PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.Rinkdamiesi mėsą kepsniui atkreipkite dėmesį, jog gabaliukas būtų kuo vientisesnis, kuo vienodesnio storio per visą ilgį. Tada kepsnys iškeps tolygiausiai.
Mažame induke sumaišykite druską bei sausus prieskonius. Kepsnį ištrinkite aliejumi, o tuomet - šiuo sausų prieskonių mišiniu. Gerai išmasažuokite mėsą. Galima šį kepsnį kepti ir iškart, bet jeigu norite sodresnio skonio, rekomenduoju susukti į maistinę plevelę ir palikti šaldytuve pasimarinuoti bent keletą valandų (idealu - pernakt). Tik iš šaldytuvo mėsą būtinai išimkite likus daugmaž valandai iki gaminimo, kad viso gabaliuko temperatūra kepant būtų vienoda.
Pirmiausia mėsą trumpai apkepinkite labai gerai įkaintoje keptuvėje iš visų pusių. Kepti reikia labai trumpai, tik kad mėsos paviršius paruduotų ir susidarytų luobelė, neleisianti ištekėti sultims.
Kepsnį riebesne dalimi į viršų dėkite į skardą. Į skardą supilkite vandenį bei sultinį (tik jokiu būdu nepilkite skysčio tiesiai ant mėsos, pilkite šalia).
Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Kepimo metu orkaitės neatidarinėkite ir kepsnio nelaistykite, jį drėkins garuojantis skystis.
Po 45 minučių temperatūrą sumažinkite iki 120°C ir kepkite dar 10-20 minučių, priklausomai nuo to ar norite kepsnio su krauju ar labiau patinka rausva mėsa. Ilgiau kepti nerekomenduojame, nes visiškai iškepta jautiena bus sausoka, prėska. Jeigu jums nepatinka rausva mėsa, geriau būtų rinktis kitą gamybos būdą. Kepant jautieną visada geriau jau truputį nedakepti negu perkepti.
Iškeptą kepsnį išimkite iš orkaitės ir mėsai leiskite 10-15 minučių „pailsėti“ skardoje ir tik tuomet pjaustykite. Kepsniui “ilsintis” tolygiai pasiskirsto skysčiai jo viduje ir jis būna skanesnis.
Labai gardu šį kepsnį valgyti karštą, bet jis taip pat puikus ir atvėsęs. O kitą dieną, jeiu jo šiek tiek liko, galite jį panaudoti be galo skaniems sumuštinukams pasigaminti.
Jautienos kepsnys keptuveje
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!
Varškės patiekalai
Lengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėje
Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Skanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)
Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas
20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkams
Naudingi patarimai jūsų virtuvėje
Kalafiorų salotos su sojos padažu
Daržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptai
Saulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidorais
Makaronų ir picos patiekalų receptai
Veganiški "sūrio" pyragėliai Valentinui
Desertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Pupelių ir baklažanų troškinys be glitimo
Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Jautienos kepsnys keptuveje
Jautienos antrekotas
Jautienos antrekotas yra prancūzų virtuvės klasika. Antrekotas yra jautienos šonkaulio dalis ir sultinga bei aromatinga mėsa gali būti kepama tiek darbo dienomis, tiek švenčių. Kaip pasigaminti jautienos antrekotą? Keptuvėje, ypač grilio keptuvėje, mėsa greitai iškepa. Norėdami pagaminti švelnų patiekalą, gaminkite jautienos antrekotą orkaitėje.
Ingredientai (2 porcijos):
- Jautienos filė - 450-500 g
- Alyvuogių aliejus– 2 valg. šaukštai
- Maltų pipirų mišinys – 1 valg. šaukštas
- Druska pagal skonį
- Išsirenkame aukštos kokybės jautienos filė.Tai yra gerai paruošto antrekoto pagrindinė paslaptis.Mėsos storis turėtų būti ne mažesnis kaip 1,5 cm, bet geriausia 3-5 cm. Atskirkite mėsą nuo kaulo ir supjaustykite į 2 dalis.
- Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, kitaip drėgmės perteklius neleis jai kepti - ji troškinsis. Pabarstykite antrekotą pipirais ir druska, o mėsą gerai ištrynkite iš visų pusių. Apšlakstykite mėsą aukštos temperatūros alyvuogių aliejumi.
- Gerai pašildykite keptuvę.Įdėkite mėsą ir kepkite ant stiprios ugnies maždaug 5 minutes iš vienos pusės.Būkite kantrūs. Neverskite jo anksčiau laiko.
- Apverskite mėsą ir kepkite dar 5–7 minutes ant vidutinės ugnies.Jautieną perkelkite į lėkštę, uždenkite folija ir palikite gulėti 5–7 minutes.Norėdami išvengti kruvinos mėsos, galite pailginti kepimo laiką arba perkelti jautieną į foliją ir visiškai paruošti ją orkaitėje. Skanaus!
- Susijusios kategorijos:

Ingredientai:
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
Jautienos antrekotas su traškiais brokoliais ir spalvingomis paprikomis
T-bone Steak - jautienos kepsnys su rozmarinu
JAUTIENOS STEIKAS SU DARŽOVĖMIS
Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė
MALTOS JAUTIENOS SRIUBA (BEVEIK ČILI TROŠKINYS)
MALTOS JAUTIENOS SRIUBA (BEVEIK ČILI TROŠKINYS)
RECEPTAS: JAUTIENOS BEFSTROGENAS
JAUTIENOS KUKULIAI SU PAPRIKA IR ANANASAIS
LABAI PAPRASTAS JAUTIENOS TROŠKINYS