5 būdai, kaip skaniai paruošti vištienos krūtinėlę, išbandykite!
Vištienos krūtinėlę kiekviena namų šeimininkė gamina tikrai dažnai, tad pristatome jums net keletą būdų, kaip galite paįvairinti jau pabodusius patiekalus. Tikimės, kad išbandysite šiuos visus receptus!
Vištienos krūtinėlė su grybais ir kietuoju sūriu
Ingredientai:
Gaminimas:
Vištienos krūtinėles nuplaukite ir ant viršaus įpjaukite gilius griovelius, bet mėsos iki galo neperpjaukite. Įdėkite visas tris įpjaustytas vištienos krūtinėles į riebalais išteptą kepimo indą arba gilesnę lėkštę. Dubenyje sumaišykite druską ir prieskonius su trupučiu aliejaus. Šiuo mišiniu kruopščiai įtrinkite mėsą.
Kietąjį sūrį supjaustykite griežinėliais. Grybus ir pomidorus nuplaukite ir taip pat supjaustykite griežinėliais. Sudėkite ingredientus į krūtinėlės įpjovas.
Kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje maždaug 35 minutes. Skanaus!
Sultinga vištienos krūtinėlė lengvai ir greitai - kaip?
Pirmiausia vertėtų paminėti, kad vadovaujantis šiuo metodu sėkmė nemaža dalimi priklauso nuo Jūsų kantrybės - kepamos krūtinėlės nevalia tikrinti ar vartyti. Negalima net pakelti keptuvės dangčio. Taigi, turėsite pasitikėti mumis :)
Reikės:
1-4 panašaus dydžio vištienos krūtinėlės gabaliukų be odos ir kaulų - nuo to, ar jie bus didesni ar mažesni, kepimo laikas nepriklauso;
Druskos ir maltų pipirų (galite naudoti ir kitus, savo mėgstamus prieskonius);
Šaukšto alyvuogių aliejaus, nesūraus sviesto arba ir vieno, ir kito;
Stiklainio arba plačios stiklinės;
Didelės keptuvės su dangčiu;
1. Pirmiausia krūtinėlę reikėtų suslėgti. Tai geriausia padaryti kelis kartus prispaudus ją stiklainio ar plačios stiklinės dugnu.
2. Pagardinkite vištieną prieskoniais. Nuo to, kokius juos pasirinksite vištienos sultingumas nepriklausys. Taip pat galite gabaliukus apvolioti miltuose - taip krūtinėlė įgaus malonų traškumą.
3. Įkaitinkite keptuvę ant šiek tiek didesnės nei vidutinės ugnies. Įpilkite alyvuogių aliejaus arba/ir sviesto. Paskirstykite jį tolygiai per visą keptuvę.
4. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės, sudėkite vištieną ir kepkite vieną minutę. Nejudinkite jos! Krūtinėlė turi lengvai apskrusti iš vienos pusės.
5. Apverskite vištienos gabalėlius ir sumažinkite kaitrą iki minimalios. Uždenkite keptuvę dangčiu ir pakepkite 10 minučių. Nenuiminėkite dangčio net tam, kad vos užmestumėte akį.
6. Išjunkite ugnį (jei kepate ant elektrinės viryklės, nuimkite keptuvę nuo įkaitinto paviršiaus). Palaikykite vištieną dar 10 minučių uždengtoje keptuvėje, nekilnojant dangčio.

Mėsos brandinimas
Dėl brandinimo mėsa būna minkštesnė, lengviau kramtoma ir virškinama. Kartu išryškėja skonis ir atsiranda pasitenkinimas maistu. Kepdama kepsnius, net druskos nebarstau, nes brandinta ir tinkamai iškepta mėsa skani pati savaime.
Man labai norėjosi keptos ant grilio mėsos. Dirbame su vyru namuose, tad tokį planą įgyvendinti lengvai sekasi. Vyrui pamirksėjau blakstienomis, kad laaaaaabai noriu ir… pietų metų grilis užkurtas.
Gaminimas – paprastas. Įkaitiname kepsninę ir ant atviros ugnies, 3 minutes iš vienos pusės ir 3 minutes iš kitos, apkepame jautieną.
Labai svarbu vengti skrudėsių ir mėsos perkepimo, nes tokiu atveju formuojasi toksinės medžiagos ir prastėja virškinimas, pasisavinimas.

Virta vištienos krūtinėlė
Šiam paruošimo būdui reikia specialių maišelių virimui ir siurblio, kuris ištrauktų visą orą iš jų.
Ingredientai:
- 2 vištienos krūtinėlės
- prieskonių mišinys pagal skonį
- druska
- aliejus.
Gaminimas:
Pasūdykite mėsą iš abiejų pusių ir pabarstykite norimais prieskoniais. Tada sudėkite mėsą į maišelius, išsiurbkite orą ir virkite žemoje temperatūroje apie 1,5 valandos.
Išimkite virtą mėsą iš maišelio, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir paskrudinkite iš abiejų pusių karštame aliejuje.
Ingredientai:
- vištos krūtinėlė
- kukurūzų arba bulvių krakmolas
- sojų padažas
- druska.
Gaminimas:
