Kiaulienos kepsneliai su daržovėmis ir sūriu orkaitėje
Pasidalinsiu su jumis savo kiaulienos kepsnelių orkaitėje versija. Receptas labai paprastas, tačiau mėsos, grybų, pomidorų, žolelių ir sūrio derinys visada naudingas visiems! Kiauliena su daržovėmis orkaitėje – vienas mėgstamiausių mūsų šeimos patiekalų. Jis gali būti patiekiamas kaip skanus ir sotus patiekalas tiek ant šventinio, tiek ant kasdieninio stalo! Beje, ir jautieną, ir vištieną galite kepti vienodai – bus sultinga!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
Orkaitėje kepta sprandinė su bulvėmis, sūriu ir daržovėmis
Autorius apie receptą: Skanus ir lengvai pagaminamas patiekalas. Mėsą galite drąsiai pasirinkti, kokią mėgstate, o vietoje pievagrybių naudoti daržoves. Drąsiai interpretuokite pagal savo skonį! Skanus ir lengvai pagaminamas patiekalas. Mėsą galite drąsiai pasirinkti, kokią mėgstate, o vietoje pievagrybių naudoti daržoves. Drąsiai interpretuokite pagal savo skonį! Naudojau 20x30 centimetrų kepimo formą. (. daugiau) (. mažiau) Andželika
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 4
Kalakutienos krūtinėlės kepsniukai orkaitėje su bulvėmis ir svogūnais
Share
Puikus receptas, norintiems viską pagaminti viename inde. Net ir daržovės kartu 🙂
Labai patinka ne taip seniai mano aptikti „Best butcher” kalakutienos gabalėliai indeliuose po 200 g., tinka, jeigu norisi ne minią pamaitinti 🙂 2 tokių indelių (400 g.) užteks trims valgytojams.
Porą didelių svogūnų supjaustome plonais žiedeliais ar griežinėliais, dedame juos į aliejumi pateptą kepimo indą, ant viršaus klojame plonais griežinėliais supjaustytas bulves. Pjaustome plonai, o jei storiau, pailginame kepimo laiką. Bulves padruskiname, aš paskaninu ir liofilizuotu rozmarinu, o ant jų klojame išmuštą kalakutieną. Dar beriame kmynų, ir baigiame šį etapą sudėdami kokius 6 nedidelius, į keturias dalis supjaustytus pievagrybius.
Kepimo indą uždengiame sušlapintu kepimo popieriumi (suglamžome, pakišame po vandeniu, nuspaudžiame) ir folija. Šauname į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepame 40 min.
Tuo tarpu pasiruošiame , kuo kepsniukus užkepsime. Gabalėliais supjaustome 3 pomidorus, sutarkuojame 40 g. fermentinio sūrio, dedame šaukštą majonezo. Viską sumaišome ir, kepsniukams pakepus bent jau 40 min., sukratome viską ant jų. Kepame atvirame inde, 200 laipsnių orkaitėje, bent jau 15 min. Žiūrėkite, kaip apskrus, apkeps. Visų orkaitės skirtingos, taigi čia sunku numatyti tiksliai.
Serviruojant man reikia nebent krapų 🙂 Daugiau čia visko yra: bulvių, kalakutienos, grybų, pomidorų. Skanaus 🙂
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.Mėsą supjaustyti nedideliais gabalėliais ir trumpai apkepti keptuvėje iš visų pusių, pagardinti druska. Atskirai pakepti griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir svogūnus, taip pat pagardinti druska.
Bulves nuskusti, nuplauti, supjaustyti plonais griežinėliais.Grietinę sumaišyti su sojos padažu ir garstyčiomis.Kepimo formos dugną ištepti paruoštu padažu, išdėlioti bulvių sluoksnį, šiek tiek pagardinti druska, ant bulvių dėti sluoksnį mėsos, tada pievagrybių ir svogūnų sluoksnį, vėl bulvių sluoksnį, vėl pagardinti druska. Ant viršaus užtepti likusią grietinę, išdėlioti griežinėliais supjaustytus pomidorus ir užbarstyti tarkuotą sūrį.
Formos viršų aptraukti folija ir kepti 175 - 180 C laipsnių orkaitėje apie 40 - 45 minutes. Patikrinti, ar iškepė bulvės ir mėsa. Tada nuėmus foliją dar šiek tiek pakepti, kad sūris truputį apkeptų. Patiekti su šviežiom daržovėm ar salotom.
