pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sviestiniai sausainiai su šokoladu: receptas ir gaminimo eiga

Sviestiniai sausainiai su riešutais ir šokoladu vis dar reitingo viršūnėse, labai populiarūs, mėgstami ir kepami daugybėje virtuvių visame pasaulyje.

Tinka ir prie kavos ar arbatos, ir į žygį, ir kolegoms darbe pavaišinti.

Ir, svarbiausia, lengvai ir greitai pagaminami.

Receptas

Ingredientai:

  • 150 g minkšto sviesto
  • 100 g DANSUKKER cukraus miltelių
  • 50 g grietinės
  • 1 kiaušinio trynio
  • 150 g migdolų miltų
  • 150 g miltų
  • Žiupsnelio druskos
  • 30-50 g smulkinto šokolado

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
  2. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
  3. Minkštą sviestą ištrinkite su DANSUKKER cukraus milteliais, sudėkite grietinę ir trynį.
  4. Sumaišykite miltus, druską ir šokoladą, suberkite mišinį į sviesto masę, greitai užminkykite tešlą.
  5. Padalykite ją į 2-3 dalis, iš kiekvienos suvoliokite maždaug 3-3,5 cm skersmens volelį.
  6. Supjaustykite jį nedideliais gabaliukais, iš kiekvieno padarykite rutuliuką, sudėkite į skardą ir priplokite.
  7. Kepkite 10-15 minučių, tik žiūrėkite, kad labai neapskrustų.
  8. Išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.

Skanaus!

Kitas receptas

Ingredientai:

  • 100 gr. tamsaus šokolado
  • 75 gr. rudojo cukraus
  • 75 gr. cukraus
  • 280 gr. miltų
  • 150 gr. šalto sviesto
  • 8 gr. kepimo miltelių
  • 1 kiaušinis
  • 2 gr. druskos

Gaminimo instrukcija:

  1. Dubenyje sumaišome visus birius produktus: miltus, druską, kepimo miltelius, baltą ir rudąjį cukrus.
  2. Tuomet sudedame kiaušinį.
  3. Kelias minutes pamaišę galiausiai sudedame sviestą.
  4. Pačioje maišymo pabaigoje į tešlą supilame kapotą šokoladą ir išmaišome. Jeigu matote, kad masė sunkiai rišasi, galite įpilti šaukštą ar du vandens.
  5. Ledų šaukštu ar rankomis formuojame aštuonis tešlos kamuoliukus. Vieno svoris - apie 90 gramų.
  6. Kamuoliukus dedame valanai atvėsti į šaldytuvą.
  7. Atvėsusius kamuoliukus sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, lengvai delnu juos suspaudžiame.
  8. Kepam 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su vėjelio funkcija 15-18 minučių.

Patarimai

Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.

Mediniu šaukštu arba elektriniu plakikliu iki purios masės išsukite sviestą su milteliniu cukrumi.

Padalykite tešlą į tris dalis ir suformuokite maždaug 7 cm storio ritinėlius.

Suvyniokite į maistinę plėvelę ir 10 min.

Įkaitinkite orkaitę iki 180°С temperatūros.

Išdėliokite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kepkite apie 20 min.

Kai sausainukai gražiai paruduos, išimkite skardą iš orkaitės ir palikite atvėsti.

Tiekite su arbata, kava ar pienu.

Kulinaro patarimas

Pirmąjį sausainį su šokolado gabaliukais sukūrė Amerikiečių sefė Ruth Graves Wakefield.

Tuo metu ji buvo Masačusetso valstijoje esančio Toll House Inn restorano savininkė.

Dažnai rašytiniuose šaltiniuose yra klaidingai teigiama, kad Ruth sausainį atrado visai netyčia, juk tokia aklos sėkmės istorija atrodytų patrauklesnė daugumai skaitytojų, tiesa?

Iš tikrųjų sausainių su šokolado gabaliukais receptą Ruth sukūrė sąmoningai, norėdama Toll House Inn restorane tiekiamiems riešutų sausainiams pridėti, anot jos, trūkstamą “cinkelį”.

Pridėjusi į sausainių tešlą Nestle pieniško šokolado gabaliukų Ruth negalėjo net numanyti kaip greitai pasikeis jos gyvenimas.

Sudedamoji dalis Kiekis
Tamsus šokoladas 100 gr.
Rudasis cukrus 75 gr.
Cukrus 75 gr.
Miltai 280 gr.
Šaltas sviestas 150 gr.
Kepimo milteliai 8 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Druska 2 gr.