pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištienos Krūtinėlė Orkaitėje: Receptai Ir Patarimai

Vištienos krūtinėlė yra populiarus pasirinkimas dėl savo liesumo ir universalumo. Tačiau dažnai ji gali būti sausa ir beskonė. Šiame straipsnyje rasite įvairių receptų ir patarimų, kaip orkaitėje kepti vištienos krūtinėlę, kad ji būtų sultinga, skani ir kviestų ją valgyti.

Patarimai, Kaip Iškepti Sultingą Vištienos Krūtinėlę

Prieš dėdami patiekalą į įkaitintą orkaitę, krūtinėlės paviršių būtinai aptepkite padažu. Be to, neturėtumėte nusiminti ilgai marinuodami vištieną - pakanka marinuoti labai trumpai. Marinatui puikiai tiks ne tik saldžiarūgščiai padažai, bet ir klasikinis druskos, pipirų, citrinų sulčių, alyvuogių aliejaus ir medaus variantas, kurį rekomenduoja patyrę šefai ir kulinarai.

Iškepta krūtinėlė gaunasi sultinga, jei ją kepate vidutinėje temperatūroje: apie 170-180 laipsnių. Visas procesas trunka mažiau nei valandą. Svarbu: didžiausią naudą galima gauti kepant krūtinėles specialiame kepimo maišelyje ar rankovėje. Tada nereikės naudoti aliejaus - paukštis iškeps savo sultyse. Lengvi daržovių garnyrai daro šį patiekalą patrauklų tiems, kurie stebi savo figūrą.

Kiti Patarimai:

  • Daugelis namų šeimininkių veltui stengiasi nusipirkti vištienos filė be odos. Šis produktas labai greitai išdžiūsta kepant, tačiau krūtinėlė ant kaulo ir kartu su oda išsaugos sultis dėl natūralios apsaugos.
  • Orkaitėje vištieną geriau kepti ant grotelių, kad kepimas būtų tolygus. Be to, odoje yra nedidelis riebalų sluoksnis, todėl ji bus sultingesnė.
  • Filė be odelės bus apsaugota nuo išdžiūvimo kepimo metu, kai bus vienodo storio gabalas. Norėdami tai padaryti, turite arba padaryti pjūvį ir išskleisti gabalėlį, arba pabandyti jį iškočioti kočėlu, bet nemušti.
  • Patyrę šefai pataria krūtinėlę kepti ant gerai įkaitintos grilio keptuvės - ji tolygiai paskirsto šilumą ir suteikia gražų piešinį ant vištienos kepsnio.
  • Iškepusi krūtinėlė turi trumpai pailsėti prieš patiekiant, kad viduje esančios sultys tolygiai pasiskirstytų.

Vištienos Krūtinėlės Receptai Orkaitėje

Vištienos Krūtinėlė Sojos Padaže

Originalus skonis, kurio negalima supainioti su niekuo kitu.

Reikės: 1 vištienos krūtinėlės, 4 skiltelių česnako, 100 ml sojos padažo, 1 a.š. alyvuogių aliejaus, prieskonių pagal skonį.

Paruošimas: Vištienos krūtinėlę įdėkite į rankovę ir suberkite išspaustą česnaką, aliejų, sojų padažą ir prieskonius pagal skonį. Suriškite, viską gerai išmaišykite ir kepkite orkaitėje 30-40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Vištienos Krūtinėlė Su Sūriu

Ne tik skanu, bet ir labai gražu!

Reikės: 1,5 kg vištienos krūtinėlės, 300 g pomidorų, 150 g sūrio, 2 v.š. grietinės, 1 a.š. garstyčių, prieskonių pagal skonį.

Paruošimas: Vištienos krūtinėles įtrinkite prieskoniais ir padarykite gilius, plačius įpjovimus. Į juos sudėkite pomidorų griežinėlius ir sūrio juosteles. Vištieną aptepkite grietine ir garstyčiomis ir kepkite 35-40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Vištienos Krūtinėlės Su Medumi Ir Garstyčiomis

Dėl šio padažo sausa vištienos mėsa tampa minkštesnė.

Reikės: 1 vištienos krūtinėlės, 1 a.š. garstyčių, 2 v.š. medaus, prieskonių pagal skonį.

Gaminimas: Vištienos krūtinėlę apvoliokite prieskoniuose, aptepkite medaus ir garstyčių padažu ir palikite 20 min. Kepame 25-30 minučių 200-220 laipsnių orkaitėje, kol gražiai apskrus.

Vištienos Krūtinėlės, Keptos Su Apelsinais

Gaunasi labai įdomu, jei pridėsite šiek tiek čili ir imbiero.

Reikės: 1 vištienos krūtinėlės, 1 apelsino, prieskonių, 1 a.š. sojų padažo.

Paruošimas: Nupjaukite krūtinę taip, kad gautumėte kišenę. Iš visų pusių ištrinkite sojos padažu ir prieskoniais, o į kišenę įdėkite porą apelsino griežinėlių be plėvelių. Vištieną apvyniokite folija su likusiais apelsino griežinėliais ir kepkite 20-30 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

Vištienos Krūtinėlės Kreminiame Padaže

Nepaisant to, kad tai labai paprastas patiekalas, joks gurmanas jam neatsispiria!

Reikės: 2 vištienos krūtinėlių, 100 g sūrio, 100 ml grietinėlės, 50 g lydyto sūrio, prieskonių.

Paruošimas: Vištienos krūtinėles įtrinkite prieskoniais ir lengvai apkepkite iki auksinės spalvos. Abiejų rūšių sūrį sutarkuokite, sumaišykite su grietinėle ir užpilkite ant vištienos. Kepkite orkaitėje 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Vištienos Krūtinėlės Majoneze

Vištiena majoneze yra labai minkšta, sultinga ir kvapni.

Reikės: 4 vištienos krūtinėlių, 5 v.š. majonezo, kalendros, Provanso žolelių, druskos, pipirų, paprikos, prieskonių ir česnako.

Gaminimas: Sumaišykite majonezą su išspaustu česnaku ir visais prieskoniais ir leiskite padažui šiek tiek pastovėti. Vištienos krūtinėles lengvai pamuškite, pamarinuokite ir palikite dar pusvalandžiui. Kepkite 30 minučių 180-200 laipsnių orkaitėje.

Vištienos Krūtinėlė, Kepta Su Daržovėmis

Idealus receptas pavasariui ir vasarai, kai pasirodo šviežios jaunos daržovės.

Reikės: 1 vištienos krūtinėlės, 250 g bulvių, 250 g morkų, 1 svogūno, 1 paprikos, 1 cukinijos, 1 pomidoro, 1 kekės žalių svogūnų, 2 skiltelių česnako, prieskonių, 2 v.š. alyvuogių aliejaus ir 2 v.š. grietinės.

Gaminimas: Vištienos krūtinėlę patepkite grietine ir sudėkite į formą, aplink išdėliokite atsitiktinai pjaustytas daržoves. Ant viršaus pabarstykite susmulkintą česnaką, žalius svogūnus ir prieskonius. Daržoves apšlakstykite aliejumi ir viską kepkite po folija 35 minutes, o po to dar 10 minučių be jos.

Vištienos Krūtinėlė Su Ryžiais Orkaitėje

Ir mėsa, ir sotus, bet dietinis garnyras!

Reikės: 1 vištienos krūtinėlės, 1 paprikos, 50 g grybų, 1 morkos, 1 cukinijos, 50 g ryžių, prieskonių.

Gaminimas: ryžius 5 minutes pamirkykite verdančiame vandenyje, o vištieną apvoliokite prieskoniuose. Į kepimo formą suberkite ryžius, ant viršaus uždėkite krūtinėlę, šonuose išdėliokite daržoves. Kepkite viską kartu 45 minutes po folija 180 laipsnių temperatūroje.

Vištienos Krūtinėlė Su Bulvėmis Orkaitėje

Ypač gerai tinka su mažomis jaunomis bulvytėmis, kurių net nereikia pjaustyti.

Reikės: 1 vištienos krūtinėlės, 300 g bulvių, 0,5 svogūno, 1 paprikos, 100 g sūrio, 25 ml sojos padažo, prieskonių.

Paruošimas: Vištieną marinuoti sojos padaže ir prieskoniuose 25 minutes. Į kepimo formą sudėkite daržoves, o ant viršaus uždėkite vištienos krūtinėlę, užpilkite likusiu marinatu, uždenkite folija ir kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Nuimkite foliją, pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 15 minučių.

Vištienos Krūtinėlė Kepta Su Grybais

Toks patiekalas negali būti sugadintas ar išdžiūvęs!

Reikės: 1 vištienos krūtinėlės, 200 g pievagrybių, 2 v.š. tarkuoto sūrio, 1 svogūno, 3 v.š. kefyro, 1 a.š. garstyčių, prieskonių ir žolelių.

Paruošimas: Sumaišykite kefyrą, garstyčias, prieskonius ir kapotas žoleles. Vištieną supjaustykite, išskleiskite kaip knygą, išmuškite ir vieną pusę patepkite marinatu. Ant viršaus dėkite tarkuotą sūrį ir pakepintus grybus bei svogūnus, susukite krūtinėlę į vyniotinį ir sandariai suvyniokite į foliją. Kepkite 45-50 minučių 180 laipsnių orkaitėje.

Keptos Vištienos Krūtinėlės Su Špinatais

Norėdami įdėti įdarą į vidų, įpjaukite krūtinę, atidarykite ją knygute ir lengvai pamuškite.

Reikės: 2 vištienos krūtinėlių, 200 g špinatų, 0,5 svogūno, 2 skiltelių česnako, 100 g mocarelos, sviesto, prieskonių.

Gaminimas: Susmulkintą svogūną, česnaką ir špinatus pakepinkite svieste, kol suminkštės. Vištieną pabarstykite prieskoniais, dėkite įdarą, ant viršaus truputį sūrio, sutvirtinkite dantų krapštukais. Pašaukite į orkaitę 40-45 minutėms 180 laipsnių temperatūroje.

Vištienos Krūtinėlės Pomidorų Padaže

Aštrus pomidorų padažas su baltuoju vynu - ko daugiau reikia?

Reikės: 2 vištienos krūtinėlių, 2 v.š. miltų, 30 g sviesto, 1 svogūno, 6 skiltelių česnako, 120 ml baltojo vyno, 150 g pomidorų pastos, 120 ml sultinio, baziliko, aitriosios paprikos, 0,5 citrinos, prieskonių.

Gaminimas: Vištieną apvoliokite prieskoniuose ir miltuose, lengvai apkepkite svieste. Svogūną, česnaką ir baziliką susmulkinkite, pakepinkite atskirai, supilkite vyną ir citrinos sultis. Kai skystis šiek tiek išgaruos, supilkite sultinį ir pomidorų pastą, pašildykite padažą, suberkite likusius miltus ir troškinkite iki tirštumo. Krūtinėles sudėkite į kepimo formą, užpilkite padažu ir kepkite 25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.

Vištienos Krūtinėlės Su Kopūstais Orkaitėje

Originalus naminis patiekalas, patinkantis savo paprastumu.

Reikės: 2 vištienos krūtinėlių, 1 kopūsto galvos, 300 g morkų, 300 g svogūnų, 100 g žolelių, 150 g pomidorų pastos, 200 g sūrio, prieskonių.

Paruošimas: Kopūstą, svogūnus ir morkas susmulkinkite ir sudėkite į kepimo formą. Vištienos krūtinėles įtrinkite prieskoniais ir dėkite ant daržovių. Viską pabarstykite žolelėmis, supilkite pomidorų pastą ir kepkite 35 minutes po folija 200 laipsnių temperatūroje. Patiekalą apibarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į orkaitę dar 15 minučių.

Keptos Vištienos Krūtinėlės Su Cukinijomis

Idealus dietinis receptas stebintiems savo figūrą.

Reikės: 2 vištienos krūtinėlių, 2 pomidorų, 350 g cukinijų, 1 svogūno, prieskonių, 150 g sūrio.

Gaminimas: Vištieną apvoliojame prieskoniuose ir dedame į keptuvę ant svogūnų žiedų. Ant viršaus arba aplink išdėliokite pomidorų griežinėlius ir cukinijos griežinėlius. Viską apibarstyti tarkuotu sūriu ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 45 minutes.

Vištienos Krūtinėlės Su Šparaginėmis Pupelėmis

Galite paimti įprastas pupeles (tinka pupelės virtos arba konservuotos).

Reikės: 1 kg vištienos krūtinėlių, 500 g šparaginių pupelių, 1 svogūno, 1 morkos, 200 g 15 % grietinės, 200 g mocarelos, 1 ryšulio žolelių, prieskonių.

Paruošimas: Vištieną apvoliokite prieskoniuose ir dėkite į kepimo formą. Svogūną supjaustykite žiedais, morkas sutarkuokite stambia tarka ir dėkite ant krūtinėlių. Ant viršaus uždėkite visas šparagines pupeles. Grietinę sumaišykite su smulkintomis žolelėmis ir tarkuotu sūriu ir užpilkite ant patiekalo. Kepkite orkaitėje apie 40-45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.

Penki Patarimai, Kaip Paruošti Sultingą Vištienos Krūtinėlę Namuose

  1. Palaikykite sūdytame vandenyje. Pripildykite indą vėsaus vandens, pasūdykite ir įmerkite vištienos krūtinėlę bei palaikykite iki pusvalandžio. Šis metodas padės ilgiau išlaikyti jos drėgmę.
  2. Neatsisakykite marinato. Marinatas ne tik suteikia ypatingo skonio, bet ir veikia kaip apsauginis sluoksnis, sulaikantis mėsos sultis jos viduje. Marinuoti patariama bent valandą, o jei neskubate - galima ir per naktį.
  3. Riebalai - būtini. Kepant liesą mėsą būtina naudoti riebalus - jie suteikia jai minkštumo ir drėgnumo.
  4. Stebėkite kepimo laiką. Vienas pagrindinių patarimų - neperkepti vištienos. Kepimo laiką ir temperatūrą reikėtų stebėti tiek kepant keptuvėje, tiek orkaitėje.
  5. Leiskite kiek atvėsti. Pagaminus, neskubėkite iškart skanauti - leiskite patiekalui šiek tiek atvėsti.

Marinatų Idėjos

Štai keletas įdomesnių marinatų idėjų (kiekiai apskaičiuoti vienai krūtinėlės 250g):

  • Šiek tiek aliejaus prieskoniams apjungti ir atskleisti.
  • Druskos pagal skonį.
  • Laimo sulčių rūgštelei ir mėsos suminkštinimui.
  • Prieskonių savo nuožiūra.

Naudodami bazę aliejus/druska/laimo sultys toliau galite neribotai eksperimentuoti žaisdami su skoniais ir aromatais. Klevų sirupas? O gal rūkytos paprikos milteliai? O gal sezamų aliejus? Nebijokite bandyti, nesidrovėkite eksperimentuoti ir net vištos krūtinėlė nebus nuobodi.