Lipnūs vištienos šlaunelių kepsniai
Gaminimo režimas Įjunkite, kad menimo metu jūsų ekranas neužtamsėtų.Receptas: Pagrindiniai patiekalaiŽymos: šlaunelės, vištienaPorcijų skaičius: 4- 700 g. šlaunelių mėsos (be odos ir kaulų)
Padažui reikės: (1 pastaba)
Orkaitę įkaitinkite iki 220C, su ventiliatorium iki 200C.Pasirinkite atitinkamo dydžio kepimo skardą, kad tarp mėsos gabalėlių liktų erdvės ir jie nedengtų vienas kito. Skardą keliais sluoksniais išklokite aliuminio folija, po kepimo nereikės galuotis ją šveičiant.
Dubenėlyje sumaišykite visus padažui skirtus produktus. Vištienos kepsnelius išdėliokite ant skardos ir šaukštu užpilkite padažą, bet tik ant viršaus, iš apačios nereikia. Panaudokite apie 2/3 padažo, likusią dalį atidėkite. Kepkite 15 minučių.
Ištraukite skardą iš orkaitės ir įjunkite grilio funkciją. Vištieną apšlakstykite susidariusiomis sultimis ir likusiu atidėtu padažu.
Kepkite viršutinėje orkaitės dalyje (apie 20 cm. nuo kaitinimo elemento) 8-10 minučių, kol paviršius gražiai karamelizuosis. Jeigu praėjus 7-8 minutėm matote, kad kepsnelių paviršius neskrunda ir padažas netirštėja, padidinkite kaitrą, bet nuolat stebėkite procesą, nes tikimybė ištraukti svilėsius labai didelė.
Išimkite vištieną iš orkaitės ir prieš tiekiant leiskite keletą minučių pailsėti (neuždengtą). Dėkite į lėkštes ir dosniai užpilkite susidariusiu padažu.
Prie šių kepsnelių tiks bet koks garnyras, galite tiekti su ryžiais, bulvių koše ar, tiesiog, žaliomis salotomis. Mūsų šeimoje mėgstamiausias derinys - basmati ryžiai ir azijietiškos salotos.
Be dūmų ir ugnies: kaip kepti kepsnius ant elektrinio grilio namuose
Elektrinis grilis gali būti puikus pagalbininkas namų virtuvėje ir atlikti daugelį kasdienių užduočių, įskaitant maisto atšildymą ir net kepimą. Be to, jis gali pakeisti visą prietaisų ir įrankių arsenalą kepsniams kepti ir daugeliu atvejų gerokai sutrumpinti laiką bei sumažinti pastangas, kurių reikia geresniems rezultatams pasiekti.

Nuo ko pradėti kepant ant elektrinio grilio
Kaip visada – nuo mėsos paruošimo. Jei turite visą jautienos gabalą, supjaustykite jį 2-2,5 cm storio kepsniais. Jei paruošti keli kepsniai – sujungkite 2 (daugiausia 3) vienodo storio kepsnius, kad kiekvienos partijos kepimo laikas būtų vienodas.
Likus 30-40 minučių iki kepimo mėsą išimkite iš šaldytuvo. Padėkite ant pjaustymo lentos ir uždenkite maistine plėvele. Kambario temperatūros mėsa apskrus greičiau ir tolygiau.
Likus 10-15 minučių iki kepimo kepsnius pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Naudokite rupią druską, ji veikia kaip sūrymas: pirmiausia ištraukia drėgmę iš mėsos skaidulų, tada joje ištirpsta ir vėl įsigeria į kepsnį, suskaidydama baltymus ir padarydama mėsos tekstūrą minkštesnę.

Gaminame Lašišos kepsnį (kepsime orkaitėje)
Lašišos pjausnius nuplaukite ir nusausinkite. Smulkia tarka nutarkuokite citrinos ir apelsino žieveles. Kelias petražolių šakeles smulkiai supjaustykite.
Lašišos pjausnius įtrinkite šiuo prieskonių mišiniu ir palikite lašišą marinuotis šaldytuve kelioms valandoms arba net per naktį.
Pasiruoškite antrąjį lašišos marinatą: dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų su prieskoniais.
Išimkite lašišą iš šaldytuvo, nuvalykite nuo jos apelsino bei citrinos žieveles ir petražoles. Dabar ištrinkite lašišos pjausnius prieskoniais su alyvuogių aliejumi.
Kaip kepti lašišą? Pašaukite lašišos pjausnius į įkaitintą 190 laipsnių orkaitę. Lašišos kepimo laikas orkaitėje apie 20min. Kepimo programos pabaigoje įjunkite apskrudinimo režimą.
Lašišos kepsnius patiekite su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis. Galite pašlakstyti citrinos sultimis.

Aprašymas
Greitai iš visų pusių keptas tunas sezamų apvalkale, su klasikiniu japonišku tatami padažu
1x 2x 3xTuno kepsniams
- 400 g tuno išpjovos (supjaustytos storais kepsniais)
- Alyvuogių aliejaus
- druskos, grūstų juodųjų pipirų
- sezamų sėklų (baltų ir juodų, jei turite)
Tataki padažui
Neleisti ekranui užtemti
Pastabos:
- Šis padažas be galo lankstus ir turi daugybę galimų pakaitalų:
- Kečupas - galite pakeisti paprastu pomidorų padažu ar BBQ padažu.
- Rudas cukrus - keiskite baltu cukrumi arba dviem šaukštais medaus.
- Obuolių sidro actas - keiskite balto vyno actu arba ryžių actu.
- Papildomi priedai - jeigu norite aštriau, galite įpilti šlakelį mėgstamo aštraus padažo arba įberti kajeno pipirų. Nebijokite eksperementuoti su prieskoniais, galite įberti džiovintų žolelių (raudonėlis, čiobrelis, žolelių mišinys) arba malto kumino su kalendra.
Foliją skardai iškloti naudojame, tam kad nereikėtų ilgai ir nuobodžiai jos šveisti, nes karamelizuodamasis padažas labai stipriai prikepa ir jokiu būdu nekeičiame jos kepimo popieriumi, nes kepant grilio funkcija jis gali užsidegti.
Padažą pilame tik ant kepsnių viršaus, apatinė dalis visus skonius įgaus antrame kepimo etape, kol karamelizuosis.
