Tikras močiutės guliašas
Jautiena pakepinama įkaitintame aliejuje 5-7 minutes, pagal skonį pasūdoma, pabarstoma trupučiu pipirų, pridedama pomidorų padažo, dar truputį patroškinama.
Į puodą su sultiniu įdėti paruoštą jautieną su pomidorų padažu, ir uždengus ant vidutinės ugnies troškinti vieną valandą ir 20 minučių, tuomet mėsytė gaunasi labai minkšta ir skani, na per tą laiką kol mėsytė troškinasi,
svieste pakepinami miltai, atskirai svogūnai.
Sudėti į sultinį su jautiena svogūnus, pakepintus miltus, nemaltų pipirų, lauro lapelius, ir dar 15 minučių patroškinti. Baigus troškinti pridėti grietinės ir porą minučių patroškinti.
Patiekti su bulvių koše.
Reklama:Vengriškas guliašas
Gaminimo režimas Įjunkite, kad menimo metu jūsų ekranas neužtamsėtų.Receptas: Main Course, Pagrindiniai patiekalaiŽymos: daržovės, jautiena, jautienos sprandine, mėsa, troškinysPorcijų skaičius: 4Orkaitę įkaitinkite iki 160'C.Jautienos sprandinę nuplaukite po šaltu vandeniu, gerai nusausinkite rankšluostiniu popieriumi ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
Į vieną dubenį sudėkite plunksnelėm supjaustytus svogūnus, plonais griežinėliais česnakus ir vidutinio dydžio kubeliais paprikas.
Į atskirą dubenėlį sudėkite kubeliais ar nedideliais griežinėliais supjaustytus pomidorus.Puodą (geriau rinkitės storasienį, špižinį) ar keptuvę aukštais kraštais, turinčią dangtį, gerai įkaitinkite ant labai aukštos ugnies. Įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir stipriai, iš visų pusių apkepkite mėsą. Mėsą kepkite per 3-4 kartus, gabalėlius sudėdami į puodą taip, kad jie nesiliestų, kitu atveju jie pradės troškintis ir neapskrus. Apkeptą mėsą atidėkite ant lėkštės ir apibarstykite druska bei juodaisias pipirais.
Ugnį sumažinkite iki vidutinės aukštos, įpilkite šaukštą aliejaus (puode turi būti apie 2 šaukštus riebalų, tad jeigu sprandinė buvo liesa, įpilkite antrą šaukštą aliejaus) ir suberkite supjaustytus svogūnus, česnaką bei paprikas. Retkarčiais pamaišydami kepkite apie 10 minučių arba tol, kol daržovės suminkštės, apskrudinti nereikia.
Atgal į puodą sudėkite apkeptą mėsą su visomis lėkštėje išsiskyrusiomis sultimis, suberkite maltą papriką, viską gerai išmaišykite ir kepkite apie 2 minutes.
Įpilkite 200 ml. sultinio, išmaišykite ir virkite apie 4-5 minutes arba tol, kol dvigubai sumažės skysčio.
Į puodą suberkite kmynų sėklas, mairūną, pomidorus, įpilkite raudono vyno acto su pomidorų pasta ir viską gerai išmaišykite.
Puodą uždenkite dangčiu (jeigu dangtis nėra sandarus, prieš uždengiant patieskite didesnį nei puodo skersmuo kepimo popieriaus lakštą ir tik tuomet uždenkite), pašaukite į 160'C įkaitintą orkaitę ir troškinkite 1,5 valandos.

Vengriškas guliašas
Vengriškas guliašas yra tobulas pavyzdys, kaip iš paprastų, nebrangių ir lengvai prienamų produktų galima paruošti šventę. Burnoje tirpstanti mėsytė, fantastiškai skanus, sodraus skonio padažas ir šildantys aromatai, tai yra būtent tai, ko mums reikia šaltais rudens ar žiemos vakarais.
Tradicinis vengriškas guliašas yra tarpinis variantas tarp sriubos ir troškinio. Šiame recepte pateikiu mūsų šeimos mėgstamiausią, tirštesnę versiją, bet koreguodami sultinio kiekį galėsite patys nuspręsti, kas Jums arčiau širdies-sriuba ar troškinys. Kaip ir visų tradicinių patiekalų, taip ir vengriško guliašo recepto variacijų yra begalės: vieni nesutaria dėl kmynų sėklų, kiti dėl bulvių ar grietinės, nepajudinami lieka tik jautiena ir malta vengriška paprika (nors ginčai kyla ir dėl jos kiekio:).
Taigi, labai kviečiu išbandyti vieną pačių skaniausių troškinių ir džiaugtis šiluma savo namuose.
Adaptuota pagal: www.jamieoliver.com

Sultingas jautienos guliašas su padažu
Galite iš anksto išsivirti didelį kiekį guliašo ir užšaldyti induose, o tada tiesiog pašildyti, jei neturite pakankamai laisvo laiko. Guliašas išgelbės atvykus netikėtiems svečiams ar artimiesiems.
Publikuota: 2023-11-08Sultingas jautienos guliašas su padažu yra idealus mėsos priedas prie virtų bulvių ar bulvių košės, makaronų ar keptų daržovių. Gaunasi nepaprastai aromatingas ir skanus patiekalas. Beje, kuo ilgiau troškinsite jautieną, tuo jos skonis bus švelnesnis, tad reikėtų apsišarvuoti kantrybe.
Guliašui rinkitės jautieną, kuri yra šviesiai raudonos spalvos, o ne tamsi. Kuo tamsesnė mėsa, tuo gyvūnas buvo subrendęs, o troškinimas užtruks ilgiau! Galite naudoti tiek pomidorų, tiek paprikos pastą. Puikiai tiks ir naminis keptas pomidorų padažas.

Jautienos guliasas su pupelemis
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!
Varškės patiekalai
Lengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėje
Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Skanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)
Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas
20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkams
Naudingi patarimai jūsų virtuvėje
Kalafiorų salotos su sojos padažu
Daržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptai
Saulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidorais
Makaronų ir picos patiekalų receptai
Veganiški "sūrio" pyragėliai Valentinui
Desertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Pupelių ir baklažanų troškinys be glitimo
Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Panašūs receptai
JAUTIENOS TROŠKINYS SU BULVĖMIS IR PUPELĖMIS
JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS
PATS PAPRASČIAUSIAS JAUTIENOS TROŠKINYS
LABAI PAPRASTAS JAUTIENOS TROŠKINYS
MALTOS JAUTIENOS SRIUBA (BEVEIK ČILI TROŠKINYS)
MALTOS JAUTIENOS SRIUBA (BEVEIK ČILI TROŠKINYS)
RECEPTAS: JAUTIENOS BEFSTROGENAS
Senovinis austriškas guliašas su jautiena
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PIEVAGRYBIAIS
Ilgai troškintas jautienos kumpis grietinėlės padaže