pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos Kumpio Pjausniai - Kaip Paruošti ir Patiekti

Nugarinė ir antrekotas skiriasi riebalų sluoksniu

Nugarinė yra artima išpjovai pagal savo struktūrą, tačiau jos kraštuose yra riebalinis sluoksnis. Nugarinė šiek tiek kietesnė už išpjovą, tačiau išraiškingesnio skonio, todėl būtent iš šios dalies dažniausiai kepami didkepsniai.

Antrekotas, skirtingai nei nugarinė, riebalinį sluoksnelį turi ne kraštuose, o viduryje – kepant jis tolygiai pasiskirsto ir kepsniui suteikia ypatingą skonį.

„Iš šių minkščiausių jautienos dalių kepami didkepsniai, bet jeigu mėsa nėra brandinta, geriau ją panaudoti troškiniams“, – pataria mėsininkas.

Jautiena / 123RF.com nuotr.

Jautienos kumpio pjausniai

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “jautienos kumpis receptai” rasta receptų 1000Naminis vytintas jautienos kumpisJautienos kumpis su kepenėlėmis

Nuo troškinio iki didkepsnio: kaip išsirinkti tinkamą jautienos dalį?

Vis dar gajus mitas, kad patiekalai iš jautienos – patirties reikalaujantis procesas, kuriam gali ryžtis tik įgudęs kepsnių mėgėjas. Iš tiesų, paslaptis slypi kitur: tereikia išsirinkti tinkamą jautienos dalį ir žinoti, ką iš jos galima pagaminti. Ir žinoma, kepsniai visada bus minkšti, sultingi ir kvapnūs, jei naudosite mėsinių galvijų mėsą. Nepasiklysti padės eksperto patarimai.

Pirmasis kelrodis į teisingą kelią – rinktis kokybišką, mėsinių galvijų jautieną. Būtent tokią rasite prekybos tinklo „Norfa“ parduotuvėse. Renkantis jautieną, svarbiausia atkreipti dėmesį į mėsinių galvijų – limuzinų, angusų, šarolė ir kitų veislių mėsos struktūrą.

Pasak „Norfos“ vyr. mėsininko Dainiaus Bartošiaus, pagrindinis skirtumas yra tai, kad mėsinių veislių jautienos mėsos raumenų skaidulos yra gerokai didesnės ir ilgesnės, lyginant su įprastinių gyvulių – tai suteikia mėsai sultingumo ir minkštumo.

„Tarpraumeninis audinys taip pat yra minkštesnis dėl jame besikaupiančių riebalų, todėl iš tokios mėsos lengviau pagaminti patiekalą“, – teigia specialistas.

Ypač svarbus ir mėsos šviežumas. Į „Norfos“ parduotuves jautiena kasdien pristatoma iš „Rivonos“ mėsinės Šilalės rajone – mėsa pasiekia pirkėjus tą pačią dieną po paskerdimo. „Rivona“ perka mėsinius galvijus tik iš nuolatinių tiekėjų – Lietuvos ūkininkų.

Empanados - tradiciniai čilietiški pyragėliai su jautiena

Ypatingai skanūs pyragėliai su maltos jautienos įdaras. Pyragėliai šiek tiek primena lietuviškus kibinus ir tikrai ne mažiau gardūs. Pyragėliai labai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę.