Ingredientai
1. Aliejuje gerai apkepiname jautienos šonkaulius. Sudedame juos į troškinimo indą. Apkepame šoninę, kuri irgi keliauja ant šonkaulių.
3. Supilame likusį aronijų vyną, vištienos sultinį, sudedame prieskonines žoleles ir įberiame druskos.
4. Puodą uždengiame dangčiu ir ant mažos ugnies viską troškiname mažiausiai 2 val., jei reikia, tai ir daugiau. Mėsa turi būti visiškai minkšta ir lengvai kristi nuo kaulo.
5. Iš to sultinio, kuris virė, padarome padažą – nukošiame skystį, supilame į keptuvę ir viską nugariname iki norimo tirštumo.
Milžiniška kesadilija su jautiena ir pupelėmis
Pradedame nuo mėsos – pakepiname svogūną, mėsą, beriam SANTA MARIA prieskonius, dedame pjaustytas paprikas ir pupeles. Patroškiname apie 20 minučių, kad drėgmės perteklius išgaruotų.
Skardą ištepame su aliejumi, dedame SANTA MARIA dideles tortilijas, kad beveik užsidengtų dugnas.
Pabarstome sūriu, dedame truputį pravėsusio mėsos įdaro, vėl beriam sūrio, uždengiame dviem tortilijomis ir užspaudžiame kraštus.
Reklama41011Patepame su aliejumi, uždedame dar vieną skardą ant viršaus, kad prispaustume, ir kepame apie 20 min karštoje orkaitėje, įkaitintoje iki 200°C.
Valgome su SANTA MARIA Salsa ir, jei norite, dar papildomai papuošiam natūraliu jogurtu su žolelėmis ir citrinų sultimis.
IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003Rašyti komentarą

Skaniausieji šonkauliukai orkaitėje - tinkamas mėsos pasirinkimas, marinavimas ir ilgas kepimas
Šonkauliai
Šonkauliai įprastai perkertami į dvi dalis - nugarinės dalies šonkauliai yra trumpesni, apvalesni, o gaubiantys krūtinę - ilgesni, plokštesni. Kepimui tinka tiek trumpieji, tiek ilgesnieji šonkauliai. Trumpuosius šonkaulius geriausia kepti nepadalintus, juostomis po 10-13 šonkauliukų (jei šonkauliai mėsingi, šio kiekio turėtų pakakti 2 žmonėms). Ilgesnius šonkaulius patogiau padalinti, supjaustyti po vieną (vienam žmogui turėtų pakakti 3-4 šonkaulių, bet tai taip pat priklauso nuo šonkaulių storio, kiek mėsos ant jų palikta, to ar prie šonkaulių tieksite garnyrą).
Apvirimas
Šonkauliukus prieš kepimą galima apvirti, tai sutrumpina gaminimo laiką, bet ir šiek tiek pakeičia patiekalo skonį.
Šonkauliukus reikėtų užpilti šaltu vandeniu, įberti druskos, kelis pipirų grūdelius, porą lauro lapų. Vandeniui užvirus kaitrą sumažinkite ir virkite apie pusvalandį. Apvirtų šonkauliukų mėsa bus kiek sausesnė, tad juos vertėtų apkepti su skystu padažu ar marinatu.
Apvirtus šonkauliukus sumaišykite su skystu padažu (jo receptų rasite žemiau) ir palikite pasimarinuoti 15 - 20 min. Tuomet kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kepimo pabaigoje šonkauliukus dar kartą aptepkite padažu.
Apvirti rekomenduojama riebesnius, krūtininės dalies šonkauliukus, nes virimo metu dalis riebalų nutirps. Kita vertus, patiekalo skonis bus sodresnis, o mėsa dar minkštesnė, jeigu riebalams leisite nutirpti ilgo kepimo žemesnėje temperatūroje metu.
Marinavimas
Šonkauliukų mėsa yra kietoka, tad ją svarbu gerai išmarinuoti, o po to tinkamai iškepti. Šonkaulius marinuoti galima dviem būdais - įtrinti sausu prieskonių mišiniu arba marinuoti skystame marinate-padaže.
Antrasis būdas patogesnis, nes skysto marinato likučius vėliau galima naudoti šonkaulių glazūravimui, suteikiančiam jiems labai skanų, kvapnų, lipnų „apvalkalą“. Skysto marinato taip pat galima pasiruošti truputį daugiau ir jį patiekti kaip padažą prie jau iškeptų šonkauliukų. O sausas prieskonių mišinys tiks, jei šonkauliukų marinavimui neturite daug laiko, nes jo skonis intensyvesnis.

Jautienos kukuliai su rikota daržovių padaže
Sutarkuojame morką ir pastarnoką, supjaustome svogūną ir visas šias daržoves patroškiname puode su šiek tiek aliejaus, kad suminkštėtų.
Į puodą dedame susmulkintas geltonąsias ir raudonąsias paprikas, supjaustytą pusę cukinijos. Leidžiame daržovėms pakepti ir karamelizuotis. Tuomet užpilame daržovių sultiniu ir leidžiame pasitroškinti apie 10 min.
Kai daržovės suminkštėja, suberiame pjaustytus pomidorus. Leidžiame toliau troškintis, bet nepertroškiname – užteks dar 10 min.
Reklama41011Sutriname padažą ir pareguliuojame skonį: beriame smulkintų bazilikų, druskos ir acto.
Gaminame kukulius:
Smulkiai sutarkuojame paprikas. paprikų tarkius, nugręžtus cukinijų tarkius maišome su mėsa, 2/3 rikotos, beriame prieskonius, kietąjį sūrį, pomidorų pastą ir įmušame du kiaušinius. Įdedame du šaukštus avinžirnių miltų. Gerai išmaišome.
Rankomis suformuojame kukuliukus ir pakepame su alyvuogių aliejumi keptuvėje.
Reklama41011Į kepimo indą supilame padažą ir sutupdome kukuliukus. Tarpuose padėliojame likusią rikotą.
Kepame 10-15 min. 200 laipsnių orkaitėje, kad kukuliai baigtų troškintis.
Iškepusius apibarstome bazilikų lapeliais.
IngredientaiPatarimasŠitą patiekalą galite valgyti su kuo tik norite. Su grikiais, makaronais, ryžiais, bolivinėmis balandomis ar saldžiosiomis bulvėmis, salotomis.
Beata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiErnesta parašė:Išbandžiau, ir vyras ir mano mažasis vyrutis 3 metukų valgė nesustodami. Mano vaikas labai išrankus, tai čia buvo didelis hitas. Labai, labai skanus patiekalas. Ačiū Beata už nuostabų receptą, dar ne karta gaminsiu 🙂
Egle parašė:Sveiki beata, visi man jusu receptai labai pasiske iskyrus si 🙁 gavosi daugiau sriuba negu patiekalas is orkaites. Tikrai rekomenduociau mazinti vandens kieki padazui ir naudoti papildomai miltu arba maziau darzoviu kukiliams nes jie gaunasi skysti.