Ingredientai
1. Kepenėlės nuplaukite, nusausinkite ir išpjaustykite visas plėves bei pažaliavusias vietas. Išpjaustydami stenkitės, kad gabaliukai būtų panašaus dydžio.
2. Gerai įkaitinkite keptuvę, dėkite į ją pusę sviesto kiekio, pilkite aliejų. Sudėkite kepenėles ir kepkite po 5 min. kiekvieną pusę. Išjunkite viryklę, uždenkite keptuvę ir palikite, kol atvės. Kepenėlės turi būti iškepusios, bet neperkepusios – kai perpjausite gabaliuką, turi būti dar rausvas viduje. Perdėkite kepenėles į gilų dubenį, o keptuvę išvalykite.
3. Grūstuvėje ar nedideliame dubenėlyje česnaką sutrinkite su druska (galite tam naudoti kočėlo galą ar medinį šaukštą). Įkaitinkitę keptuvę, ištirpinkite likusį sviestą, sudėkite česnaką su druska, supilkite brendį, suberkite žoleles. Viską užvirinkite ir nuimkite nuo ugnies, o tada supilkite ant kepenėlių.
4. Visą ingredientų mišinį sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Tada tą masę sudėkite į vieną didelį indą ar kelis mažus indelius.
5. Jei norite, pašteto viršų galite užpilti lydytu sviestu – sluoksnelis turėtų būti 1–2 mm storio. Sviesto sluoksnelis neleis apdžiūti pašteto viršui. Tačiau jei ruošiatės paštetą labai greit suvalgyti, sviesto sluoksnis nėra būtinas.
Laikykite paštetą šaldytuve.
Jautienos kepenu pastetas receptas
- Autorius: Evelina
- Komentarai: 0
Naminis kepenų paštetas išeina gerokai geriau nei parduotuvinis. Kepenų paštetas greitai gendantis produktas, todėl parduotuvėse į jį pridedama daug įvairių konservantų. Tuo tarpu patys pasigaminsite sodraus skonio, burnoje tirpstantį patiekalą.
Ingradientų gali būti daugiau nei nurodyta šiame kepenų pašteto recepte. Ypač tiks žiupsnelis džiovintų baravykų. Arba keletas šaukštų apkepintų pievagrybių. Paštetui nereikėtų gailėti sviesto.
Paštetas iš grynų jautienos kepenų išeina sausas. Todėl į paštetą verta įdėti riebios kiaulienos. Dažniausiai panaudojama kiaulės pažandė.
Kepenų paštetą galima pagaminti kepenis pakepinant arba verdant.
400g jaučio kepenų,
250 g kiaulienos pažandės arba lašinių,
3 batono riekutės,
5 šaukštai sviesto
1 didelė morka į paštetą, 2 morkos virimui,
1 didelis svogūnas į paštetą, 1 svogūnas virimui,
Kiaulės pažandė verdama su morkomis ir svogūnu apie valandą. Galima virti kartu su kepenimis.
Kiek kitokio skonio bus paštetas su keptomis kepenimis. Keptuvėje ištirpinkite 3 šaukštus sviesto. Suberkite smulkintą česnaką ir kepkite plonai supjaustytas kepenis ant aukštos ugnies 3-4 min.
Kepenys palikite atvėsti maždaug 4 min. Kepenys ir pažandė sumalama. Apkepiname smulkiai pjaustytus svogūną ir morkas. Sumaišome kepenų/pažandės faršą su prieskoniais, svogūnais, morkomis ir likusiu sviestu.
Papildomai galima kepenų paštetą dar apkepinti. Sudedame į formą ir kepame 160 C orkaitėjė 1val.
- Susijusios kategorijos:
- Konservavimo receptai

Prancūziškas vištienos kepenėlių paštetas
Besibaigiant metams smagu atsisėti, atsipūsti, susumuoti rezultatus, prsiminti kuo jie buvo ypatingi, suplanuoti kuo gyvensiu kitais, naujaisiais metais, ir tinkamai pasiruošti naujam startui.
2019-ieji bus jubiliejiniai, dešimtieji šio blog’o gyvavimo metai! Blog’o, kuris, mano draugės Delijos dėka užgimęs Izraelyje, ir prasidėjęs nuo dviejų skaitytojų – manęs ir pačios Delijos:) – išaugo iki šimtatūkstantinės auditorijos, kuria be galo džiaugiuosi ir didžiuojuosi. Šis blog’as buvo ir yra mano didžiausias variklis nesustoti, tobulėti, nenuvilti ir stengtis. Jūs visi, kurie skaitot, kurie gaminat, komentuojat, laikinat įrašus socialiniuose tinkluose, dalinatės su bičiuliais, vaišinate svečius – jūs esate milžiniškas mano turtas, kurį labai branginu.
Jei reiktų apibūdinti vienu žodžiu, šie besibaigiantys metai man buvo Prancūzijos virtuvės atradimo metai. Iki šiol prancūziški patiekalai mano virtuvėje buvę „vieni iš…”, pagaliau tapo centru, kaip ir priklauso gastronomijos klasikų klasikai. Matyt taip jau yra, kad iki rimtų dalykų reikia priaugti, subręsti, „išsilakstyti”. Pastaruosius devynerius metus intensyviai ieškojau savęs po viso pasaulio skonius, improvizavau ir eksperimentavau, ir atrodo, jog nutūpiau ilgesniam laikui prie Europos (pasaulio?) gastronomijos ištakų.
Kitiems metams jau suplanuota ne viena kelionė, o kadangi visų mano kelionių maršrutai neatsiejami nuo gastronomijos, tikuosi parvežti ir su jumis pasidalinti gausiais receptų aruodais.
Na, o paskutinėmis besibaigiančių metų dienomis labai rekomenduoju imtis vieno tobuliausių kada nors sugalvotų patiekalų, kuris begėdiškai paprastas, bet kartu nenusakomai gardus. Patiekalas, tinkamas bet kuriai progai, bet kokiai kompanijai, bet kokiam metų laikui. Tai vienas tų patiekalų, kurio kąsnį įsidėjus į burną, norisi užsimerkti, besimėgaujant tobula konsistencija, švelnumu, skoniu ir harmonija. Prieš patiekiant ant stalo, nepamirškite šiek tiek anksčiau ištraukti indo su šiuo vištienos paštetu iš šaldytuvo, kad jis įgautų kambario temperatūrą. O taip pat būtinai pabarstykite kokybiškos druskos kristalais, ir pasirūpinkite skrudintos bagetės gabalėliais bei mažyčiais kornišonais.

Jautienos kepenėlės: šimtmečio receptas
Kiekviena šeima, net neabejoju, turi savo šimtmečio receptų! Šiomis dienomis, kai tuoj tuoj švęsime patį gražiausią Lietuvos jubiliejų, šimtmečio dvasia skverbiasi nuo virtuvės iki muzikos, nuo kino juostų iki socialinių akcijų. Man atrodo, jog tai puikus būdas pagalvoti ir apie savo šeimos šimto metų istoriją. Nors skamba tas šimtas metų makabriškai, bet juk patys pagalvokite – tiek (ir dar daugiau!) gali išgyventi vienas žmogus! Tad jei esate prikaupę receptų patiekalų, kuriuos gamino jūsų mamos, o mamos išmoko iš savo mamų ar močiučių – tai jau greičiausiai ir turite savo šeimos šimtmečio receptus!!
Vienas mano tokių iš kartos į kartą perduodamų receptų yra kepenėlės. Vištienos kepenėlės – tai jau „šių laikų” prabanga, nes tikrai žinau, kad kaime mano močiutė neturėdavo vienu metu vištienos kepenėlių tiek, kad užtektų visai šeimai vakarienei. O štai jautienos kepenys – jau visai kas kita! Šių ne tik užtekdavo, bet dar ir likdavo.
Mano močiutė, o vėliau ir mama, jautienos kepenėles gamindavo vienu ir tuo pačiu būdu: jas pradžioje apkepindavo, o paskui patiekdavo su daug pakepintų svogūnų. Paprasta kaip dukart du, tačiau skanu – kaip dukart dešimt:) (tiems, kas mėgsta kepenėles, savaime aišku:)) Iš kiaulienos kepenėlių močiutė darydavo paštetą, mat jos ne tokios naudingos organizmui kaip jautienos (sako, ir ne tokios gardžios). O štai jautienos kepenėlės būdavo tikra šventė!
Pagaminau. Šiek tiek receptą „pakoregavau” savo akcentėliais, bet dėl jų, esu tikra, mano močiutė tikrai nebūtų supykusi 🙂 Valgėm, net ausys linko. Nuo šiol kiekvienąkart klausinėsiu visų mėsininkų – gal netyčia (juk pasitaiko stebuklų!!) turi jautienos kepenų… Nes tokių progų praleisti nevalia:) O ir jums rekomenduoju pasilepinti gardžiu senovišku patiekalu ir pasipildyti savo organizmus geležies atsargomis!:)
P.S. Kepenės – tikrai ne fotogeniškas dalykas:) Viršeliui nuotraukos gal ir netinkamos, bet tikiuosi, kad sugundysiu išbandyti.

Naminis vištienos kepenėlių paštetas
Autorius apie receptą: Tiek receptas, tiek pati pašteto idėja, man labai patiko, todėl ir gaminimas ir valgymas buvo labai smagus ir labai prancūziškas. Betroškinant kepenėles vyne, buvo beveik galima Tiek receptas, tiek pati pašteto idėja, man labai patiko, todėl ir gaminimas ir valgymas buvo labai smagus ir labai prancūziškas. Betroškinant kepenėles vyne, buvo beveik galima matyti eifelio bokštą už lango.
Pašteto gaunasi maždaug litras. (. daugiau) (. mažiau) Greta, Wild Spoons
Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 10500 gramų | vištų kepenėlių |
500 gramų | svogūnų |
200 mililitrų | balto pusiau saldaus vyno |
200 mililitrų | grietinėlės, 35% riebumo |
150 gramų | sviesto |
šiek tiek | rozmarino |
šiek tiek | druskos |
šiek tiek | pipirų |
šiek tiek | alyvuogių aliejaus |