pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos nugarinės patiekalai - skoningi receptai ir puikūs patarimai

Klasikinė čili sriuba - mano gardžiausioji

Soti, kvapni ir sušildanti čili sriuba pagal klasikinį receptą. Šis patiekalas patinka daugeliui, tad puikiai tiks ir šeimos pietums ar vakarienei, ir svečius pavaišinti. Sriubos tirštumą galima koreguoti pagal savo skonį, galima ruošti kaip troškinį ar kaip sriubą.

Ingredientai

1. Iš pradžių kiaulienos nugarinę supjaustykite nedideliais, maždaug 1,5 centimetro storio gabaliukais.

2. Šiuos gabaliukus išmuškite mėsos muštuku.

3. Tuomet norimą kiekį prieskonių sumaišykite indelyje, apibarstykite kiekvieną mėsos gabaliuką iš abiejų pusių.

4. Palikite pasimarinuoti šaldytuve maždaug 15 minučių arba ilgiau, arba galite kepti iškart (priklausomai kiek turite laiko).

5. Tada svogūną nulupkite, perpjaukite perpus bei supjaustykite griežinėliais.

6. Tada kiaulienos gabaliukus išdėliokite ant kepimo skardos, apibarstykite svogūnu, ant visų gabaliukų tolygiai užtepkite majonezo, apibarstykite sutarkuotais sūriais. Uždenkite su kepimo folija.

7. Po to kepsnelius kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje uždengtus folija maždaug 25 minutes.

8. Paskui nuimkite foliją bei dar kepkite apie 20 minučių, kol kepsneliai gražiai apskrus. Nerealiai gardu ir taip paprasta! Skanaus!

Ką dar iš jautienos? Dalinamės 29 gardžiais jautienos receptais!

Jautiena neretai ir tikrai nepelnytai pamirštama lietuvių virtuvėse, tačiau žvarbią žiemą norisi, kad namuose sklistų jaukūs ir viliojantys kvapai, o maistas būtų sotus ir sušildantis. Tad kviečiame rinktis iš gardžiausių jautienos patiekalų ir ragauti!

Su šaukštu aplink pasaulį

Vaidas, mano suolo draugas (net keista taip rašyti, praėjus daugybei metų po paskutinio skambučio :), yra vienas iš nedaugelio vyrų, visiškai abejingų saldumynams. Antra vertus, be mėsos ir bulvių savo valgiaraščio jis neįsivaizduoja. Be to, šis žmogus nuoširdžiai įsitikinęs, kad lietuvių virtuvė - bene geriausia pasaulyje, ir jai neprilygsta jokie sušiai, kariai, tortilijos ar kokia nors saldžiarūgštė vištiena. Nenuostabu, kad Vaidas puikiai gamina troškinius, kotletus, cepelinus, balandėlius, Kėdainių blynus ir kitą lietuvišką klasiką, įskaitant šaltieną, kurios virimui negaili paskirti pusės šeštadienio. O štai nutaręs imtis kokio nors"neįprasto" patiekalo (kad ir prikepti saldžių blynų savo dukrytei), ar tiesiog šiaip prireikus pasitarti kulinariniais klausimais, Vaidas skambina savo mamai arba man - mat Inga, jo gyvenimo draugė, su virtuve draugauja ne per daugiausia.

Paprastai Vaidas pasikliauna mano patarimais ir receptais, bet, išgirdęs apie keptuvėje paruoštą jautieną su svogūnais, buvo nusiteikęs skeptiškai. Iki tol, kol vieną kartą, užsukęs į svečius ir prisijungęs prie vakarieniaujančios mūsų šeimos, jos neparagavo. Pripažinęs, kad patiekalas vertas dėmesio, jis netgi padarė prielaidą, jog kitų šalių virtuvėse, pasirodo, irgi gali būti valgių, savo gerumu prilygstančių lietuviškiems. O tai, žinokite, jau šį bei tą reiškia :) Kepta jautienos nugarinė su svogūnais iš tiesų nusipelno pagyrų: šis patiekalas greitai (maždaug per pusvalandį) pagaminamas, neįmantrus ir palaimingai gardus. Esu ruošusi daug tradicinių suomiškų patiekalų, bet šiandieninis - vienas iš pačių pačiausių. Apie tokius sakoma, jog jie atspindi geriausias nacionalinės virtuvės ypatybes. Patys suomiai teigia, jog tai senamadiškas gardumynas, primenantis pietus pas mamą ar močiutę - tačiau nuo to nė kiek ne prastesnis.

Paruoštas patiekalas. Nuotrauka Kristinos

Gavėnia - nelabai tinkamas laikas mėsėdžių puotoms, bet, mūsų atveju, vaikų gydytoja prisakė sūnui nors kartą per savaitę valgyti raudoną mėsą, taigi, stengiuosi laikytis šių rekomendacijų. Jeigu jūs esate panašioje situacijoje, receptą galite išmėginti tuojau pat, jeigu sąžiningai laikotės pasninkų, išsisaugokite jį ateičiai. Jautiena su svogūnais tiks ir kasdieniniams pietums, ir šventiniam stalui - sakau tai nė kiek neperdėdama, mat esu gaminusi šį patiekalą daugybę kartų įvairiomis progomis. Tačiau norint, kad pietūs ar vakarienė pasisektų, būtina laikytis poros taisyklių.

Sultinga ir minkšta kiaulienos nugarinė orkaitėje

Ir visai negalvokit, kad giriuosi čia be reikalo 😊. Ši kiaulienos nugarinė kepta orkaitėje, taip patiko mano šeimai, kad negaliu nepasidalinti receptu.

Artėjančiam Tėvo dienos savaitgaliui siūlau išsikepti ir nustebinti tėvelius, senelius gardžia, sultinga, minkšta mėsyte. Gal aš ir klystu, bet turbūt ne vienas tėtis labiau apsidžiaugtų skaniu mėsos kepsniu, nei gabalėliu pyrago 😄.

Ingredientai

Jautienos nugarines patiekalai

Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Kaip marinuoti jautieną?

Vienas iš jautienos marinavimo būdų puikiai tiks tiems, kurie mėgsta kepti didelį jautienos gabalą orkaitėje. Pirma, tokiu terminiu apdorojimu mėsa išlaiko daugiausiai naudingų medžiagų, antra, procesas yra gana greitas ir paprastas.

Labai populiarus jautienos marinatas – citrinų sulčių ir alyvuogių (saulėgrąžų) aliejaus mišinys. Abu produktai sumaišomi lygiomis dalimis (1:1).