pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kalakutienos vyniotinis receptai - skanūs patiekalai su kalakutienos filė

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Žymės: gėrimas, prieskoniai, kalėdinis, punšas, kalėdinis receptas

Kalakutienos ir patisonų kotletai pomidorų padaže 3 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Jei dar nesate atradę, būtinai išmėginkite kotletus, kurie gaminami pusiau iš mėsos, pusiau iš daržovių. Jei kotletams pasirinksite liesą maltą vištieną arba kalakutieną, toks patiekalas tikrai galės būti priskirtas sveikuoliškų kategorijai

Žymės: cukinijos , kotletai, daržovės, kotletukai, kalakutiena, patisonai

apie 1,2 kg kalakuto krūtinėlės

9. Iškepkite . Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).
10. Kalakutienos vyniotinį įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 40-45 minutes, priklausomai nuo vyniotinio storio (ir to, kokio storio kalakutieną naudojote). Tam, kad vyniotinio netyčia neperkeptumėte, naudokite maistinį termometrą – kalakutienos vyniotinis bus iškepęs, kai mėsos vidinė temperatūra pasieks 72 laipsnius. Tolimesnis kepimas tik sausins kalakutieną, tad jai pasiekus tokią temperatūrą – laikas išjungti orkaitę ir išimti vyniotinį.
11. Iškeptam vyniotiniui leiskite kelias minutėms pastovėti, tuomet nuimkite virvelę. Pjaustykite riekelėmis ir patiekite su norimu garnyru.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Pilnas puodas“
#reklama #pilnaspuodas

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams.

Žymės: kiauliena, kotletai, druska, pipirai, saldžiosios bulvės

Kalakutienos vyniotinis su špinatais, ožkos sūriu

Gardūs kalakutienos vyniotiniai su špinatais ir ožkos sūriu. Kalakutieną visuomet galite pakeisti į vištieną. Patiekalas išties labai skanus ir ypatingas ir visuomet galite improvizuoti.

  1. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šaukštą vandens, dėkite špinatus, uždenkite ir kaitinkite apie 5 min., vis pamaišydami. Tuomet juos gerai nusunkite ir atsidėkite.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, berkite svogūnus, porą šaukštų vandens, česnaką, uždenkite ir kaitinkite apie 3 min., kol drėkmė išgaruos. Svogūnus sudėkite į dubenį, ten pat dėkite špinatus, ožkos sūrį, duonos trupinius, raudonėlį, kiaušinio baltymą, berkite druskos ir pipirų.
  3. Peiliu kalakutienos krūtinėlę atverkite tarsi knygą ir padėkite ant plastikinės plėvelės. Gerai išmuškite iki maždaug 1 cm storumo. Ant išmuštos krūtinėlės dėkite špinatų mišinį, atsargiai susukite į volelį, kas keletą centimetrų užspauskite virvele ar dantų krapštuku. Apibarstykite druska ir pipirais.
  4. Inde, tinkamame orkaitei (turinčiame dangtį) įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir kelias minutes kepinkite kalakutieną, kol apskrus iš visų pusių. Tuomet supilkite sultinį, uždenkite, pašaukite į 160 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 40 min. Išimkite ir padėkite šiltai.
  5. Į keptuvę dėkite krakmolą sumaišytą su vandeniu,užvirkite, maišydami virinkite apie minutę, kol sutirštės, nuimkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą.
  6. Kalakutieną supjaustykite riekelėmis. Patiekite su padažu.