pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Beatos Virtuvė: Skanūs Sausainių Receptai

Čia mano online namai - sveiki atvykę! Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose.

Avižiniai Sausainiai

Šiandien kepiau, labai skanūs sausainukai, tiesiog nuostabūs!!❤dar nebaigus kepti sakiau sau, kad būtinai dar ir dar kepsiu. Laibai skanūs!!! Kepam, kepam ir kepam. Uzskaityta 🙂 Ka tik paragavau, kepsiu dar. Nuotaikos pakėlėjai! Gavosi tobuli. Labai skanu!

Paprastai, bet tikrai ne prastai!!!

Ingredientai ir Paruošimas:

  • Minkštą sviestą išsukame su cukrumi.
  • Įplakame kiaušinį.
  • Sėklas, razinas, miltus ir avižinius dribsnius sumaišome su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos.
  • Formuojame rutuliukus, juos paspaudžiame, ir kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Patarimai ir Variacijos:

  • Sveikos mielosios kepejeles 🙂 noriu paklausti ar galima butu avizinius dribsnius keisti aviziniais miltais?
  • Aš vietoje paprastų miltų dėjau avižinius miltus, irgi gavos skaniai. Dar apliejau šokoladu!
  • Mes neturėjom paprasto rudo cukraus tai keitėm į palmių. Razinų irgi neturėjom keitėm į abrikosus.
  • Dviguminau receptą, tik cukraus dėjau 150 gr, o sviesto 170 gr. Dėjom smulkintų abrikosų it anakardžių! Gavosi tobulai skanūs.

Pastabos:

  • Man asmaniškai, truputį persaldūs, ir kitą kart cukraus apmažint norėtūsi, bet visiems kitiems sako - Nerialūs!
  • Ačiū už receptą! Tik cukraus dėjau 60 g.
  • As cukraus dejau 100g ir man vis tiek buvo per saldu, sviesto irgi dejau maziau, 100g :).
  • Ar būtų įmanoma kažkuo pakeisti cukrų?
  • Niu nežinau, dėjau mažiau cukraus, tik 100 gr., bet vis tiek labai saldu.

Dažniausiai Užduodami Klausimai:

  • O kodėl man galėjo išsileisti sausainiai? Viską dariau iš dvygubos normos. Orkaitėje labai išskydo sviestas.
  • Po to kepant viskas išsileido, jokie sausainiai nesigavo, o tiesiog lakštas 😢. Valgyt irgi nelabai įmanoma, nes tiesiog paėmus sutrupa nespėjus net atsikasti.
  • Sveiki, šie sausainiai skamba labai skaniai.. sakykit, ar pavyktų juos iškepti konvekcinėje krosnelėje?
  • Kepiau avižinius sausainius pagal savo turima receptą visai be miltų. Ir puikiai gaunasi, visai nesubyra, todėl jeigu norisi mažiau gliuteno miltų galima ir nedėti.

Plikyti Sausainiai

„Plikyti sausainiai yra sausainiai, kuriuos dažniausiai perkame parduotuvėje ir nesivarginame iškepti jų namuose. Aš irgi esu iš tų žmonių“, - prisipažįsta LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson. Vis dėlto ji tikina, kad išsikepti minkštučius, burnoje tirpstančius plikytus sausainius namuose visai nesudėtinga.

„Kai rašiau savo „Kepinių knygą“, teko patyrinėti, išsiaiškinti, surasti ir išbandyti plikytų sausainių receptą namuose. Noriu pasakyti, kad tikrai nėra taip sudėtinga“, - kalba B.

Patarimas:

Jeigu norite, kad sausainiai būtų gelsvi ir blizgantys, kiekvieną jų reikėtų patepti lengvai išplaktu kiaušiniu.

Kiti Sausainių Receptai

Sausainiai, kurie tikrai yra truputį nelegalūs, ir aš, kaip mamytė, sakyčiau, kad tikrai reikėtų jų nepadauginti, bet čia jau daug metų Izabele kepa ir net knygoje yra receptas jau nugludintas. Recepto esmė: karamelizuoti sviestą ir jo daug, aišku, kaip ir cukraus daug, ir druskos reikia, ir dar kavos tirpios arba maltos, jei mėgstat. Ir sodos… kažkokia ten cheminė reakcija įvyksta. Iš šio kiekio išeina LABAI daug tų sausainių ir galite kept milžiniškus delno dydžio arba mažiukus - man labiau patinka mažiukai. Ir beje į vidų galima dėt šokoladą ar dar riešutus ar kokius saldainius tai čia jau improvizuojam, kaip norim.

Trapios Tešlos Sausainiai

Žinote, kai aš mokiausi Leith kulinarijos mokykloje Londone, tai ten tokios trapios sausainių tešlos gamyba buvo beveik karinis reikalas! Bet dabar net ir iš vaiko daug kartų paminkytos tešlos (ko, neva, nederėtų daryti, jei nori super duper trapios sviestinės tešlos) išeina skaniausi sausainiai ar net saldžių tartų pagrindai. Beje, iš nurodyto produktų kiekio prikepsite tiek sausainių, kad net atsibos.

Paruošimas:

  1. 10 min.
  2. Tuomet imame šaltą sviestą, įtarkuojame į miltus.
  3. Pamaišome.
  4. Tada dar ji išplakė kiaušinį su 4 šaukštais vandens ir supylė į trupinius.
  5. Kepti 180° orkaitėje apie 10 minučių.

Patarimai ir gudrybės

  • Kambario temperatūros sviestą, cukrų ir kiaušinį sudėti i viena dubenį ir viską išmaišyti mikseriu.
  • Sekmadienis - gera diena būti namuose ir kepti sausainius. Žinoma, juos galima kepti ir visomis kitomis savaitės dienomis.
  • Puikūs. Visad gaunasi 🙂 kai nuo sviestinių sausainių liko 3 kiaušinių baltymai, ir juos sudėjau.