pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Pasigaminti Įdarytus Makaronus su Mėsa?

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 1 val.Įjunkite orkaitę kaisti iki 180 C (kaitinimas - viršus + apačia, be vėjelio).

Padažą grąžinkite ant vidutinės ugnies ir maišydami kaitinkite iki ims pastebimai tirštėti. Nuimkite nuo kaitros, pagardinkite pipirais, keliais tarkiais muskato ir pagal skonį druska. Puodą su padažu uždengkite dangčiu, kad neatvėstų.

Atvėsusius špinatus truputį pasmulkinkite (nebūtina, bet bus lengviau įdaryti makaronus). Sumaišyite su varške. Įtarkuokite surį su melsvuoju pelėsiu (ar kitokį, kurį naudojate), berkite itališkas prieskonines žoleles, šiek tiek pipirų ir išmaišykite. Paragaukite, pagal skonį pagardinkite druska.

Kepimo formos dugną patepkite padažu, kad būtų per 1-2mm padengtas visas dugnas. Išdėliokite makaronų vamzdelius, palikdami mažus tarpus, kad vamzdeliai tarpusavyje nesiliestų. Jei liko nepanaudoti varškės įdaro, jį sudėkite į tarpus tarp vamzdelių ar formos kraštuose.

Kepimo indą uždenkite folija arba dangčiu. Kepkite iki 180 C įkaitintos orkaitės viduryje 30 min. Tada foliją nuimkite, orkaitės temperatūrą padidinkite iki 200 C ir dar pakepkite 10-15 min, kad sūris gražiai apskrustų.

Makaronai su mėsos kukulaičiais 4 asm.

1. Ant maltų džiūvėsėlių supilkite pusę pieno, palikite 10 min. išbrinkti. Smulkiai supjaustykite svogūną, apkepkite svieste. Pasūdykite faršą, sumaišykite su piene brinkintais džiūvėsėliais, supilkite likusį pieną, įmuškite kiaušinį, gerai iš.

Žymės: makaronai, faršas, Spagečiai, makaronai su mėsa

Odetos puikieji cannelloni

Žinot, tą posakį – neturėk šimto pinigų, bet turėk šimtą draugų. Aš tikrai jam pritariu šimtu ir dar daugiau procentų, nes ką gi daryčiau be savo nuostabių draugių, kurios net neprašomos gelbėja ir mane, ir blogą nuo apsamanojimo ir apkerpėjimo… Mano draugė Odeta ėmė ir netikėtai nelauktai – pagamino puikiausius cannelloni, o dar daugiau – viską užrašė ir pasidalino – receptu ir gražiausiomis fotografo Liudo Masio fotografijomis. Gražaus jums skaitymo, o man – gerų atostogų, kurios prasideda šiandien. Blogas irgi savaitėlę pailsės, tikiuosi, labai nepyksite. Beata

Aš, asmeniškai, tikrai galėčiau valgyti makaronus (kaip Beata burokėlius) kokius kaip minimum du kartus per dieną. Ir nors tikiu teorija, kad makaronai – kietagrūdis produktas yra sveika ir ne taip kaloringa, bet esmė, kaip žinia – padažai, įdarai ir kiti pagardai… O be jų makaronas – kaip cepelinas be spirgučių… 🙂

Deja, mūsų viešojo maitinimo įstaigose makaronai nėra man pirmo pasirinkimo patiekalas, nes arba aš nepataikau (tiesa, yra vienas prabangus ir labai brangus itališkas restoranas Vilniuje, kur virtuvėje dirba makaronų, raviolių ir kitų šios šeimos patiekalų ekspertų ekepertai) arba jie būna per daug pervirę, arba jiems skonio trūksta arba paprasčiausiai trūksta meilės gaminant juos…

Mano pirmasis rimtesnis susidūrimas su makaronų pasauliu – pirmas kursas, Saulėtekio bendrabučio virtuvė – makaronai su sviestu, spageti su kečupu ar net makaronai su „Uncle Ben’s” padažu… Kai dabar pagalvoji…. 🙂

Bet vėliau keitėsi gyvenimo vietos, keitėsi virtuvės, keitėsi gaminimo ir valgymo įpročiai, o makaronai liko. Kaip dabar pamenu, vienas iš tuometinių „mandresnių“ makaronų patiekalų buvo kažkur užsienyje paragauti spaghetti bolognese… Jau koks tada stebukas atrodė, kai tas faršas gabaliukais keptuvėjė čirškėjo…

Beje, kai kurių mylimiausių draugų tarpe esu užsitarnavusi Lazanijos Meistrės vardą (sakau tai su pasididžiavimu), bet juk labai malonu yra plėsti akiratį ir paįvairinti savo specializaciją spalvingame – ir tiesiogine, ir perkeltine žodžių prasme – makaronų pasaulyje.

Todėl šį kartą pristatysiu vieną iš savo mylimiausių, top’inių makaronų pateikalų – cannelloni su varškės ir špinatų įdaru. Dievinu visus ingridientus atskirai, bet kaip jie puikiai ir nuostabiai dera kartu… Nors menko pasiterliojimo gamybos procese yra (ypač kemšant įdarą į patį makaroną), bet patikėkite, patiekalo gardumas, vaizdas ir valgytojų palaimingi veidai atperka viską 🙂

Makaronai su mėsa (įdaryti cannelloni)

Prieš kurį laiką dalinomės vegetarišku įdarytų makaronų receptu, kuris susilaukė nemažai pagyrimų. Šiandien norime nudžiuginti mėsaėdžius skaitytojus, kadangi manome, kad šie makaronai su mėsa jus tikrai nustebins. Mums yra tekę bandyti nemažai šio patiekalo variacijų, tačiau galime drąsiai teigti, kad šis receptas – pats geriausias, o skonis autentiškiausias.

Makaronai su mėsaPasiruošimas15 minsKepimo trukmė2 hrsAnt stalo per2 hrs 15 minsPamaitins : 6IngredientaiPadažuiGamybos eiga

Pirmiausia pasiruošiame padažą, kuriuo bus „apklojami“ makaronai su mėsa. Puodę įkaitiname alyvuogių aliejų ir beriame smulkiai pjaustytą česnaką. Kepame 2-3 minutes, o tuomet suverčiame konservuotus pomidorus, dedame cukraus, druskos, pipirų, prieskonių ir, sumažinę ugnį, verdame bent 30-45 min., karts nuo karto pamaišydami – ilgai virdamas padažas šiek tiek sutirštės ir įgaus tobulą skonį.

Po to ruošiame makaronų įdarą: keptuvėje ant vidutinės kaitros apkepame smulkintą svogūną ir česnaką (2-3 min).

Tuomet į tą pačią keptuvę suverčiame jautienos faršą ir šiek tiek pakepame. Mėsos neperkepame ir stengiamės nustoti kepti, kada ji pasiekia 3/4 iškepimo lygį.

Tuomet atskirame inde sumaišome šiek tiek atvėsusią jautieną su sūriu, vynu, džiuvėsėliais, kiaušiniu, petražolėmis, raudonėliu, druska, pipirais – viską išmaišome ir paliekame 10-15 min. pasimarinuoti.

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Imame kepimo indą, į kurį įpilame samtį jau paruošto padažo ir tolygiai paskleidžiame.

Tuomet mėsos mišiniu prikemšame cannelloni makaronus ir vienu sluoksniu išdėliojame kepimo inde. Ant viršaus verčiame pasigamintą pomidorų padažą ir jį tolygiai paskirstome (padažas pagelbės kepimui). Taip pat pabarstome kietuoju sūriu.

Šie makaronai su mėsa uždengiami folija ir kepami orkaitėje 30 minučių. Po to nuėmus foliją kepame dar 10 minučių.