EKO Brandintos Jautienos kumpis, Nikola apie 400 gr.*
7 95 € su PVM Šią prekę turime sandėlyje.GamintojasŪkininkė Diana Alarbied MajevskajaKilmės šalisŽr.ant pakuotėsTiekėjasŽr.ant pakuotės- Prekės aprašymas
- Ūkininkė Diana Alarbied Majevskaja
- Komentarai
Kilmės šalis: Lietuva
Svoris: apie 400 gr.
Pakuotė: vakuumas.
Sertifikuota pagal LT-EKO-001
Sauso brandinimo AUBRAK Jautiena. Užauginta Lietuvoje esančiame jaučių ūkyje.
Ūkininkė Diana Alarbied Majevskaja, Raseinių raj.
Maistinė vertė (100 g): Baltymai 20g Riebalai 11g sotieji 5g nesotieji 5g Angliavandeniai 0g Kalcis 20mg Kalorijos 175kcal
Laikymo salygos: 0+2 0C Tinka vartoti 62 paras
Laikymo salygos: 0+6C Tinka vartoti 30 paras
Jau daugiau kaip 20 metų egzistuoja Ūkininkės Dianos Alarbied Majevskajos ūkis. Tai pusiau ekstensyvus ekologinis ūkis. Mėsinių galvijų veislė - AUBRAC. Galvijai minta žole, šienainiu, šienu ir ūkyje išaugintais Eko grūdais.
Visa Jautiena yra Brandinama sausuoju būdu nuo 14 iki 20d.
Sauso brandinimo metu dideli jautienos gabalai (ketvirčiai) yra pakabinami brandinimo kameroje, kurios temperatūra yra vos aukštesnė nei nulis ir palaikoma oro cirkuliacija, paliekama keletui savaičių. Raumenys yra veikiami fermentų, mėsa pamažu džiūsta, pasišalina perteklinė drėgmė. Brandinimo procesas išgrynina mėsą, - pakeičia jos skonį ir tekstūrą.
Jautiena brandiname, išpjaustome ir pateikiame suvakuumuota vartojimui.
Savo produkcijoje nenaudojame jokių konservantų, dažiklių ar kitų priedų, kurie pakeistų natūralios Jautienos skonį ir spalvą.
Sauso brandinimo rezultate gaunama labai minkšta ir intensyvaus skonio mėsa.
Jautieną brandinant sausuoju būdu yra svarbūs 4 pagrindiniai kriterijai:
Brandinimo laikas dienomis – minimalus brandinimo laikas yra 14 dienų, o maksimalus – 35 dienos. Visgi optimaliausiu laikomas 28 dienų terminas, kurio metu pasiekiamas geras mėsos skonis ir tekstūra.
Laikymo temperatūra – brandinimo metu mėsa laikoma 0 – 4 C temperatūroje. Šis kriterijus yra ypač svarbus, nes esant aukštesnei temperatūrai, mėsa gali pradėti gesti, o esant žemesnei – mėsoje „nedirba“ joje esantys fermentai ir nevyksta natūralūs brandinimosi procesai.
Santykinė drėgmė – optimali santykinė drėgmė siekia 65-75 %. Jei drėgmė viršija nustatytą normą, gali prasidėti mikrobinis gedimas.
Oro srautas – patalpa, kurioje vyksta mėsos brandinimas, turi būti nuolatos gerai ventiliuojama, užtikrinama gero oro srauto kaita, kad būtų galima kontroliuoti bakterijos augimą.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.Garnyrui sūdytame vandenyje verdame nuluptas bulves.Nulupame mažą cukiniją (arba pusę didesnės), supjaustome kubeliais ir beriame į įkaitintą keptuvę su šaukstu aliejaus ir šiek tiek pakepame (neperkepti). Suminkštėjusią cukiniją sutriname (aš naudoju blenderį ).
Išvirusias bulves nukošiame, puode pašildome pieną (neužvirinti), dedame sviestą, bulves ir trintas cukinijas, žiupsnelį druskos, pipirų - viską sutriname iki vientisos masės.
Paprastai naudoju maltą jautienos kumpį, jis būna gana liesas, todėl tinka tiems, kurie stebi savo mitybą arba tiesiog nevalgo riebiai. Maltą jautieną šiek tiek pasūdyti, berti pipirus, maltą raudonąją papriką, dėti smulkintą česnaką, majonezą ir garstyčias. Viską išmaišyti ir šlapiomis rankomis formuoti nedidelius rutuliukus.
Į įkaitintą keptuvę pilti 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, dėti kukuliukus ir pastoviai vartyti, kad po truputi apskrustų. Kai maltinukai apskrunda iš abiejų pusių, į keptuvę berti smulkintą morką, svogūną, ir koncervuotus pomidorus be odelių (prieš tai juos galima šiek tiek pasmulkinti ir išimti iš pomidorų kietąją dalį).
Berti pipirų, sojos padažo (arba tiesiog druską) ir sultinio, viską pamaišyti, uždengti dangtį ir patroškinti kokias 15 min ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišant. Jei matyti, kad padažas per daug vandeningas, galima padidinti ugnį ir patroškinti be dangčio, kad išgaruotų vanduo.
_Lėkštėje dėti piurė o ant jos patroškintus jautienos maltinius, pilti padažą, papuošti šviežiais daigais ir balzamiko kremu_

Jautienos kumpis kalorijos
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “jautienos kumpis receptai” rasta receptų 1000Naminis vytintas jautienos kumpisJautienos kumpis su kepenėlėmis
Jautienos kumpio maltinukai
Autorius apie receptą: Visai paprasti, lengvai patroškinti jautienos kumpio maltinukai su bulvių ir cukinijų piure. Visai paprasti, lengvai patroškinti jautienos kumpio maltinukai su bulvių ir cukinijų piure. Laura
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 2