Krevetės Paruošimas Virti
Tinkamas krevečių paruošimas yra svarbus etapas, siekiant užtikrinti, kad jos būtų skanios ir saugios vartoti. Reikėtų atkreipti dėmesį į šaldytų krevečių laikymą ir atliejimą, taip pat į jų plovimą ir valymą prieš virimą.
Šaldytų Krevetės Laikymas ir Atliejimas
Šaldytas krevetes rekomenduojama laikyti šaldiklyje, kur temperatūra turėtų būti žemiau -18°C. Tokiu būdu jos išlaiko savo šviežumą ir maistines savybes.
Atliejimas turėtų būti atliekamas lėtai, perkelti krevetes į šaldytuvą ir palikti per naktį. Greitas atliejimas šiltame vandenyje nėra rekomenduojamas, nes tai gali paveikti tekstūrą.
Prieš virimą, svarbu patikrinti, ar krevetės nėra sugedusios. Geriausia naudoti krevetes, kurios per praeitį nebuvo užšaldytos kelis kartus, kad būtų pasiektas geriausias skonis.
Krevetės Plovimas ir Valymas
Po atliejimo, krevetės turi būti kruopščiai nuplaunamos po tekančiu šaltu vandeniu. Tai padeda pašalinti galimus nešvarumus ir bakterijas.
Krevetės paprastai būna paruoštos valymui, tačiau reikia nuimti galvą ir plaktuvę, jei to reikia. Dauguma žmonių taip pat renkasi pašalinti karapaksą, kad krevetės būtų lengviau valgomos.
Valymo procesas turėtų būti atliekamas švariu peiliu ar žirklėmis. Po to, kai krevetės buvo nuvalytos, jas galima virti tiesiogiai arba laikyti šaldytuve iki kelių valandų prieš gaminimą.
Naminės dešrelės
Prieš maldami mėsą ją pirmiausia labai gerai atšaldome. Geriausia, jei nedideliais kubeliais supjaustytą mėsą apie valandą palaikysite šaldymo kameroje. Taip pat į šaldiklį galima įdėti ir mėsmalę, kad ji gerai atvėstų ir bemalant nesušildytų mėsos.
Sumalame mėsą kartu su svogūnu. Į mėsą suberiame prieskonius, pilame obuolių sulčių ir labai gerai išmaišome. Suberiame džiūvėsėlius ir vėl išmaišome.
Kemšame dešreles. Geriausia, kad maltos mėsos mišinys išliktų kuo šaltesnis. Prikimštas dešreles geriausia būtų palikti šaldytuve pabręsti parą arba bent per naktį.
Reklama41011IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiOlga parašė:Sveiki,o kur gauti ta žarna?Ramūnas parašė:O kiek laiko ir kokioje temperatūroje jas kepti ?Karolina parašė:O kaip žmonėms, kurie miltų, batono nevartoja? Kokios alternatyvos būtų? Nevartojantiems dėl alergijų.
Rimas parašė:Gaunasi kilogramui saukstas druskos tai yra 1kg mesos apie 30 g druskos iprastai dedama 12-18 gramu. At nesuru?
Rašyti komentarą

Kaip ir kiek virti dešreles: patarimai
Wieners - natūra korotenkih žaliavos dešrelių. Jų pagrindinis skirtumas nuo kitų savo išvaizda. Kai mažas ilgis dešros turėtų būti šiek tiek storesnis nei paprastųjų dešros. Įdomu tai, kad kai kuriose kitose šalyse, pavyzdžiui, mėsos produktų nėra suskirstyti į keletą kategorijų. Nepriklausomai pavadinimas, šie puikūs mažai dešros mylimas suaugusiems ir vaikams. Patiekite juos pusryčiams, pietums ar vakarienei su įvairių patiekalų (bulvių košė, makaronai ar trapios košės), galite būti tikri, kad šeima yra šeriami ir patenkintas. Esmės klausia, ar, kaip ir kiek gaminti dešreles? Ši problema dažniausiai pasitaiko pradedantiesiems šeimininkes. Kaip ne virškinti maistą? Ar man reikia iš anksto atitirpinimo juos? Bet pirmiausia šiek tiek apie įdomių pavadinimų patiekalų istorija.
"Dešra" ir "sardinės" - tai turi bendro?
Keista, bet pavadinimas yra trumpas ir neįklimpti skanus mėsos produktai įvyko tik iš šio jūros žuvies pavadinimą. Tiksli priežastis dabar niekas nežino. Bet mes žinome, vienas dalykas, apie XVIII amžiuje žodis "dešra" pateko į rusų kalbą iš lenkų. Labiausiai tikėtina, kad išorės panašumo formos ir dydžio, bet ne skonį atvejis, ar ne?
Dažnai užduodami klausimai kepimo proceso
Galbūt kai kurie iš šių problemų galite jau seniai pažįstamas. Panagrinėkime dažniausiai, norėdami sužinoti tikrai, kaip ir kiek gaminti dešreles:
- Ar man reikia iš anksto švarus produktas iš apvalkalo arba geriau tai daryti po virimo?
- Ar man reikia atitirpinti produktus prieš termiškai apdorojant?
- Kaip ilgai turėčiau kepkite dešreles, todėl jie neturi sprogo?
- ar galutinis rezultatas priklauso nuo to, produktų kokybę?
- Kiek laiko virti dešreles žaliavų ir sušaldytos?
- Kokie yra įvairių variantų terminio apdorojimo charakteristikas?
- Kaip dažnai galiu naudoti šį produktą maistą?
Naudingi patarimai, kaip ir ką virėjas dešrelės
Svarsto užsakymą susidūrė problemos:
Krevetės Pateikimas ir Patiekalų Idėjos
Krevetes galima patiekti įvairiais būdais, įskaitant gardžius makaronų patiekalus ir skanius užkandžius su duona. Šie variantai ne tik suteikia kulinarinį malonumą, bet ir leidžia mėgautis krevečių skoniu bei tekstūra.
Makaronų su Krevetėmis Receptai
Makaronai su krevetėmis yra populiarus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek vakarienei, tiek šventėms. Šis patiekalas gali būti paruoštas per trumpą laiką, naudojant ingredientus, kuriuos galima rasti daugelyje virtuvės.
Pavyzdžiui, makaronai alfredo su krevetėmis reikalauja šių produktų:
Krevetes galima apkepinti su česnaku ir pridėti prie virimo makaronų, o vėliau sumaišyti viską su grietinėle ir sūriu. Tai sukurs savitą ir maistingą patiekalą.
Duonos Pateikimas su Krevetėmis
Duona gali būti puikus papildymas prie krevečių, suteikiantis malonų tekstūros kontrastą. Įvairios ruginės ar baltos duonos rūšys idealiai tinka užkandžiams arba kaip garnyras.
Populiarūs variantai yra:
- Duonos skrebučiai (patogūs druskingiems užkandžiams su krevetėmis)
- Bruschetta (su pomidorais ir krevetėmis)
- Pyragaičiai (su krevetėmis ir sūriu)
Krevetes galima sumaišyti su prieskoniais ir užtepti ant panardintos duonos. Skonis ir aromatas puikiai dera, be to, šie užkandžiai puikiai tinka tiek kasdieniam valgymui, tiek šventinėms progoms. Mėgstami priedai, kaip avokadas ar ožkos sūris, dar labiau praturtina patiekalą.
Kiek laiko virti krevetes: Optimalus virimo laikas ir patarimai
Krevetės yra populiarus pasirinkimas tiek kasdieniame maiste, tiek šventinėse vakarienėse. Nepaisant to, daugelis žmonių užduoda klausimą, kaip tinkamai jas virti, kad išgautų geriausią skonį ir tekstūrą. Krevetes reikia virti apie 2-3 minutes, kol jos taps rožinės ir nelankstinės – tai užtikrina, kad jos bus skanios ir nepervirtos.
Virimo laikas gali skirtis priklausomai nuo krevečių dydžio ir tipo. Tačiau visada geriausia stebėti krevečių spalvą ir tekstūrą, kad pasiektų idealų rezultatą. Šiame straipsnyje pateikiamos naudingos gairės ir patarimai, kaip pasiruošti virti krevetes, kad jos taptų puikiu patiekalu bet kuriai progai.
Krevetės yra ne tik skanios, bet ir maistingos, todėl jų ruošimas tinkamai prisideda prie sveikos mitybos. Sužinojus, kiek laiko virti krevetes, tai gali padėti kiekvienam patiekalui suteikti naują skonį ir žavesį.