Vištienos troškinys - tai puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei. Tai sotus, sveikas ir gardus patiekalas, kurį lengva pritaikyti pagal turimus ingredientus ir skonį. Šiame straipsnyje apžvelgsime keletą skirtingų vištienos filė troškinio receptų, kuriuose naudojami įvairūs ingredientai - nuo daržovių iki grietinės, taip pat pasidalinsime patarimais, kaip pasigaminti tobulą troškinį.
Vištienos Troškinys su Daržovėmis
Šis receptas - puikus būdas įtraukti daugiau daržovių į savo mitybą. Tai maistingas ir lengvai pagaminamas patiekalas, tinkantis kasdieniam valgymui.
Ingredientai:
- 200 g vištienos
- 75 g svogūno
- 60 g cukinijos
- 50 g geltonosios paprikos
- 50 g raudonos paprikos
- 2 v.š. sojos padažo
- 1 v.š pomidorų pastos
- 1 v.š. kokosų pieno
- 5 g česnako
- 1 a.š. lydyto sviesto arba ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Pipirų, raudonosios paprikos miltelių, ciberžolės, druskos pagal skonį
Paruošimas:
- Vištienos krūtinėlę porą minučių apkepame ant lydyto sviesto arba ypač tyro alyvuogių aliejaus.
- Sudedame daržoves - svogūną, česnaką, cukiniją, geltonąją ir raudonąją paprikas.
- Viską kartu pakepame keletą minučių.
- Pabarstome druska, pipirais, raudonosios paprikos milteliais ir ciberžole.
- Tuomet dedame sojos padažo, šaukštą pomidorų pastos ir kokosų pieno.
- Viską patroškiname. Daržovės turi išlikti traškios.
Maistinė vertė (vienai porcijai):
Maistinė medžiaga | Kiekis |
---|---|
Kalorijos | 378 kcal |
Angliavandeniai | 19 g |
Baltymai | 26 g |
Riebalai | 23 g |
Vištienos Troškinys su Paprika ir Grietine (Vengriškas)
Vištienos troškinys su paprika ir grietine - tai klasikinis vengrų virtuvės patiekalas, kuris išsiskiria subtiliu skoniu ir aromatu. Aromatingas ir švelnus vištienos troškinys su paprika ir grietine puikiai papildys jūsų pietų ar vakarienės stalą. Šis patiekalas yra Vengrijos kulinarinio paveldo dalis, kurio šaknys siekia net kelis šimtmečius.
Paruošimas:
- Įkaitinkite gilią keptuvę su aliejumi ir ant stiprios ugnies apkepkite vištienos filė gabalėlius, kol jie gražiai apskrus.
- Įdėkite sviestą, maltą papriką ir tarkuotą saldžiąją papriką.
- Sudėkite atidėtą vištieną, tarkuotus pomidorus, įpilkite karšto vandens, įberkite cukraus ir druskos.
- Į troškinamą patiekalą įdėkite grietinės ir miltų mišinį, suberkite smulkintus Žalumynus.
Kiti Vištienos Troškinio Variantai
- Vieno puodo patiekalai yra pagaminami greitai, paprastai ir svarbiausia skaniai.
- Troškiniui panaudosite rudenines daržoves, kurių tikrai šiuo metu netrūksta.
Vištienos troškinys su ryžiais ir daržovėmis
Morkas, bulves, moliūgą, svogūną, česnaką nulupkite ir supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Ryžius nuplaukite po tekančiu vandeniu. Vištieną susmulkinkite į nedidelius gabalėlius. Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus su morkomis ir pakepinkite kelias minutes. Tuomet sudėkite vištieną ir maišant apkepinkite iš visų pusių. Į puodą sudėkite likusias daržoves, prieskonius, išmaišykite ir pakepinkite dar kelias minutes. Sudėkite ryžius, supilkite vandenį ar sultinį ir troškinkite ant vidutinės kaitros apie 25 min. kol daržovės suminkštės ir ryžiai išvirs.
Vištienos troškinys su grietinėle
Šis vištienos troškinys su grietinėle yra jaukus, komfortiškas patiekalas, kurį pagaminsite greitai ir paprastai. Naudojau vištienos šlaunelių mėsą, riebią grietinėlę, papriką, morką, svogūnus, šaldytus žirnelius, vištienos sultinį. Patiekalo gaminimui reikia visai nedaug ingredientų. Šis vištienos troškinys su grietinėle kažkiek priminė sriubą, nes padažo buvo ganėtinai daug. Šiam patiekalui mėsą ir daržoves pjausčiau gan smulkiai. Tad jį pagaminau išties greitai. Sultinį geriausia naudoti vištienos. Troškinį patiekiau su grikiais, bet puikiai tiks ryžiai, bolivinės balandos, makaronai ar bulvių košė.
Vištienos troškinys su prieskoniais
Vištieną supjaustykite gana smulkiai, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, suberkite vištienos prieskonius, druskos, pipirų ir visą išmaišykite. Pamarinuokite apie 15 min. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ant aukštos kaitros, sudėkite mėsą ir pakepinkite, kol lengvai apskrus.
Vištienos troškinys su indiškais prieskoniais
Šio troškinio recepto idėja kilo iš indų virtuvės. Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apibarstykite druska bei pipirais. Česnaką ir svogūną supjaustykite ir pakepinkite su šlakeliu aliejaus. Suberkite karį, kumino, paprikos bei kalendros prieskonius. Pakepinti dar porą minučių. Vėliau sudėkite pomidorus, pakaitinkite 10 min. ir galiausiai sudėkite jogurtą, išmaišykite.
Patarimai ir gudrybės
- Troškiniui rinkitės gerai prinokusias, šviežias, sultingas ir kvapnias daržoves.
- Atskiroje keptuvėje pakepinti smulkintus svogūnus, vėliau suberkite smulkintus česnakus ir dar apkepti 3 min. ant mažos ugnies. Kai daržovės bus paruoštos sudėkite vištieną ir supilkite grietinę bei paprikos prieskonių, druską, pipirus ir galite apiberti normais prieskoniais. Taip troškinti viską 5-7 min.
Keptuvės pasirinkimas
Man patinka ne tik ilgaamžiškumas, bet ir nelimpanti danga, kepant reikia minimalaus aliejaus kiekio, todėl nesuvartoju nereikalingų papildomų riebalų. Taip pat ji nesibraižanti, galima drąsiai naudoti metalines menteles ar pamaišyti šaukštu nesukant dėl to galvos.