų prie dugno. Retkarčiais pamaišydami virkite tiek laiko, kiek nurodyta ant pakuotės.
  25. Išvirusius nukoškite pasilikdami pusę puodelio nuoviro ir makaronus sudėkite atgal į puodą, kuriame virė. Neišjunkite ugnies.
  26. Ant makaronų supilkite padažą, įpilkite pusę kiekio (1/4 puodelio) pasilikto nuoviro, gerai išmaišykite ir puodą uždėkite atgal ant aukštos ugnies.
  27. Nuolat maišydami kaitinkite keletą sekundžių, kad padažas geriau įsigertų į makaronus. Nuimkite puodą nuo ugnies ir jeigu makaronai per sausi, įpilkite papildomą šlakelį nuoviro (aš visuomet įpilu).
  28. Po to toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūnus. Kai tik svogūnai įgaus rusvą spalvą, įpilkite grietinėlę. Maišant kaitinkite, kol užvirs. Tada sudėkite išvirtus makaronus ir smulkintus špinatus.
  29. Kaitinkite keletą minučių, nuolat atsargiai pamaišudami mentele, kad nesutrintumėte makaronų. Kai pastebėsite, kad padažas limpa prie makaronų - patiekalas paruoštas.
  30. Patiekite makaronus su vištiena apibarstę pipirais ir tarkuotu parmezano sūriu.

Patarimai

  • Du esminiai patarimai: nepervirkite makaronų ir neperkepkite vištienos.
  • Geriau rinktis kietųjų kviečių makaronus. Išvirę ir padažyti su padažu jie geriau išlaiko formą.
  • Makaronus galima pakeisti kitų rūšių makaronais.