pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos Šašlykai su Majonezu - Skanus Receptas ir Paruošimo Būdai

Minkštutėlis vos per pusvalandį pamarinuotas šašlykas

Sultingo šašlyko paslaptis - nuoširdus jo minkymas, galite šį darbą patikėti stipresniems draugams, nes nuo minkymo stiprumo priklausys galutinis rezultatas! Receptas ypač praverčia, kai iš vakaro pamirštate pasimarinuoti šašlyką ar netikėtai nusprendžiate nulėkti į gamtą. Receptą išbandėme daugybę kartų, rekomenduojame ir Jums!

Kvapnus ir minkštas šašlykas. Paruošimui tikrai nereikia jokių įmantrių ingredientų, o marinavimui reikės vos kelių valandų. Prieš kepant nepamirškite nubraukti svogūnų, nes jie kepdami svyla.

Jautienos šašlykas

Jautieną supjaustyti gabaliukais, sumaišyti su pjaustytu svogūnu, druska, juodaisiais pipirais, prieskoniais, actu, lauru, kvapiaisiais pipirais ir laikyti šaltoje vietoje dvi dienas. Po to mėsą sumauti ant iešmų, tarp mėsos gabalų užmaunant svogūno žiedus ir kepti ant žarijų kol mėsa iškeps, bet bus sultinga, kartas nuo karto mėsą pašlakstant sviestu.

Reklama:

Savaitgaliui artėjant - 29 skanutėliai šašlykų marinavimo receptai

Tikriausiai vienas populiariausių šiltų savaitgalių atributų - spragsinčios malkos ir kepamų šašlykų kvapas. Atrinkome, išbandėme ir rekomenduojame net 29 puikius šašlykų receptus skaniam savaitgaliui. Rasite ir klasikinių, ir įmantrių, ir vos per pusvalandį marinuojamų!

O jeigu ieškote, ne tik receptų, bet ir daugiau patarimų, kaip pasirinkti mėsą, kaip marinuoti ir kepti, rekomendame perskaityti šį puikį straipsnį.

Siūlome rinktis net iš 29 puikiausių LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių receptų!

Komentarai (11)

    KAUKAZAS & Gruzija :D 2015-12-13 11:44
    Druska uzberiama ant mesos pries pat kepima. Tada mesa neisdziusta marinauojant.

Smulkiai pjaustyti svogunai (ju reikia daug) mesa ismarinuoja per 1.5-2.5val.

Acto marinuojant mesa geriau nenaudoti, jis blogina mesos kokybe.

Geriau kepant mesa palaistyti raudonu vynu ar tamsesniu alumi.

Jautiena (pries kepant 10-15min) reikia apipilti alyvuogiu aliejumi ir ismaisyti.

  • Edmundas 2013-10-08 09:59
    Mesos marinavimo laikas priklauso nuo marinato: Rugstis - iki 2valandu, nes po to mesa kieteja, Enzymai - iki 2valandu, nes po to is mesos gabaliuku pavirs kose, Pieno gaminiuose(jogurtas, kefyras. ) kuo ilgiau iki 5paru (pats marinavau 4dienas su jogurtu, tai gavosi pasakiski saslai).
    Laikas aisku kinta nuo rugsties ar enzymu stiprumo ir kiekio, bet ideja tokia ;) visiems skanaus!
  • Alba 2009-11-10 11:13
    dar karta sakau jai naujat acta tai ja galima marinuoti ir 1 valanda o jai savas sultis tai 1 para maziausiai.
  • Ričardas 2009-05-15 15:49
    Tomai,Jūs labai malonus,kad sutinkate dėl marinavimo laiko,bet žalią mėsą valgyti neprisiversčiau.Šiuo atveju padeda aštrieji pipirai.Beje ADŽIKOS padažas jautienai -jėga.
  • Tomas 2009-04-30 14:21
    manoma. Bet man skani mesa kai ilgai marinuojasi, ja net zalia galima valgyt tuomet,. Bet pritariu, kas nori sultingesnes mesos, tegul marinuoja kuo trumpiau.
  • Ričardas 2009-04-29 14:25
    manoma kad,mėsa neturėtų būti marinuojama ilgiau nei 3-4 val.Ypač su actu.
    su pagarba.
  • Kiaulienos šašlykas, marinuotas su mineraliniu vandeniu

    Gazuotas mineralinis vanduo marinuojamai mėsai priduoda minkštumo sultingumo. Su šiuo receptu galite improvizuoti, bet svarbu pastebėti, kad reikėtų atkreipti dėmesį į pasirinkto mineralinio sūrumą - kuo jis sūresnis, tuo mažiau papildomai dėkite druskos į mėsą.