Kaip išvirti jautieną padaryti minkštą
Kad jautiena po kepimo būtų minkšta ir minkšta, ją reikia tinkamai išvirti. Norėdami tai padaryti, galite naudoti šias svarbias rekomendacijas:
- kad jautiena virimo metu būtų minkšta, ją reikia nuleisti į jau verdantį vandenį;
- rekomenduojama virti visą gabalėlį. Išvirus galima supjaustyti smulkiais griežinėliais;
- kad suteiktų papildomo aromato ir skonio, galima papildomai apvirti daržoves, dėti prieskonių. geras variantas bus morkų ir svogūnų. Norėdami tai padaryti, daržoves reikia nuplauti, nulupti ir supjaustyti. Daržoves reikia paskleisti praėjus valandai nuo mėsos virimo pradžios. Prieskoniai dedami likus 15 minučių iki virimo pabaigos.
Kaip gaminti – atkreipkite dėmesį į skanaus ir sveiko patiekalo receptą.
Perskaitykite, kaip virti kvapnų plovą katile ant ugnies - Azijos virtuvė.
Virta dešra namuose – išbandykite šį receptą ir visam laikui pamirškite parduotuvės produktus.
Kaip išsirinkti tinkamą jautieną
Prieš pradėdami virti jautienos mėsą, turite ją teisingai pasirinkti. Nuo to, kaip jis bus pasirinktas, priklausys galutinis gaminamo patiekalo skonis. Renkantis jautienos mėsą, atkreipkite dėmesį į šias savybes:
- spalva. Šviežia jautiena yra ryškiai raudonos spalvos. Spalva neturi turėti žalsvo ar tamsaus atspalvio dėmių. Jei jautiena yra tamsios tekstūros, tai reikš, kad ji priklauso senam gyvūnui, o sena mėsa kepama ilgai ir pasirodo guminė. Todėl verta rinktis ryškiai raudoną jautieną;
- riebalų. Riebalai turi būti minkštos baltos struktūros ir gana tankūs. Šios savybės rodo, kad jautiena yra šviežia ir aukštos kokybės. Jaunoje jautienoje riebalai gali šiek tiek sutrupėti. Jei riebalai turi geltoną atspalvį, tai reikš, kad jautiena yra sena;
- šviežia mėsa turi būti sauso paviršiaus, leidžiama šiek tiek vėdinti paviršių, jei ji buvo išpjauta prieš kelias valandas. Bet bet kokiu atveju ant paviršiaus neturėtų būti dėmių, kietų plutų. Šviežia jautiena yra sausa ir tvirta liesti;
- Jis turėtų kvepėti jautiena. Kvapas turi būti malonus be papildomų nemalonių kvapų;
- elastingumas. Norėdami patikrinti šią kokybę, turite paspausti pirštu ant mėsos, jei susidarė skylė, kuri iškart išsilygino, tai reikš, kad mėsa yra šviežia.

Laimo marinatas
Ingredientai:
Paruošimas:
Į dubenį išspauskite laimą, supilkite sojų padažą, smulkintą svogūną, tarkuotą imbierą ir raudonąją papriką. Išmaišykite, kepsnį sudėkite į marinatą ir palikite valandai pasimarinuoti šaldytuve, periodiškai apversdami mėsą.

Kaip marinuoti jautiena
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Kaip padaryti, kad jautienos vėrinukai būtų minkšti
Marinatas padeda suminkštinti jautienos iešmelius. Klasikinis marinatas – actas, prieskoniai ir svogūnai. Rafinuotesnis – raudonasis vynas, juodųjų ir raudonųjų paprikų mišinys, taip pat svogūnai ir česnakai. Mėsa 6-18 valandų marinuojama stikliniame arba moliniame inde. Kepant kebabus, kadangi jautiena yra gana liesa mėsa, ją reikia apšlakstyti mineraliniu vandeniu. Gerai marinuota mėsa yra paruošta po 20 minučių kepimo ant iešmo.

🍶 Jogurto marinatas
Lengviausias marinatas mėgstantiems vištieną, kuris itin dietiškas. Tik natūralūs produktai ir be jokio majonezo!
Ingredientai:
Kaip paruošti aromatinga jogurto marinatą:
- Sumaišykite visus ingredientus į vientisą masę ir joje marinuokite vištieną.
- Vištieną rekomenduojama palikti marinuotis nakčiai.
- Pasūdykite vištieną kepimo pabaigoje arba prieš pat patiekiant.
