pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jurates kotletai receptas - Tradicinis ir Gardus Patiekalas

Jūratės kotletas su lengvomis salotomis

Jūratės kotletų esu ragavęs vos kelis kartus. Sunku iš atminties atkapstyti skonį, bet didelio įspūdžio nepaliko. O kaip gali, kai tau nepatiko! Nepatinka – neperki! Viskas paprasta, tiesa?

Bet, kad ir kokia būtų ta tiesa, bet pats gaminti taip pat niekada neprisiruošiau. Ir susidaryti įspūdį apie namuose gamintą kotletą ir jo skonį taip pat neturėjau progos. Turbūt todėl, kad tai kepsnys iš tų laikų, kai manęs dar nebuvo 😀 O tokie patiekalai dažniausiai būna mūsų močiučių arba mamų. Bet kokia likimo ironija… Jos niekada Jūratės kotletų taip pat nekepė! Bent jau aš tikrai nepamenu…

O kokia situacija pas Jus? Gaminate? Žinote skanų ir laiko patikrintą receptą? Gal Jums kas nors gamino ar tebegamina? O gal renkatės paprasčiausią ir lengviausią būdą – perkate arba valgote kur nors mieste? Pasidalinkite savo istorijomis 🙂

Jūratės kotletas yra dar vienas kepsnys, kuris jau labai ilgai puikuojasi ant šalies šeimų stalo. O aš ir vėl būsiu iš tų, kuris mažai žino apie jų skonį. Tačiau dabar tikrai žinau! Ir galiu net rekomenduoti, kad Food Stories Jūratės kotletai Jūsų nenuvils!

Žinoma skonis draugų neturi, bet tikiuosi ši maisto draugystė nenuvils ir Jūsų! 🙂

O prie šių Jūratės kotletų patiekiau salotų. Lengvų ir paprastų, kad tik Jūsų brangaus laiko atimčiau kuo mažiau 🙂

Pastabos ir patarimai:
• Aš kotletus kepiau 32 minutes su orkaitės funkcija viršus – apačia. Likus 8 minutėms iki kepimo pabaigos dar įjungiau vėjelį.
• Duoną krutonams rinkitės pagal savo norus. Ir kepkite iš tiek riekelių, kiek tik norisi. Aš šį kartą kepiau nedaug. Bet iškepti krutonai gali gulėti gana ilgai, tad galima išsikepti ir daugiau. Aliejaus naudokite tik apšlakstyti. Supjaustyti gabalėliai neturi permirkti. Prieskonius taip pat naudokite pagal savo norus.
• Salotoms aš naudojau mišinį. Bet Jūs galite naudoti savo mėgstamas salotas.
• Pomidorus rinkitės įvairių spalvų ir dydžių. Taip bus gražiau ir skaniau 🙂
• Aš naudojau čederio sūrį. Bet puikiai tiks ir feta.
• Naudojau moliūgų sėklų aliejų, nes ir duona su sėklomis, ir į pačias salotas įbėriau moliūgų sėklų. Jei neturite – naudokite alyvuogių aliejų.
• Jei norite, moliūgų sėklas galite šiek tiek apkepinti keptuvėje. Aš šį kartą taip nedariau.
• Jei nemėgstate medaus skonio, galite naudoti kitą saldiklį.
• Iš pradžių neplanavau naudoti medaus, bet sumaišius ir paragavus padažo, jis man pasirodė per rūgštus, tad subalansuoti skoniui naudojau medų. Nepasigailėjau. Buvo skaniau 🙂 Jūs galite mažinti citrinos sulčių kiekį ar tiesiog viską pasireguliuoti pagal savo skonį.

Gaminimo instrukcijos

Salotų padažas:
• Visus ingredientus supilame į nedidelį indelį ir gerai išmaišome.
• Paruoštu padažu apšlakstome salotas.

Salotos:
• Salotas išdėliojame dubenyje, sudedame pjaustytus pomidorus, avokadą, apibarstome moliūgų sėklomis ir kanapių branduoliais, krutonais, paruoštu padažu ir šalia patiekiame Jūratės kepsnį.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Food Stories”

20 rezultatų ieškant "jurates kotlietai"

Nekepti sausainiai (Jūratės)Ingridientai:1. Riestainių, šokolado, kokoso drožlių. 2. Riestainių, cukraus, riešutų.Gaminimas Riestainius supjaustyti riekutėmis, kad išeitų norimo dydžio gabalėliai. 1. Šokoladą ištirpinti. Riekutę riestainio įmerkti į šokolado masę ir pavolio..

Recepto vertinimas: 5

Apkeptos įdarytos dešrelės (Jūratės)Ingridientai:250g pievagrybių, 1 svogūnas, 4 pomidorai, truputis sviesto, 1 kiaušinis, 1 a.š. kario, 1/8 l grietinės, 100g tarkuoto fermentinio sūrio, druskos, pipirų, 400g dešrelių.Gaminimas Svogūnus smulkiai supjaustyti, pomidorus- griež..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių salotos su grybais (Jūratės)Ingridientai:1 antaninis obuolys, marinuotų grybų ( gali būti ir švieži, apvirti), virtų morkų, pomidorų, šviežių agurkų, svogūnų, petražolių, obuolių acto, majonezo/pomidorų padažo/grietinės.Gaminimas Visų komponentų imti po lygiai..

Recepto vertinimas: 0

Reklama

Obuolių salotos vyrams (Jūratės)Ingridientai:2-3 obuoliai, 3-4 kietai virti kiaušiniai, 300g krevečių (galima pakeisti kumpeliu), sauja lukštentų moliūgų sėklų, 2 skilt. česnako, majonezo.Gaminimas Virtus kiaušinius ir obuolius supjaustyti nedideliais kubeliais, moliūgų sėklas..

Recepto vertinimas: 0

Troškinti obuolių kukulaičiai (Jūratės)Ingridientai:Apie 10 nedidelių kukulių: 0,5kg bulvių, 0,5kg obuolių, 0,5 l pieno, 50g sviesto, 1 kiaušinis, 70g miltų, truputis druskos, cukraus, citrinos sulčių.Gaminimas Išvirtas bulves sutrinti, įmušti kiaušinį, įberti miltų, truput..

Recepto vertinimas: 0

Vyniotinis su obuoliais (Jūratės)Ingridientai:0,5-1kg obuolių, 100g razinų, 80g cukraus, malto cinamono, 80g sviesto, 2 v.š. trintų džiūvėsėlių, 250g miltų, 70g šilto pieno, truputis druskos.Gaminimas Ištirpinti pusę kiekio sviesto, į jį įpilti pieną, įberti druskos, išma..

Recepto vertinimas: 4

Reklama

Recepto vertinimas: 3

Baltagūžių kopūstų sriuba (Jūratės)Ingridientai:2 v.š. miežinių kruopų košės, kopūsto, morkų, svogūnų, petražolių, grietinės.Gaminimas Svogūną supjaustyti ir virti puode apie 2 min. Sutarkuoti morką. Morkų turi būti kiek ir svogūnų. Smulkiai supjaustyti kopūstą. Sud�..

Recepto vertinimas: 0

Recepto vertinimas: 5

Reklama

Saldainiai „Paukščių pienas“ (Jūratės)Ingridientai:2 pakeliai vaisių želatinos, 2 v.š. miltinio cukraus, 2 stiklinės kondensuoto pieno.Gaminimas Želatiną ištirpinti vandenyje (vandens reikia per pus mažiau, nei rašoma ant pakelio). Pieną su miltiniu cukrumi gerai išpla..

Jūratės kotletas su lengvomis salotomis

Svajojantis Olandas Jūratės kotletų esu ragavęs vos kelis kartus. Sunku iš atminties atkapstyti skonį, bet didelio įspūdžio nepaliko. O kaip gali, kai tau nepatiko! Nepatinka – neperki! Viskas paprasta, tiesa? Bet, kad… Karštieji patiekalai jūratės kotletas, salotos, karštieji patiekalai, avokadas, pomidorai, sūris, čederio sūris, moliūgų sėklos, kanapių branduoliai, moliūgų sėklų aliejus, citrinos sultys, krutonai, medus European Atsispausdinti

Porcijos: 2 porcijosNutrition facts: 200 calories 20 grams fatĮvertinimas 5.0 /5( 2 Balsavo )