Džiovinta jautiena vaisių džiovyklėje
2024/03/26 2023/10/19 pagal skaniai.ir.lengvaiTai receptas kuris pakeitė mano gyvenimą. Daugiau nebesinori pirkti vytintos jautienos prekybos centruose. Tiems kurie dar svarsto ar verta įsigyti vaisių džiovyklę pasakysiu tik viena – tikrai verta! Džiovinti ji tinka ne tik daržoves, bei džiovinti vaisius, ji tinka ir mėsai džiovinti – vytinti. Šis receptas labai paprastas – bet žavi tobulu skoniu. Kviečiu ir … Skaityti toliau
Lazanija su faršu
Lazanija – makaronų lakštų apkepas kvadrato ar stačiakampio formos. Kiekviena italų šeimininkė žino dešimtis šio itališko pyrago receptų, iš kurių paprasčiausias ir labiausiai paplitęs yra įdarytas daržovių, mėsos, sūrio ir Bolonijos padažu.
IngredientaiPorcijos: – + 6- Malta mėsa 600 g
- Bolonijos padažas 600 g
- Sviestas 60 g
- Kvietiniai miltai 2,5 šaukšto
- Lazanijos lakštai 10 vnt
- Alyvuogių aliejaus 2 šaukštai
- Pienas 750 ml
- Kietasis sūris 500 g
Kalorijų: 965 kcal
Angliavandenių: 23.9 g
Paruošimo būdas40 min SpausdintiGilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir 2 šaukštus augalinio aliejaus. Palaipsniui suberkite miltus ir maišykite, kad neliktų gumulėlių.
Tada supilkite pieną. Sumažinkite šilumą ir troškinkite iki norimos konsistencijos: gauta tešla turi būti ne per skysta, ne per tiršta. (neriebios grietinės konsistencijos.)
Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje. Įdėkite maltą mėsą (geriausia kiaulienos + veršienos).Mėsą kepti kol iškeps. Tada ant viršaus supilkite Bolonijos padažą, druską ir pipirus pagal skonį.Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sutepkite formą sviestu. Į dugną supilkite šiek tiek bešamelio padažo, tik tiek, kad padengtų dugną.
Išdėliokite lazanijos lakštus (nevirtus). Iškeptą faršą dėkite ant lakštų (negailėkite!). Ant viršaus - tarkuoto sūrio. Ant sūrio - bešamelio padažo.
Padažo reikia pilti tiek, kiek jūsų manymu reikia, kad lazanija būtų sultinga. Ant sluoksnio su padažu dėkite lazanijos lakštą. Pakartokite procedūrą.
Paskutinį lakšto sluoksnį sutepkite bešamelio padažu, ant viršaus užbarstykite sūrio. Leiskite pastovėti 7-10 minučių. Įdėkite į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių.
Daugiau makaronų patiekalų receptų rasite: Makaronų patiekalai

Jautienos faršas
Jautienos faršas; Aitrioji paprika (čili), raudona; Pomidorų padažas; Pomidoras, raudonas; Česnakas; Kons. raudonosios pupelės, nusausintos; Paprika, saldžioji, raudona; Aitrioji paprika (čili), malta .

Jautiena Kcal – Maistinė Vertė
Jautiena yra labai maistinga ir skani mėsa. 100 gramų liesos jautienos vidutiniškai turi apie 126 kalorijas. Tačiau jautienos kaloringumas priklauso nuo kelių veiksnių:
- Jautienos rūšis – įvairių veislių jautiena gali skirtis kaloringumu. Pavyzdžiui, angusų veislės jautiena paprastai turi šiek tiek daugiau kalorijų nei kitų veislių.
- Jautienos dalis – skirtingos kūno dalys turi skirtingą riebalų kiekį, todėl jų kaloringumas skiriasi. Antai nugarinė turi mažiau riebalų ir kalorijų nei šoninė.
- Apdorojimo būdas – perdirbta ar termiškai apdorota jautiena gali turėti daugiau kalorijų nei šviežia. Pavyzdžiui, dešrelės ar maltinukai turi žymiai daugiau kalorijų nei paprastas jautienos gabalas.
Jautienos rūšis | Kalorijos 100 g |
---|---|
Liesa jautiena | 120-130 kcal |
Jautienos faršas | 150-170 kcal |
Jautienos dešrelės | 210-230 kcal |
Jautienos maltinukai | 180-200 kcal |
Taigi akivaizdu, kad labiausiai kaloringos yra perdirbtos jautienos gaminių rūšys, o mažiausiai – Liesa jautiena be kaulų.



