pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Skanūs vieno kąsnio sumuštiniai: receptai įvairioms progoms

Vieno kąsnio sumuštiniai - populiariausi vakarėlių, ilgų susibūrimų patiekalai. Jų galima paruošti paties įvairiausio skonio - su mėsa, žuvimi, sūriu, vaisiais ir pan., o ir gaminti nesudėtinga. Vieno kąsnio sumuštiniai - pats geriausias sprendimas!

Regis, pamažu užmarštin traukiasi tie laikai, kai svečius pasitikdavome riebiomis mišrainėmis, silkėmis ir rūkytomis vištomis nukrautais stalais. Mes taip pat už vaišinimo principą „geriau mažiau, bet įdomių ir gražiai patiektų“. Dailios vieno kąsnio užkandėlės visada traukia akį ir tinka įvairiausioms progoms: pradedant paprasčiausiu pasisėdėjimu su draugais ar artimaisiais ir baigiant pokyliais. Taigi siūlome jums pluoštelį idėjų, kurios bet kada gali praversti.

Pateikiame keletą receptų, kurie padės jums nustebinti svečius originaliais ir skaniais vieno kąsnio sumuštiniais:

Pagrindinis ingredientas: maskarponės kremas

Pradėsiu nuo maskarponės kremo, kurio užteks apie 100 vnt.:

  • 250 g maskarponės sūrio;
  • 3-4 v.š. majonezo;
  • citrinos sulčių pagal skonį;
  • žiupsnelio druskos;
  • papildomai galite pridėti pjaustytų šviežių krapų;

Viską gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve.

1. Užkandėlės su lašiša (24 vnt.)

  • 160 g rūkytos ar sūdytos lašišos file;
  • 24 vnt. sūrių šaukštelių;
  • maskarponės kremo;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • papildomai galite papuošti citrinos griežinėliu.
  1. Lašišos file supjaustykite plonai griežinėliais.
  2. Į šaukštelį dėkite lašišos file susuktą griežinėlį. Šalia konditeriniu švirkštu išspauskite maskarponės kremą.

2. Užkandėlės su rūkyta dešra (40 vnt.)

  • 110 g šaltai rūkytos dešros (40 vnt.);
  • 10 vnt. keturkampių batono griežinėlių;
  • maskarponės kremo;
  • salotos lapų;
  • griežinėliais pjaustytų marinuotų agurkėlių.
  1. Iš batonos riekelių stikliuku (4 cm skersmens) išspauskite 4 rutuliukus. Visus sudėkite į kepimo skardą ir dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai viršus bus lengvai paskrudęs ir apdžiūvęs, apverskite ir dar palikite kelioms minutėms. Esmė ta, kad viršus ir apačia būtų traškūs, o vidus minkštas. Išimkite iš skardos ir palikite atvėsti.
  2. Ant batono griežinėlio dėkite susuktą salotos lapelį, dešros griežinėlį, marinuoto agurko griežinėlį ir viską persmeikite mediniu smeigtuku.
  3. Dešros griežinėlį konditeriniu švirkštu pripildykite maskarponės kremu.

3. Užkandėlės su kalakutienos kumpiu (24 vnt.)

  • 90 g virto pjaustyto kalakutienos kumpio (6vnt.);
  • 10 vnt. keturkampių batono griežinėlių;
  • maskarponės kremo;
  • salotos lapų;
  • griežinėliais pjaustytų marinuotų pievagrybių.
  1. Iš batonos riekelių stikliuku (4 cm skersmens) išspauskite 4 rutuliukus. Visus sudėkite į kepimo skardą ir dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai viršus bus lengvai paskrudęs ir apdžiūvęs, apverskite ir dar palikite kelioms minutėms. Esmė ta, kad viršus ir apačia būtų traškūs, o vidus minkštas. Išimkite iš skardos ir palikite atvėsti.
  2. Ant batono griežinėlio konditeriniu švirkštu išspauskite maskarponės kremo, dėkite susuktą salotos lapelį, kalakutienos kumpelį, pievagrybio griežinėlį ir viską persmeikite mediniu smeigtuku.

4. Užkandėlės su mocarelos rutuliukais (20 vnt.)

  • 20 vnt. mocarelos rutuliukų;
  • 20 vnt. vyšninių pomidorų;
  • šviežių bazilikų lapelių;
  • 20 vnt. popierinių mini keksiukų formelių.
  1. Į keksiukų formeles dėkite pomidoriukus, kurių viršūnėlę nupjaukite, uždėkite mocarelos rutuliuką ir persmeikite mediniu smeigtuku.
  2. Ant viršaus užberkite pjaustytų baziliko lapelių.

5. Užkandėlė su krabų lazdelėmis (10 vnt.)

  • 150 g krabų lazdelių (10 vnt.);
  • 2 virtų kiaušinių;
  • 3 v.š. majonezo;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 10 vnt. sūrių šaukštelių.
  1. Į dubenį sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytas krabų lazdeles, virtus kiaušinius, suberkite krapus, sudėkite majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  2. Kiekvieną šaukštelį įdarykite paruoštu įdaru.

6. Užkandėlės sūrio rutuliukai su krabais arba be jų (20 vnt.)

  • 3 virtų smulkiai tarkuotų kiaušinių;
  • 100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio;
  • 1 v.š. majonezo;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 20 vnt. šviežio agurko griežinėlių;
  • 20 vnt. skrudintų batono griežinėlių;
  • majonezo;
  • 3-4 smulkiai sutarkuotų šaldytų krabų lazdelių;
  • mini popierinių keksiukų formelių.
  1. Į dubenį sudėkite tarkuotus kiaušinius, fermentinį sūrį, sudėkite majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. Iš paruoštos masės suformuokite rutuliukus.
  2. Galimi du pateikimo būdai:
    • batono griežinėlį patepkite majonezu, dėkite agurko riekelę, sūrio rutuliukus ir persmeikite mediniu smeigtuku;
    • į keksiuko formelę dėkite sūrio rutuliuką, apvoliotą krabų lazdelėse, ant viršaus uždėkite planai pjaustytą agurko griežinėlį ir perverkite mediniu smeigtuku.

7. Užkandėlės su rūkyta vištiena (20 vnt.)

  • 1 rūkytos vištienos kulšelės;
  • 1-2 v.š. majonezo;
  • 1 a.š. pesto padažo;
  • 20 vnt. sūrių šaukštelių;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • agurko griežinėlių.
  1. Nuo višienos nuimkite odą, nupjaukite nuo kaulo ir supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite su majonezu ir pesto padažu.
  2. Šaukštelius įdarykite vištiena, ant viršaus uždėkite pjaustytus agurko griežinėlius.

8. Užkandėlės su krabais ir kukurūzais (20 vnt.)

  • 100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio;
  • 10 vnt. krabų lazdelių;
  • 3-4 v.š konservuotų kukurūzų;
  • 1 išspaustos skiltelės česnako;
  • 3 v.š. majonezo;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 20 vnt. sūrių šaukštelių arba krepšelių.
  1. Į dubenį sudėkite sūrį, smulkiais kubeliais supjaustytas krabų lazdeles, konservuotus kukurūzus, česnaką, majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  2. Šaukštelį arba krepšelį įdarykite paruoštu įdaru.

Kiti receptai ir idėjos

Čia pateikiama daugiau vieno kąsnio sumuštinių idėjų ir receptų, kuriuos galite išbandyti:

  • Lavašo suktinukai su lašiša
  • Vieno kąsnio užkandžiai su silke
  • Itališka bruschetta su lašiša ir parmezano sūriu
  • Traškūs svogūnų žiedai
  • Krabų lazdelių salotos
  • Pomidoro griežinėliai su pikantiška mišraine
  • Krepšeliai su pievagrybių įdaru
  • Kiaušinių užtepėlė su rūkyta lašiša
  • Tortilijos su vištiena
  • Dešros, mocarelos ir alyvuogių vėrinukai
  • Mocarelos sūrio lazdelės
  • Sumuštiniai su silke ir marinuotais agurkais
  • Vieno kąsnio sumuštiniai su vytintu kumpiu
  • Mažos bandelės su dešrele
  • Vieno kasnio sumuštiniai su krabų mišraine
  • Krabų lazdelės tešloje - niekada neatsibosta
  • Duonos lazdelės su vytintu kumpiu
  • Įdaryti kiaušiniai: šprotų, avokado ir sūrio įdaras
  • Sumuštinukai su kumpiu ir agurku
  • Vištienos vėrinukai su ananasais ir paprika
  • Vieno kąsnio sumuštiniai su lašiša
  • Balta mišrainė kitaip
  • Įdaryti pomidorai

Lavašo suktinukai su lašiša

Reikės:

  • Lavašas 1 vnt.
  • Lašišos filė (sūdyta) 150 g
  • Citrinų sultys 1 šaukštas
  • Lydytas sūrelis 2 šaukštai
  • Kalendros 1 šaukštas

Gaminimo eiga

  1. Lavašą plonu sluoksniu aptepkite tepamuoju sūreliu.
  2. Sūdytą lašišą supjaustykite plonais gabaliukais-lakšteliais.
  3. Apšlakstykite citrinos sultimis, užbarstykite smulkintomis kalendromis ir išmaišykite.
  4. Lašišos gabaliukus sudėkite ant lavašo ir susukite. Supjaustykite 3-4 cm pločio suktinukais.

Vieno kąsnio užkandžiai su silke

Laukiate svečių arba ruošiatės šventei? Tikrai neprašausite patiekę skanių ir greitai pagaminamų užkandžių, suvertų ant dantų krapštukų ar mažų iešmelių. Jie dailiai atrodo, juos patogu valgyti, o jums nereikės plauti kalno indų po vakarienės.

  • Plonomis šoninės ar kumpio juostelėmis apsuktos datulės (jas galima keisti džiovintomis slyvomis) trumpai paskrudintos gerai įkaitintoje orkaitėje ir pervertos dekoratyviais iešmeliais.
  • Sausainių formele išspaustas batonas pateptas sviestu, uždėta ta pačia formele išspausto sūrio, salotos lapas, griežinėlis pomidoro, griežinėlis dešros, susukta daržovių skustuku nupjauta plonytė agurko juostelė ir alyvuogės puselė perverta gražiais smeigtukais.
  • Ant agurkų griežinėlių uždėta truputį kreminio sūrio su žolelėmis (itin subtilaus skonio suteiktų ožkų sūris) ir lašišos, kąsneliai perverti dantų krapštuku ir papuošti krapais.
  • Kumpio juostelės apteptos ir susuktos su pikantiška mišraine bei pervertos iešmeliu su juoda duona (ją galite paskrudinti orkaitėje) ir salotos lapu.
  • Arbūzo kubeliai suverti su trupučiu fetos, užkandukai apibarstyti smulkintomis mėtomis.
  • Cukinija supjaustyta daržovių skustuku, juostelės pasūdytos ir apkepintos grilyje (galima apkepinti ir keptuvėje), susuktos su fetos sūriu, gražgarsčių lapeliais ir perverta dantų krapštuku.
  • Paprasti lietiniai blynai patepti kreminiu sūreliu, apibarstyti žalumynais, išdėliotos laišos juostelės ir susukami suktinukai, kurie supjaustomi kąsneliais ir perveriami.
  • Dantų krapštuku pervertas vyšninis pomidoriukas, baziliko lapelis, mocarelos kamuoliukas, šlakelis alyvuogių aliejaus ir truputis šviežiai grūstų pipirų.
  • Dantų krapštuku perverti bri sūrio ir ananasų trikampėliai.
  • Česnakinė varškė (varškė, ištrinta su trupučiu grietinės, sumaišyta su druska, pipirais, trintais česnakais) įsukta į daržovių skustuku supjaustyto agurko juosteles, šulinėlis pervertas dantų krapštuku ir papuoštas virta krevete.

Receptai su daržovėmis

Agurkai:

  • 1.00 vnt.

Citrinos:

  • 1.00 vnt.

Druska:

  • 1.00 arbat. š.

Pipirai:

  • 1.00 arbat. š.

Paprikos:

  • 1.00 vnt.

Morkos:

  • 2.00 vnt.

Citrinos:

  • 1.00 vnt.

Pipirai:

  • 1.00 arbat. š.

Receptai su slyvomis

Slyvos:

  • 6.00 vnt.

Raudonėliai:

  • 1.00 arbat. š.

Druska:

  • 1.00 arbat. š.
  1. Sūrio masę išmaišykite ir šaukštu dėkite ant kiekvienos slyvos puselės.
  2. Pastaba. Jei norite išraiškingesnio skonio, kreminį sūrį galite keisti smulkiai tarkuotu parmezano sūriu (apie 150 g).

Receptai su alyvuogėmis

Alyvuogės:

  • 1.00 vnt.

Pievagrybiai:

  • 8.00 vnt.

Druska:

  • 1.00 arbat. š.

Receptai su varške

Varškė:

  • 2.00 valg. š. (nesaldžios, pvz.

Krapai:

  • 1.00 valg. š.

Receptai su persikais

  1. Skardinėje paprastai būna 6-7 persikų puselės.
  2. Persikus sudėkite į popierines keksiukų formeles, ant viršaus užkrėskite skumbrės įdaro.

Receptai su mėlynėmis

Mėlynės:

  • 1.00 valg. š.
  1. Šokoladą išlydykite ant garų, uždėkite ant kiekvieno talerio ir 10 min.
  2. Bananus supjaustykite griežinėliais, apvoliokite kokoso drožlėse ir dėkite ant šokolado.

Receptai su kmynais

Kmynai:

  • 1.00 arbat. š.
  1. Atskirkite trynius nuo baltymų.
  2. Sudėkite į formeles (mums labai patinka silikoninės karvutės) ir kepkite apie 30 min.

Receptai su kiaušiniais

  1. Susmulkinkite kiaušinius, sutarkuokite sūrį. Iš pradžių iškočiokite tešlą, supjaustykite ją plonomis juostelėmis ir apvyniokite aplink dešreles palikdama vienodus tarpelius. Tešlą galite naudoti ir bemielę (rinkitės mėgstamą), o juosteles pjaustyti storiau - tuomet dešreles dengs storesnis tešlos sluoksnis. Tuomet tešla apvyniotas dešreles apibarstykite sezamų sėklomis (prieš tai jų viršų galite patepti kiaušinio plakiniu). Išklokite skardą kepimo popieriumi, sudėkite dešreles ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol tešlos juostelės švelniai apskrus. Dešrelėms iškepus, įsmeikite į jas (maždaug iki pusės) medines lazdeles.

Receptai su alyvuogių aliejumi

Alyvuogių aliejus:

  • 5.00 valg. š. (4 valg. š. tešlai ir 1 valg. š.

Pomidorai:

  • 4.00 vnt.

Kaparėliai:

  • 1.00 arbat. š.

Raudonėliai:

  • 1.00 valg. š.
  1. Didesniame dubenyje sumaišykite persijotus miltus ir druską, viduryje suformuokite duobutę, į ją supilkite mieles ir aliejų.
  2. Dubenį su tešla uždenkite švariu rankšluosčiu.
  3. Iškilusią tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos medinės lentelės ir stiklinaite arba puodeliu išspauskite apskritimus.
  4. Paruoštą pomidorų mišinį tepkite ant tešlos paplotėlių, berkite tarkuotos mocarelos ir apie 15 min. kepkite orkaitėje. Tiekite su gražgarsčių lapeliais ir krapų šakelėmis.

Receptai su konservuotais kalmarais

Pomidorai:

  • 10.00 vnt.
  1. Nupjaustykite sumuštinių duonos riekelių pluteles. Kiekvieną riekelę šiek tiek pakočiokite, kad būtų plonesnė. Po 2 riekeles įklokite į keksu formeles, aptepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus.
  2. Konservuotus kalmarus, svogūnus, pomidorus ir kiaušinius smulkiai supjaustykite, sumaišykite su griežinėliais pjaustytomis alyvuogėmis, žalumynais, paskaninkite pipirais, druska.

Receptai su sūrio rutuliukais

  1. Pasiruoškite riešutus ir sėklas, kuriuose apvoliosite sūrio rutuliukus. Džiovintas spanguoles supjaustykite kuo smulkiau, saulėgrąžas ir sezamų sėklas galite šiek tiek apkepti.
  2. Rankas sudrėkinkite vandeniu, į saują su šaukšteliu dėkite varškės masę, ant jos - alyvuogę, iš visų pusių apspauskite ir gautą rutuliuką apvoliokite pasirinktuose prieduose.

Receptai su grybais

  1. Puode užvirinkite vandenį ir sudėkite į jį nuplautus kiaušinius. Virkite apie 8-10 minučių, kol kiaušinių vidus bus kietos konsistencijos. Nuimkite puodą nuo ugnies, nupilkite vandenį ir perliekite tekančiu šaltu vandeniu, kad kiaušiniai greičiau atvėstų.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite kubeliais pjaustytus svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštės. Tuomet suberkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir pakepinkite dar porą minučių. Sudėkite smulkintus svogūnų laiškus ir dar minutę pakaitinkite. Sudėkite pakepintas daržoves į lėkštę ir gerai nusausinkite popierinu rankšluosčiu.
  3. Į atvėsusį grybų mišinį sudėkite kiaušinių trynius, majonezą, pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Paruoštą įdarą sudėkite į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu ir įdarykite kiaušinių puseles. Ant viršaus uždėkite po mažą šviežios petražolės lapelį. Sudėkite kiaušinius į lėkštę ir patiekite.

Receptai su džiovintomis slyvomis

  1. Dubenyje sumaišykite kiaulienos ir kalakutienos faršą, sudėkite sutarkuotą svogūną, citrinos žievelę ir obuolį, įmuškite kiaušinius. Viską išminkykite.
  2. Į pusę džiūvėsėlių supilkite pieną ir palikite mirkti.
  3. Šaukštu imkite faršo, suformuokite rutuliuką ir į vidų įkiškite džiovintą slyvą. Pavoliokite džiūvėsėliuose.
  4. Ištepkite skardą aliejumi ir sudėkite rutuliukus.

Tikimės, kad šie receptai įkvėps jus sukurti įdomių ir skanių vieno kąsnio sumuštinių jūsų šventėms ir susibūrimams!