Tiramisas - klasikų klasika, tikrai galiu sakyti, kad tai vienas populiariausių desertų pasaulyje. Niekaip niekam neatsibosta. Tai tikra itališka klasika.
Tiramisu be kiaušinių - lengvesnis ir greitesnis variantas
Klasikiniame tiramisu yra tikrai daaaaaug kalorijų - riebi grietinė, mascarponės sūris, o kur dar kiaušinių tryniai su cukrumi, kuriuos vartoja ne visi… Todėl, su visa pagarba tradiciniam tiramisu (kurį, beje, mes dievinam), siūlome „mažiau nuodėmingą“, bet taip pat be galo skanų ir daug lengviau paruošiamą tiramisu be kiaušinių variantą.
Šis tiramisu be kiaušinių receptas gali jus nustebinti! Šiame recepte nebus nei kiaušinių, nei riebios grietinės, o mascarponę, kuri yra net 82 proc. riebumo, keisime į kreminiu sūriu, kurio riebumas tik 22 proc..
Ir dar svarbu, kad šį desertą paruošite vos per 15 minučių!
Ingredientai:
- „damų piršteliai“ (angl. ladyfingers)
- 1 valg. kavos (arba 1 valg. šaukšt. espresso kavos + 1 valg. šaukšt. brendžio + 1 arbat. šaukšt.)
- 1 arbat.
- 1 valg.
- 1 valg.
Gaminimo eiga:
- Sumaišykite juodą kavą (atvėsintą) su kavos likeriu.
- Jei naudojate porcijinius indelius, sulaužykite sausainius „damų piršteliai“ perpus ir pamirkykite juos į kavos-likerio miksą (maždaug 10 sekundžių).
- Pagaminite kreminį sluoksnį. Vidutinio dydžio dubenyje gerai išplakite kreminį sūrį iki purios masės.
- Sudėkite cukraus pudrą ir vėl gerai išmaišykite.
- Galiausiai įpilkite atvėsintą espresso kavą su vanile ir vėl viską gerai išsukite.
- Formuokite desertą: norimose formelėse (mes naudojome nedidelius stiklainiukus) pirmu sluoksniu dėkite išmirkytus „damų pirštelius“, tada ant jų dėkite kreminį sluoksnį ir galiausiai viską apibarstykite kakavos milteliais.
- Viską pakartokite (bus du sluoksniai „damų pirštelių“, du sluoksniai kremo ir kakavos miltelių).
Kitas tiramisu be kiaušinių receptas
„Tiramisu gaminu tada, kai neturiu laiko, o desertą vis tiek kažkokį reikia pagaminti. Šis receptas man - tikras išsigelbėjimas, juolab, kad patinka visiems“, - pasakoja maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė. Audronė tiramisu visada gamina be kiaušinių, todėl šį desertą drąsiai valgo ir moters anūkai.
„Tačiau tai gana kaloringas, riebus desertas, kurį gaminant naudojamas kremas su maskarpone ir grietinėle, todėl nutariau maskarponę pakeisti desertine varške. Ir tai buvo puiki idėja, nes desertas gavosi labai gardus ir ne toks riebus“, - pavykusiu eksperimentu džiaugėsi vilnietė.
Audronės patarimu, šį desertą galima gaminti viename didesniame inde arba jį sluoksniuoti porcijomis - stiklinėse arba taurėse. Kad ir minimaliai papuoštas tiramisu desertas taps tikra stalo puošmena.
Reikės:
- 200 g damų pirštelių (biskvitinių sausainių)
- 400 g vanilės skonio desertinės varškės
- 200 ml grietinėlės (naudojo 30 proc.)
- Cukraus pudros (pagal skonį)
- Puodelio juodos kavos
- Kakavos miltelių
Gaminimo eiga:
- Grietinėlę išplakti su cukraus pudra iki standžiu putų, įmaišyti į desertinę varškę ir dar kartą viską kartu paplakti.
- Kremas pagamintas, beliko desertą susluoksiuoti.
- Į stiklinį indą sudėti kavoje pamirkytus sausainius, ant viršaus uždėjau kremo sluoksnį, tuomet vėl sausainius ir vėl sluoksnį kremo.
- Desertas pagamintas, beliko apibarstyti kakavos milteliais ir palikti šaldytuve sutvirtėti.
Patarimai:
- Damos pirštelius į kavą merkite labai trumpam, galima tik vieną pusę - tada jie deserte neištež.
- „Tiramisu visada gaminu iš vakaro, kad produktai tarpusavyje „susidraugautų“ ir desertas sutvirtėtų“, - dalijasi tinklaraštininkė.
- Kakavos milteliais desertą Audronė apibarsto prieš patiekdama ant stalo.