pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sluoksniuotos Mielinės Tešlos Pyragas su Slyvų Uogiene

Šis sluoksniuotos tešlos pyragas yra pagaminamas per keletą minučių. Jo skonis tikrai puikus - kaip ir visų kepinių su šia tešla. Naudojau mielinę sluoksniuotą tešlą.

Ingredientai

  • 100g mielinės sloksniuotos tešlos
  • 100g kriaušės
  • 60g cukrumi
  • 0,05g maltais cinamonais
  • 5g sviesto
  • 15g razinų
  • Kiaušinis

Gaminimo eiga

  1. Sluoksniuotos tešlos lapelius palaikyti apie 15 min. kambario temperatūroje.
  2. Ją palaikiau kambario temperatūroje apie 15 min. Tešlą lengvai iškočiojau.
  3. Tada jos kraštus įpjoviau, o vidų subadžiau šakute. Tešlos lapelius naudojau tuos, kurie būna supakuoti po 5.
  4. Įpjauti apie 1 cm nuo krašto. Šonus patepti kiaušinio plakiniu.
  5. Naudojau mėlynąsias slyvas. Geriausia, kad jos nebūtų visiškai minkštos.
  6. Supjaustyti slyvas. Jas sudėti ant lapelių.
  7. Kadangi slyvos buvo gana rūgščios, jas apibarsčiau ruduoju cukrumi.
  8. Apibarstyti cukrumi.
  9. Palaikyti kambario temperatūroje apie 20 min., kad tešla pakiltų.

Taip pat tinka ir kiti vasariški vaisiai: abrikosai, persikai, braškės ir pan.

Išties, tai čia daugiau idėja, o ne receptas, nes sluoksniuotos tešlos neruošiau pati. Pirkau.

Patarimai ir gudrybės

Negalima apsistoti ant vieno mielinės tešlos recepto. Reikia išbandyti kelias, kad suprastum kokias bandeles galima kepti iš vienos, o kokias iš kitos.

Štai, kad ir aš, prisirinkusi pas draugus dieviško skonio slyvų, sugalvojau įdaryti jomis bandeles. Nebuvau niekur ragavusi ir nežinojau, ar tai įmanoma įgyvendinti. Bet, pasirodo, kad visai neblogas sprendimas.

Jas galima vynioti ir su cukrumi+cinamonu, bet tokį įdarą, manau, galim pasilikti žiemai. Dabar juk vasara ir reikia pasinaudoti jos gėrybėmis.

Tešlos receptą radau pas Visko po trupinėlį ir gavau puriausias, kokios tik gali būti, ir, svarbiausia, „tikras“ bandelės. Po valandos imti pakilusią tešlą, padalinti į dvi dalis. Pirmiausia iškočioti vieną dalį. Tą patį padaryti su antruoju lakštu.

Tešlą galima kildinti ir šaldytuve, sako, bandelės tada būna dar puresnės.

Dedant mieles į šiltą pieną su cukrumi, minėtosios putelės galima ir nesulaukti. Bet palaikius šiltai 20 minučių, mielės su cukrum jau bus atlikusios savo darbą.

Jeigu pasirinksite slyvas, nepadauginkite įdaro, nes sunku bus suformuoti bandeles. Nors, nereikėtų labai baimintis.

Kepti bandeles galima ir ant žemesnės temperatūros, bet ilgiau; dideliame karštyje gali pradėti svilti viršus.

Pirmą kartą gyvenime ruošiant mielines bandeles, vertėtų daryti iš pusės porcijos, nors ir svajojate turėti jų pilną dubenį. Karti patirtis - tešla neiškilo, o bandymas daryti iš tokios, lygus 0.