pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos liulia kebabas - tradicija ir skonis iš Rytų Lietuvos

Liulia kebabas su ryžiais

Kai norisi kažko įdomesnio – siūlome išbandyti ant griliaus keptą liulią kebabą, tai puikaus skonio patiekalas, kuriam nereikia daug ingredientų!

Ingredientai:

  • 1,5kg jautienos-kiaulienos faršo (galima naudoti, bet kokį mėsos faršą, tradicinis liulia gaminamas iš avienos);
  • ryšulėlis kalendrų;
  • ryšulėlis krapų;
  • ryšulėlis petražolių;
  • 1vnt. paprikos;
  • 1vnt. svogūno;
  • 1 (su kaupu) a.š. druskos;
  • 0.5a.š. pipirų;
  • kumino;
  • česnako;
  • čili prieskonių.

Ryžiai:

  • 200gr. ryžių;
  • 0.5a.š. ciberžolės;
  • truputį kumino;
  • 0,5a.š. druskos;
  • 50gr. sviesto.

Salotos:

  • pomidorai;
  • agurkai;
  • cukinija;
  • svogūnai.

Salotų marinatas:

  • 100ml. vandens;
  • 1a.š. eritritolio;
  • 0,5a.š. druskos;
  • 0,5a.š. pipirų;
  • balzaminis actas (pagal skonį);
  • citrinų sultys (pagal skonį).

Gaminimo eiga:

  1. Krapus, petražoles, kalendrą, papriką ir česnakus susmulkiname ir sumaišome su faršu.
  2. Į faršą įdedame druskos, pipirų, čili (pagal skonį), kumino (pagal skonį, siūlau įdėti daugiau, taip atsiskleis Armėnų virtuvės aromatai). Viską gerai sumaišome ir paliekame porai valandų pasimarinuoti (pailsėti 😊).
  3. Po poros valandų ant išmirkytų medinių iešmelių formuojame pailgus kotletukus. Mediniai iešmeliai mirkomi mažiausiai 20 min, tam, kad nesudegtų kepimo metu.
  4. Kepame grilyje 150-180 laipsnių temperatūroje, vartydami apie 30min. (kol mėsa iš išorės gerai apskrunda).
  5. Sudedam ryžius į puodą, užpilame vandens tiek, kad plius minus apsemtų ryžius dvigubai (proporcija vienas prie dviejų), sudedam prieskonius: druską, ciberžolę, kuminą, sviestą, viską sumaišome, uždengiame puodą ir palaukiame kol užvirs. Pavirę 5 min. išjungiame viryklę, tačiau ryžius uždengtus palaikome dar apie 10-15min. Siūlau, ryžių virimo metu jau kepti liulią kebabus, taip vienu metu galėsite patiekti abu šiltus ingridientus.
  6. Pasiruošiame marinatą salotoms, sumaišome visus ingredientus. Paragaujame, turėtų stipriau jaustis balzaminio acto skonis, jei to nesijaučia dar truputį įpilame.
  7. Supjaustome daržoves, svogūną ir sumaišome su salotų marinatu.
  8. Viską dedame į lėkštę ir mėgaujamės liulia kebabu!

Translate

Labai patogus būdas suruošti nemažą kiekį agurkų ir reikalui esant, bet kada iš karto juos pateikti. Be to šie agurkai puikiai tinka kaip .

Kas gali būti simboliškiau Vasario 16 d.. Manau šiandiena- tikrai tik lietuviškas patiekalas. Niekada mano neaprašytas, nes n.

Nepaprastai skanus ir labai sotus patiekalas tinkantis daugiau šaltam vakarui ar sekmadienio pietums. Tik man kažkaip vis nesigaudavo šį p.

Dar vienas senas geras receptas pusryčiams. Keptas, pieno ir kiaušinio plakinyje mirkytas batonas su apkeptomis bananų riekelėmis, .

Artėja Velykos, tad jau pats laikas pakalbėti apie tai kuo vaišinsimės patys ir mūsų svečiai. Šventinį meniu tikrai surašysiu, n.

Kartais vienu metu, be didelio vargo galima pasiruošti du žuvies patiekalus. Tik žuvies tuomet reikėtų truputį daugiau. Dažniau.

Kartais man norisi paprastą patiekalą labai skambiai pavadinti ir truputį kitaip pateikti. Ir atrodo, kad tai jau kažkas nepaprasto.

Liulia kebabas - žingsnis po žingsnio, kaip pagaminti šį skanumyną!

Virš žarijų daugelis kepa šašlykus, pastaruoju metu išpopuliarėjo ir mėsainiai, o mes siūlome paragauti dar vieno puikaus, skanaus, lengvai paruošiamo grilio patiekalo - maltos mėsos liulia kebabo. Dalinamės patarimais ir šiais išbandytais receptais, kaip paruošti patį gardžiausią liulia kebabą ir kaip jį iškepti virš žarijų, orkaitėje ar net keptuvėje!


Šiek tiek įdomios istorijos: skaniausi „vamzdeliai“ iš Azerbaidžano

Liulia“ azerbaidžaniečių ir daugumoje kitų turkų kalbų reiškia vamzdis. Tai puikiai atitinka šį patiekalą, nes nuimti nuo iešmo kebabai iš tiesų primena tuščiavidurius vamzdelius. Šis tradicinis Azerbaidžano delikatesas yra mėgstamas visame Kaukaze, Vidurio Rytuose ir Centrinėje Azijoje.

Istorija byloja, kad šį sultingą mėsos patiekalą išrado azerbaidžaniečiai, o jo populiarumą išplatino karingieji turkai. Į Azerbaidžaną įsiveržę turkai perėmė vietinių mėgstamus kebabus ir pradėjo juos kepti ant savo kardų bei durklų. Nors sunku patikrinti šios legendos tikrumą, liulia kebabo populiarumas nekelia abejonių: tai gardus, pigus ir greitai paruošiamas patiekalas, kuriam nereikia daug ingredientų.

Naujausi tyrimai rodo, kad šio patiekalo populiarumas sparčiai auga ir už šio regiono ribų. Šiuolaikiniame pasaulyje liulia kebabas dažnai patiekiamas gurmanų restoranuose įvairiose pasaulio šalyse, kur šis paprastas, tačiau skanus patiekalas sulaukia didelio susidomėjimo. Be to, dėl savo maistingumo ir mažo kalorijų kiekio jis vis labiau vertinamas sveikos mitybos entuziastų.

Dabartinės kulinarijos tendencijos taip pat prisidėjo prie šio patiekalo populiarumo. Modernūs virtuvės šefai eksperimentuoja su įvairiais mėsos mišiniais ir prieskoniais, kad suteiktų liulia kebabui naujų skonių ir tekstūrų. Augaliniai liulia kebabo variantai taip pat įgauna vis didesnį populiarumą, ypač tarp veganų ir vegetarių, kas rodo šio patiekalo universalumą.


Skaniausių liulia kebabų paslaptys, kad pavyktų tobulai

Liulia kebabų gamyba atspindi posakį, kad genialumas slypi paprastume. Jums reikės tik mėsos, svogūnų, trupučio druskos ir pipirų bei saujos žalumynų. Kruopščiai sumaišę ingredientus, per 15 minučių ant žarijų iškepsite tobulus kebabus.

Etiketės

žymės: Kiauliena LIulia KebabasBendrinti
Rašyti komentarą

Laukiam Jūsų atsiliepimų

Avienos koja (1,5-1,8 kg) Česnakas Čiobreliai Rozmarinas 2 šakelės Malti juodieji pipirai Druska Alyvuogių aliejus Peiliu kojoje padaryti įpjovas ir sukaišioti griežinėliais supjaustytą česnaką. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, susmulkinti rozmariną ir kartu su druska bei pipirais įtrinti koją, apdėlioti čiobrelio šakelėmis. Koja įvynioti į folija ir dėti į skardą. Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 1,5 val. Nuėmus foliją, dar paskrudinti koją 10-20 minučių iš abiejų pusių. Garnyrui labai tiks bulvytės su lupenomis, kurios kepamos su koja.

Bendrinti