pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos Salotos su Majonezu - Gardūs Receptai ir Patarimai

9 skaniausi Naujųjų metų salotų receptai, kuriuos privalote išbandyti!

Ingredientai virimui:
-Sūdyta lašiša – 400 gramų.
-Kietas sūris – 200 gramų.
– Virtos bulvės – 3 vnt.
– virti kiaušiniai – 3 vnt.
– Obuoliai – 3 vnt.
-Svogūnai – 3 svogūnai, augalinis aliejus svogūnams kepti.
-Majonezas – 300 gramų.
-Raudonieji ikrai salotoms papuošti – 150 gramų.
-Salotų lapai – papuošimui.

Paruošimas:
1. Virtas bulves sutarkuokite stambia tarka.
2. Kiaušinius padalinkite į baltymus ir trynius, o baltymus taip pat sutarkuokite atskirai nuo trynių.
3. Svogūną nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
4. Lašišą supjaustykite mažais gabalėliais – kvadratėliais.
5. Sūrį ir obuolius taip pat sutarkuokite.
6. Kai visi produktai bus paruošti, salotas dėkite ant indo sluoksniais, kiekvieną sluoksnį patepkite plonu majonezo sluoksniu:

1 sluoksnis – lašiša ir kepti svogūnai – patepkite majonezu.
2 sluoksnis – bulvės – sutepkite majonezu.
3 sluoksnis – obuoliai – sutepkite sluoksnį majonezu.
4 sluoksnis – sūris – sutepkite majonezu.
5 sluoksnis – baltyminis – tepalas su majonezu.
6 sluoksnis – tryniai ir truputis sūrio – patepkite majonezu.

Kai salotos bus surinktos, prieš patiekdami leiskite 3 valandas mirkti, o dar geriau uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą nakčiai, kad išmirktų. Prieš patiekdami patiekalą papuoškite raudonaisiais ikrais ir salotų lapeliais.

2. Vištienos salotos su sūriu

Ingredientai:
— Rūkyta vištienos koja — 1 vnt. arba 400 gr. rūkytos vištienos krūtinėlės
– Vištienos kiaušinis – 2 vnt.
– konservuoti saldieji kukurūzai – 150 gr.
– kietasis sūris – 130 gr.
– majonezas 50% – 200 gr.
— Vidutinio dydžio pomidorai – 2 vnt.
– Česnakai – 2 gvazdikėliai
– Žalumynai: krapai – 2 šakelės
— Prieskoniai: druska ir malti juodieji pipirai – po žiupsnelį

Nuimkite nuo kojų odą, kaulus, kremzles ir supjaustykite kubeliais. O į salotų dubenį ar dubenį pirmajame sluoksnyje sudėkite vištienos kubelius. Patartina naudoti skaidrius salotų dubenėlius.
Česnaką supjaustykite peiliu bet kokia forma. Pirmąjį sluoksnį ištepkite majonezu ir pabarstykite česnaku.
Mūsų antrasis sluoksnis bus pagamintas iš konservuotų kukurūzų. Sutepkite majonezu. Stebėkite, kaip jūsų akyse gražiai virsta mūsų vištienos salotos su sūriu.
Trečiasis sluoksnis vištienos salotoms su sūriu bus gaminamas iš pomidorų kubelių. Pirmiausia pomidorus reikia supjaustyti mažais kubeliais. Sutepkite majonezu. Pipirai ir druska.
Virtus kiaušinius supjaustykite bet kokia forma ir padėkite ant pomidorų sluoksnio. Iš tarkuoto sūrio darome sluoksnį su sūriu gražios kepurėlės pavidalu mūsų Delight vištienos salotoms su sūriu.

Liežuvio salotos – ar jos naudingos?

Liežuvio salotų ar kai kurių užkandžių pagrindinį akcentą sudaro švelnaus skonio ir minkštos tekstūros jautienos ar kiaulienos liežuvis. Iš jo pagamintos salotos garsėja unikaliu skoniu, kurį suteikia liežuvio mėsa, todėl patiekalas yra riebesnis, aromatingesnis ir turtingesnis maistingųjų medžiagų.

Dėl sočios sudėties, kurioje yra 19 g baltymų ir 22 g riebalų (100 g jautienos liežuvio porcijoje), kasdien vartoti gal ir būtų per sunku. Bet kartas nuo karto į mitybą šį valgį tikrai reikėtų įtraukti bent jau dėl vitaminų ir mineralų gausos. Jaučio liežuvis turtingas B grupės vitaminų, tokių kaip B6 ir B12 (jo kiekis sudaro net 44 % dienos normos!), ir mineralų – cinko, riboflavino, fosforo, niacino, geležies, vario. Nors tai nėra itin populiarus patiekalas, tačiau jautienos liežuvis jau šimtmečius mėgstamas ne tik Rytų Europoje (įskaitant ir Lietuvą), bet ir Lotynų Amerikoje.

Aštrios salotos su liežuviu, obuoliais ir agurkais

Šioms salotoms paruošti įsitikinkite, kad turite tokių ingredientų:

  • 250 g virto jautienos liežuvio
  • 2 agurkai
  • 1 obuolys
  • 0,5 ankšties aitriosios paprikos
  • 2 šaukštai sojų padažo
  • 2 šaukštai augalinio aliejus
  • 1 žalioji citrina
  • Saujelė granatų sėklų
  • Sauja smulkintų graikiškų riešutų
  • Žiupsnelis čili pipirų prieskonių

Gera virtuvė

Kopūstų salotų yra be galo daug ir įvairių. Čia pabandysiu aprašyti visas kurias aš dažniausiai gaminu.

Kopūstų salotos su majonezuSudėtinės dalys: smulkiai pjaustyti kopūstai, krapai, majonezas, druska ir kvepiantys pipirai.Jei kam per riebu- majonezą maišykite per pusę su grietine.

Šios salotos puikiai tinka prie karštų antienos, kiaulienos ir jautienos kepsnių. Ir žinoma, viskas kas su majonezu- puikiai dera prie šaltų mėsos užkandžių.


Kopūstų salotos su morkomis ir aliejumi

Šios salotos buvo labai paplitę sovietmečiu. Ir visai nenuostabu, nes tais amžinojo deficito laikais daržovių pasirinkimas buvo iš tiesų skurdus.

Sudėtinės dalys: smulkiai šiaudeliais pjaustyti kopūstai ir tarkuotos morkos, petražolės.

Užpilas ruošiamas iš citrinos sulčių, cukraus, druskos ir saulėgražų aliejaus. Paragavus užpilą jis turėtų būti saldžai rūgštokas.

Šios salotos puikiai tinka prie vištienos kepsnių, kiaulienos.


Kopūstų morkų salotos


Tokios pat salotos, kaip prieš tai aprašytos, tik vietoje aliejinio užpilo naudojame majonezą, druską ir kvepiančiuosius pipirus.

Jos puikia tiks prie šaltų mėsos užkandžių ir keptos paukštienos.
Kopūstų salotos su džiovintais baravykais



Iš tiesų galima sakyti prabangios salotos, taip pat iš tų sovietinių laikų, tik jos būdavo pateikiamos restoranuose ir mūsų virtuvėse sutinkamos labai retai. Tačiau labai skanios ir vertos didelio dėmesio.

Ką galite gaminti iš jautienos širdies: receptai su nuotrauka

Valgių gaminimas yra žavingas procesas, o fantazijos čia gali trukti ilgai. Tik viena mėsa gamina šimtus skirtingų patiekalų. Ką galima paruošti iš jautienos širdies, kaip tai padaryti, aprašyta šiame straipsnyje. Šiame produkte yra ne mažiau naudingų medžiagų nei mėsoje. Iš širdies lengvai paruošiamos salotos, visų rūšių užkandžiai, pirmi kursai. Antrųjų kursų sąrašas yra dar įvairesnis.

Jautienos širdis dėl jo sudėties yra naudinga tiek vaikams, tiek suaugusiesiems. Produkte yra du kartus daugiau geležies, nei mėsa. Taip pat jautienos širdyje yra:

  • Vitaminai B, kurie yra šešis kartus daugiau nei mėsoje;
  • Magnis;
  • Baltymas;
  • Cinkas.