pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kas yra jautienos steiko mėsa?

Kiek laiko marinuoti jautieną?

Paruoštą jautienos gabalėlį įtrinkite gautu mišiniu ir palikite 3-5 valandoms kambario temperatūroje. Į marinatą galite įdėti ir tarkuoto česnako ir prieskonių, bet tai patinka ne kiekvienam. Prie šios rūšies mėsos labiausiai tinka bazilikas, kalendra, juodieji ir raudonieji malti pipirai. Sūdyti jautieną geriausia prieš pat siunčiant į orkaitę, kitaip ji išleis sultis ir gausis sausa.

Vienas populiariausių patiekalų – jautienos kepsnys. Sojų padažo marinatas padės suminkštinti mėsą ir suteiks jai ypatingo skonio. Paruošti jį labai lengva. Paruoštą jautieną įtrinkite prieskoniais, sojų padažo ir tarkuoto česnako mišiniu (nebūtina) ir palikite 2-3 val. Jei neturite tiek laiko, tada po 40–60 minučių mėsa turi pasimarinavusi ir galite pradėti ją kepti. Kepsnių sūdyti nebūtina, antraip mėsa išskirs sultys ir praras sultingumą, o sojos padaže druskos tikrai užtenka.

Jautienos steikas

Gaminame . Jautienos steikas
Kambario temperatūros sviestas sumaišomas su petražolėmis. Į sviestą įberiama druskos, pipirų, po truputį įlašinamos citrinos sultys ir gerai išmaišoma. Suformuojamas 2 cm storio volelis, suvyniojamas į maistinę plėvelę arba foliją ir dedamas į šaldytuvą.
Jautienos išpjova supjaustoma maždaug 2 cm storio griežinėliais, pabarstoma druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinamas alyvuogių aliejus, sudedami jautienos gabaliukai ir kepami iš abiejų pusių.

Kepimo laikas priklauso nuo pageidaujamo jautienos steiko iškepimo laipsnio:

  • po 2 min. iš abiejų pusių - jautienos steikas vos apkeptas su krauju viduje;
  • steikas apkeptas po 3 min. iš abiejų pusių - paviršius apskrudęs, o vidurys - sultingas, rožinės spalvos - vidtiniškai iškepęs;
  • jautienos steikas apkeptas po 4 min. iš abiejų pusių - pilnai iškepęs.

Sviestas išimamas iš šaldytuvo, išvyniojamas ir supjaustomas 1 cm storio griežinėliais. Jautienos steikai išdėliojami į lėkštes, ant kiekvieno uždedama po 1-2 griežinėlius sviesto ir patiekiama. Skanaus.

Panašūs receptai

Mėsos apkepas su sūriu

Jautienos kepenėlės su granatų sėklomis

Jautiena troškinta su džiovintais pomidorais

Jautiena su džiovintomis slyvomis

Jautienos kepenėlės su obuoliais

5 tobulo didkepsnio paslaptys: mėsos rūšis ir kepimo laikas

Pirmiausia reikia žinoti, kokią mėsą rinktis didkepsniui. Numatomas iškepimo laipsnis priklauso nuo mėsos rūšies ir jos storio. Jautienos, skirtos kepsniams, rūšys apibrėžiamos angliškais pavadinimais:

mėsa" width="3796" height="2232" />

  • Filet mignon – filė – mėsos gabalas iš raumenų išilgai gyvūno nugaros;
  • New York Strip – jautienos kepsnys – turi ilgiausią nugaros raumenį;
  • Ribeye – antrekotas – ilgiausia nugaros ir tarpšonkaulinių raumenų dalis;

Tai švelniausi ir geriausi mėsos gabalai, gaunami iš mažiausiai naudojamų gyvūno kūno dalių. Gerai yra pasirinkti gabalėlį su pastebimais riebalų gabalėliais, su šiek tiek marmurinės tekstūros. Gatavas kepsnys bus sultingas ir švelnus. Liesa mėsa, atvirkščiai, po kepimo bus kieta ir sausa. Tuomet padės tik tikrai aštrus kepsnių peilis. Ką vertėtų žinoti apie didkepsnių kepimo paslaptis?

Tinkama temperatūra

Dar prieš ieškant maistinio termometro kepsninėje čirškančio mėsos gabalo temperatūrai pamatuoti, svarbu atsižvelgti į kelis svarbius faktorius, lemiančius ne tik temperatūrą, bet ir kepimo laiką. Vienas svarbiausių – produkto storis ir forma. Net jei pavyko rasti recepte nurodytą 175 g jautienos kepsnį, būtinai įvertinkite ir jo storį. Vieno centimetro skirtumas gali lemti, kepsnys bus pusžalis ar vidutiniškai iškepęs. O jei kepsnys nevienodo storio, kol storoji dalis įkais iki reikiamos temperatūros, plonoji dalis, be abejonės, jau bus visiškai iškepusi.

Kiek įkaitinti kepsninę?

Dar vienas svarbus faktorius – temperatūra kepsninės viduje. Tai ypač aktualu susiruošus maistą kepti arba rūkinti ilgesnį laiką. Jei dvi valandas kepant avienos kumpį temperatūra kepsninėje nukris per dešimt laipsnių, temperatūra mėsos viduje taip pat bus žemesnė. Taigi, teks pailginti kepimo trukmę. Būtent todėl svarbu reguliariai patikrinti kepsninės termometro tikslumą. Laimė, keraminės Big Green Egg kamado kepsninės pasižymi puikiomis izoliacinėmis savybėmis ir pastovią temperatūrą išlaiko net kelias valandas.

Ką daryti, jei svečiai jau renkasi, o gardūs kiaulienos šonkauliukai tik įpusėjo kepti? Tiesiog plačiau praverkite kepsninės angas ir keliais laipsniais padidinkite temperatūrą. Mėsa keps šiek tiek greičiau, bet vis tiek išliks sultinga. O iškepimo lygį geriausiai parodys temperatūra mėsos viduje.