pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Pyragėliai su varške ir špinatais: paprastas ir gardus receptas

Pikantiški pyragai - vienas mėgstamiausių patiekalų, universalus, lengvai pagaminamas ir tobulai tinkantis likučių naikinimui. Jie nepamainomi iškylose ir puošia šventinį stalą. Šis varškės ir špinatų pyragas - itin skanus, o įdaras - sultingas ir purus.

Ingredientai:

  • 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos
  • 250 g šviežių špinatų
  • 1 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės
  • 100 g feta sūrio
  • 250 g rikotos sūrio (Ricotta)
  • 20 g smulkiai sutarkuoto parmezano sūrio
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio (oregano)
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovinto čiobrelio
  • 1 šaukštas smulkiai sukapotų plačialapių petražolių lapelių
  • Žiupsnelis šviežiai tarkuoto muskato riešuto
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 šaukštas sviesto
  • 5 šaukštų alyvuogių aliejaus

Įdarui:

  • 4 vienetai kiaušinių
  • 200 gramų sūris (fermentinis)
  • 500 gramų varškės
  • Šiek tiek prieskonių (krapai, petražolės, rozmarinai)
  • 1 pundelis špinatų
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek pipirų

Tešlai:

  • 360 g varškės (9 proc.)
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 valg. š. grietinės

Gaminimo eiga:

Špinatų paruošimas:

  1. Špinatus nuplaukite ir nusausinkite.
  2. Į didesnę keptuvę įdėkite šaukštą sviesto, įpilkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės aukštos ugnies.
  3. Sudėkite špinatus, suberkite smulkintą česnaką, įberkite druskos, pipirų ir įtarkuokite muskato riešutą.
  4. Kepkite apie 10 minučių, kol išgaruos visas skystis ir jie pradės vietomis skrusti.
  5. Keptus špinatus sudėkite į sietelį ir palikite, kad atvėstų.
  6. Iš atvėsusių šaukštu arba rankomis nuspauskite susikaupusį skystį.
  7. Špinatus perdėkite ant pjaustymo lentelės, smulkiai sukapokite ir sudėkite į dubenį.

Įdaro gaminimas:

  1. Į tą patį dubenį sudėkite rikotą, sutrupintą feta sūrį, sutarkuotą parmezaną, visus prieskonius ir gerai išmaišykite.
  2. Leiskite įdarui 10 minučių pastovėti kambario temperatūroje ir tik tuomet paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų.

Pyragėlių formavimas ir kepimas:

  1. Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
  2. Ant darbastalio bei kočėlo užberkite truputį miltų.
  3. Padėkite atšildytos tešlos lapelį, iškočiokite dvigubai ploniau ir supjaustykite apytiksliai 10 cm.*10 cm. dydžio kvadratėliais.
  4. Į tešlos kvadratėlio vidurį įdėkite dosnų arbatinį šaukštelį (apie 1,5 šaukštelio) įdaro ir perlenkite per pusę.
  5. Pirštais užspauskite tešlos kraštus ir perlenkite dar kartelį juos užspausdami (kad kepant "nepabėgtų" įdaras).
  6. Sulipdytus pyragėlius sudėkite į pasiruoštas kepimo skardas ir iš abiejų pusių aptepkite alyvuogių aliejumi (likusiais 4 šaukštais). Tą darykite labai atsargiai, kad nepažeistumėte plonos tešlos.
  7. Pyragėlius sudėkite į skardą, kad sujungimas būtų apačioje ir 1,5-2 valandoms įdėkite į šaldytuvą.
  8. Orkaitę įkaitinkite iki 200'C.
  9. Pyragėlius išimkite iš šaldytuvo ir su visu kepimo popieriumi atsargiai nutraukite juos ant didelės lentelės arba darbastalio.
  10. Skardą išklokite švariu kepimo popieriumi (ankstesnis bus permirkęs nuo aliejaus) ir įdėkite 8 pyragėlius.
  11. Pyragėlių viršų (sujungimas turi būti apačioje) aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite apie 18-20 minučių, kol taps gražios auksinės spalvos.
  12. Iš viso iškepsite 3 skardas pyragėlių (24 vienetai).

Arba:

  1. Tešlos lakštus iškočioti, kad taptų plonesni.
  2. Į varškę sudėti žoleles, pjaustytus špinatus, sutarkuotą sūrį, kiaušinius, druską, pipirus ir viską išmaišyti.
  3. Į pateptą skardą dedame tešlą, tada supilam masę, užklojam tešla, užspaudžiam kraštelius ir patepam kiaušinio plakiniu.
  4. Kepam apie 45 min, 200 °C temp.

Lengvutis, plonas ir trapus tešlos sluoksnis, fantastiška trijų sūrių bei prieskonių kombinacija papildyta kepintais špinatais - tai užkandis, kuriam niekas neatsispirs. Net nepastebėsite, kaip šie pyragėliai „žaibo greičiu” dings nuo stalo, nors iš nurodytų produktų kiekio jų iškepsite tikrai nemažai.

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

Porcijų skaičius: 8