Reikalingi ingredientai:
Šonkauliai400 gramųBulvės5 vntSvogūnai1 vntČesnakaiAdžika2~3 šaukštai (arba kečupas)Druskapagal skonįPipiraipagal skonįPrieskoniaipagal skonįAugalinis aliejuspagal skonįReklamaGaminimo eiga
1. Šonkaulius kruopščiai nuplauname, nusausiname ir išpjauname plėveles ir gyslas. Tada supjaustykite porcijomis. Druska, pipirai, pagal skonį įberkite kitų prieskonių. Palikite marinuotis bent pusvalandį.
Reklama3. Tada kepkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos. Tai užtruks 5-7 minutes. Nepamirškite pasūdyti.
4. Marinuoti šonkauliukai taip pat kepami augaliniame aliejuje, bet atskiroje keptuvėje. Kepkite iki auksinės rudos spalvos.
Ypač sultingi kiaulienos šonkauliukai orkaitėje
Tobulo gardumo kiaulienos šonkauliukai. Esu juos gaminęs kelis kartus griliuje, tačiau galiu pasakyti, kad orkaitėje gavosi ne ką prasčiau. Žinoma, gaminant orkaitėje labai sunku išgauti dūmų aromatą, tačiau manau, kad svarbiausias dalykas šonkauliams yra mėsos sultingumas ir trapumas.
Būtent šie, gaminti namų orkaitėje, gavosi itin sultingi ir labai lengvai nėrėsi nuo kaulo. Tik yra vienas BET. Norint juos pasigaminti reikės šiek tiek palaukti. Nepaisant to, kad pasiruošimas užtrunka 5 minutes, kepimas truks beveik 4 valandas. Ilgas laiko tarpas privalomas, kadangi mėsa kepa ypatingai žemoje temperatūroje, tad procesas užtrunka, bet nematau čia nieko blogo. Tas 4 valandas galite užsiimti kita veikla, kadangi nei vartyti, nei maišyti nieko nereikės, o tik galėsite karts nuo karto pasimėgauti iš orkaitės sklindančiais nuostabiais kvapais. Šį patiekalą labai rekomenduoju ragauti kartu su gaiviomis ir traškiomis “coleslaw” salotomis, tad pridedu ir jų receptą. Beje, tinkamai išpjaustytus ir paruoštus kepimui šonkaulius visuomet randu LIDL’e, kuriais nusivilti dar neteko.
Kiaulienos šonkauliukai orkaitėjePasiruošimas10 minsKepimo trukmė3 hrs 45 minsNesunkiai paruošiami, bet ypatingai sultingi!
Pamaitins : 2Ingredientai"Coleslaw" salotų ingredientaiGamybos eigaKiaulienos šonkaulius nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir bukuoju peilio galu nulupame šonkaulių vidinėje pusėje esančią membraną.
Mėsą labai sandariai suvyniojame į kepimo foliją. Jei naudojate ploną foliją, rekomenduoju vynioti du kartus. Šonkaulius sudedame į kepimo skardą.
Orkaitę įkaitiname iki 135 laipsnių. Orkaitės dugne pastatome kaitrai atsparų indą su šaltu vandeniu. Ant vidurinės lentynos dedame kepimo skardą su suvyniotais šonkauliukais ir kepame 3 valandas ir 45 minutes.
Kuomet iškepa, mėsos viršų aptepame barbekiu padažu, nustatome orkaitės grilio rėžimą ir sugrąžinę kepimo skardą į viršutinę orkaitės lentyną pakepame dar 5 minutes, kol gražiai apskrunda.
Kaip orkaitėje iškepti pačius skaniausius, sultingus šonkauliukus? Patarimai ir receptai!
Minkštutė, nuo kaulo krentanti mėsa, varvantis padažas ir iš malonumo priverčiantis užsimerkti keptų šonkauliukų aromatas - tikra kiekvieno mėsos mėgėjo svajonė. Dalinamės šonkauliukų marinavimo, kepimo ir prie jų tinkančių padažų ruošimo patarimais. O straipsnio apačioje rasite mūsų pačių mėgstamiausių šonkauliukų receptų, kurie visada sulaukia didžiulio pasisekimo!
Kaip iškepti skaniausius šonkauliukus orkaitėje?🍖
Tai geriausias mano sultingų, minkštų ir nuo kaulo krentančių šonkauliukų receptas! Taip pat, čia sudėti visi patarimai ir paslaptys, kaip kaskart gauti tokį patį nuostabų rezultatą, naudojant skirtingus prieskonius ir padažus, nes pats svarbiausias dalykas, siekiant dangiško skonio šonkauliukų, priverčiančių atsilošti kėdėje ir pasakyti „o, taip!”, yra visai ne kažkoks mistinis ingredientas, o metodika.
Iš esmės – orkaitėje kepti šonkauliukai yra labai paprastas ir mažai darbo reikalaujantis patiekalas, nes didžiąją dalį gaminimo sudaro trepsėjimas ir lankstymasis prie orkaitės laukiant, kada gi pagaliau jau galėsiu valgyti, trumptai tariant, sunkiausias darbas yra laukimas. Taip pat, tai yra puikus pasirinkimas visiems mėsos mėgėjams, dievinantiems aromatingus ir nepaprastai minkštus šonkauliukus, bet jau uždariusiems barbekiu sezoną. Šonkauliukai orkaitėje išlieka hitu visais sezonais, bet kokiu oru ir bet kokiomis aplinkybėmis!
(Šonkauliukams galima naudoti arba savo gamybos prieskonių mišinį bei padažą, arba, stokojant laiko, nusipirkti prieskonius šonkauliukams įtrinti bei jau paruoštą BBQ padažą)
Arba…
Skaniausių šonkauliukų orkaitėje paslaptys
Mano praktika parodė, kad yra vos keletas labai paprastų taisyklių, kurių reikia laikytis, norint visada gauti puikų rezultatą. Tačiau, jei reikėtų išskirti taisyklę nr. 1, tai neabejotinai būtų tai, ką angliškai galėtumėme pavadinti „low and slow” (lėtai ir žemoje temperatūroje). Na, bet greitai perbėkime per visas:
Trumpai tariant, skaniausių šonkauliukų orkaitėje gaminimo eiga yra…
Labai šaunu yra tai, kad kaskart galime išsikepti vis skirtingus šonkauliukus pakeisdami prieskonius ar padažą. Šonkauliukų įtrynimui galite naudoti galybę prieskonių mišinių nuo klasikinio BBQ bei dūmo skonio prieskonių iki teksasietiško aštraus prieskonių mišinio ar paprasčiausios druskos su pipirais. Padažui taip pat yra galybė variacijų – nuo pirktinio BBQ iki naminio lipnių šonkauliukų padažo. Galimybės neišsemiamos. Vienaip ar kitaip, šiandien pasidalinsiu savo nuostabių orkaitėje keptų šonkauliukų receptu!
Šonkauliukai su bulvėmis orkaitėje
Šonkauliukai su orkaitėje keptomis bulvėmis yra labai skanus ir sotus patiekalas, kuris neabejotinai vertas jūsų dėmesio! Paruoškite šonkauliukus su bulvėmis pagal šį receptą – tikrai nepasigailėsite! Šis patiekalas gali būti patiekiamas tiek ant kasdieninio, tiek ant šventinio stalo. Patiekite su šviežiomis daržovėmis ir žolelėmis. Labai skanu!
Paskirtis: Pietų receptaiReceptai pagal ingredientus: # Mėsa / # DaržovėsReklama
