Įdarytos bulvės - vienas tų patiekalų, kuriuos smagu ruošti ir dar skaniau valgyti. Paruošimas - minimalus, o gardumas neišpasakytas! Išsisaugokite įdarytų bulvių receptą - pravers, kai virtuvei neturėsite daug laiko.
Receptas su lašiša ir žirneliais
Šis receptas siūlo įdaryti bulves su lašiša ir žirneliais. Tarkuotų bulvių blynai su lašiša ir rūkyta skumbre rizikuoja tapti mėgstamiausiais bulviniais blynais.
Ingredientai:
- 4 bulvės
- 25 g sviesto
- 200 g lašišos
- 2 šaukštai šviežių žirnelių
- Šaukštas garstyčių
- Puodelis tarkuoto sūrio
- Aliejaus skardai ištepti
Gaminimo eiga:
- Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių, kepimo skardą ištepkite aliejumi.
- Bulves gerai nuplaukite ir perpjaukite išilgai pusiau. Dėkite į skardą ir kepkite 30-40 minučių, iki suminkštės. Išimkite ir palikite atvėsti.
- Lašišą susmulkinkite mažais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite pusę sviesto, suberkite lašišą ir maišydama pakepinkite iki ji taps šviesios spalvos.
- Atsargiai, nepažeisdami sienelių, išskobkite bulvių minkštimą. Sumaišykite jį su sviestu, garstyčiomis, lašiša ir žirneliais.
- Dėkite masės į bulvių puseles, užberkite sūrio ir kepkite 10-15 minučių.
Įdarytos bulvės su šonine ir sūriu
Šis receptas siūlo įdaryti bulves su šonine ir sūriu.
Ingredientai:
- Bulvės - 1 kg
- Rūkyta kiaulienos šoninė - 150-200 g
- Fermentinis sūris - 150-200 g
- Nedidelis svogūnas
- Alyvuogių aliejus arba gabalėlis sviesto
- Druska
Gaminimo eiga:
- Jaunas bulves, su plona odele, gerai nuplauname, senesnes nuskutame, dedame į šaltą pasūdytą vandenį ir užverdame.
- Vandeniui užvirus sumažiname ugnį ir apverdame. Virimo laikas priklauso nuo bulvių dydžio ir šviežumo. Svarbu, kad jos būtų ne pilnai išvirusios ir neskiltų.
- Apvirusias bulves nusunkiame, perpjauname išilgai pusiau ir išskobiame vidų taip, kad išeitų 1 centimetro storio bulvių geldelės.
- Bulvių geldeles ištepame lydytu sviestu arba alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir šauname į orkaitę, kad visiškai iškeptų.
- Įdarui svieste ar aliejuje pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną. Kai svogūnas suminkštės dedame į keptuvę juostelėmis pjaustytą kiaulienos šoninę, pakepiname. Jeigu neturite kur panaudoti išskobtų bulvių likučių, galima juos susmulkinti ir pakepinti kartu su šonine.
- Kai bulvių geldelės iškeps, išimame jas iš orkaitės, apibarstome tarkuotu sūriu ir į kiekvieną geldelę dedame įdaro. Arba galima pirmiau dėti įdaro ir apibarstyti tarkuotu sūriu.
- Bulvių geldeles vėl šauname į orkaitę ir kepame kol sūris išsilydys.
Kitas įdarytų bulvių receptas
Gaminimo eiga
- Papriką, svogūną supjaustykite kubeliais, česnaką susmulkinkite.
- Į dubenį dėkite šoninę, pjaustytas daržoves, kalendras, čederio sūrį, berkite druskos, pipirų, pilkite aliejų. Viską išmaišykite.
- Virtas bulves įpjaukite pusiau ir pasukus dar kartą pusiau, kad jos išsiskleistų.
- Į bulves dėkite paruoštą įdarą.
- Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 20-25 min.
Šiltos bulvių salotos su rūkyta skumbre
Keptos bulvės ir rūkyta žuvis - tobulai deranti pora šiltose, sočiose salotose, kurios idealiai tinka žiemos vakarienėms, bet ne tik. Šias keptų bulvių salotas su rūkyta skumbre, kiaušiniais ir žalumynais drąsiai galite tiekti ant kiekvienos šventės stalo. Greitai ir lengvai paruošiamos jos tikrai nusipelno aplodismentų.
Ingredientai:
- 300 g mėgstamų keptų bulvių skiltelių su prieskoniais
- 1 saujos kaparėlių
- ½ citrinos
- 2 virtų kiaušinių
- 150 g karšto rūkymo skumbrės
- 1 šaukštelio šviesiojo sirupo
- Žiupsnelio pipirų mišinio
- 1-2 saujų špinatų
- 2-3 šaukštų majonezo
Gaminimo eiga:
- Išrinkite iš skumbrės kaulus, suplėšykite gabaliukais.
- Supjaustykite svogūną netaisyklingais gabaliukais, apšlakstykite citrinos sultimis, pilkite šviesiojo sirupo, berkite pipirų ir lengvai rankomis juos išmaišykite.
- Kaparėlius galite perpjauti per pusę, jei špinatų lapai didesni, juos taip pat galite pjauti per pusę. Kiaušinius pjaukite į dvi dalis.
- Į serviravimo lėkštę dėkite keptų bulvių, berkite svogūnų, skumbrės, dėkite majonezo, vėl šiek tiek bulvių, žuvies, špinatų lapų, svogūnų, kiaušinius, špinatų lapelių, kaparėlių, berkite pipirų.
Patarimai:
- Galite rinktis šaldytas bulves arba patys pasigaminti namuose.
- Vietoj skumbrės galite naudoti rūkytą ešerį ar keptą lašišą.
- Vištienos kiaušinius galite keisti putpelių kiaušiniais.
- Galite paskaninti padažą citrinos sultimis ir žievele.
Švediški bulvių blynai su skumbre ir lašiša
Švediškas bulvių blynų receptas su skumbre ir lašiša.
Ingredientai:
- 5 valytų vidutinio dydžio bulvių
- 1 ropinio svogūno
- 1 kiaušinio
- 150 g karštai rūkytos skumbrės
- 100 g sūdytos arba rūkytos lašišos
- Druskos, pipirų
- 5 šaukštų aliejaus kepti
- 4 šaukštų grietinės
- 1⁄2 tarkuotos citrinos žievelės
Gaminimo eiga:
- Bulves ir svogūną sutarkuokite burokine tarka. Truputį nuspauskite skysčio perteklių.
- Smulkiai suplėšykite skumbrę, supjaustykite lašišą ir sudėkite ją į tarkuotas bulves. Paskaninkite druska ir pipirais (nepadauginkite druskos, nes žuvis sūri). Išmaišykite.
- Keptuvėje įkaitintame aliejuje kepkite norimo dydžio blynelius.
- Patiekite su grietine, sumaišyta su tarkuota citrinos žievele.