pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Idaryto Nugarinės Kepsnio Paslaptis

Gyventi reikia gražiai.

  • Pradžia
  • Pusryčiai ir priešpiečiai
  • Užkandžiai ir patiekalai mažyliams
  • Salotos, mišrainės, užtepai ir panardai
  • Sriubos
  • Mėsos ir žuvies patiekalai
  • Garnyrai ir vegetariški patiekalai
  • Pasta, pica, jų padažai ir nesaldūs kepiniai
  • Gėrimai ir pagardai
  • Desertai
  • Dovanos ir info

Komentarai (59)

  • nijole 2015-12-21 06:15
    Neaisku koks suris.as fermentinis as lydytad
  • Sonata 2015-10-01 19:08
    Supper, maniskis valge ir negalejo zodzio istart ☺
  • Aldona 2015-09-11 20:31
    Taip tai nuostabus patiekalas
  • ane 2015-08-29 20:43
    Viskas faina o kur det ludita suri .
  • jonas 2015-05-15 14:25
    Na ka bandysiu daba gal patiks nes skamba skaniai tik ar suris lyditas ar paprastas tarkuojamas ?
  • reda 2015-02-07 15:07
    O kaip sonine ar turi buti rukyta
  • renata 2015-02-05 14:00
    Dima tu turbūt skaityti nemoki juk aiškiai parašyta pirma šoninė skaityti reikia išmokti.
  • Lori 2015-01-25 11:25
    Tikrai labai skanu.
  • violeta 2014-08-21 15:00
    super :)

  • briga 2014-03-13 00:52
    skanumelis
  • kiaulienos nugarinės kepsnys

    2024/10/10 pagal Kviečiu į virtuvę

    Paruošimas: 30 min Porcijos: 6 Kiaulienos nugarinė – vienas vertingiausių kiaulienos gabalų, turintis daug baltymų ir mažai riebalų, todėl yra puikus pasirinkimas norintiems įtraukti kokybiškos mėsos į savo racioną. Kiaulienoje gausu B grupės vitaminų, ypač B12, kuris padeda palaikyti nervų sistemos sveikatą ir skatina raudonųjų kraujo kūnelių gamybą. Be to, baravykai – unikalus natūralių vitaminų … Skaityti toliau

    2024/09/10 pagal Kviečiu į virtuvę2024/05/30 pagal Karolina Puodžiūtė

    Kiaulienos nugarinės kepsnys su apelsinų padažu

    1. Kiaulienos nugarinę pabarstome druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apskrudiname nugarinę po 2 minutes iš visų pusių.

    2. Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.

    3. Apskrudintą kiaulienos nugarinę perkeliame į gilesnę kepimo skardą (geriausia – su dangčiu), apipilame paruoštu padažu. Skardą uždengiame dangčiu arba folija ir kepame iki 160 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.

    4. Atidengiame kepimo skardą, apšlakstome mėsą padažu ir kepame dar 15–20 minučių 200 °C laipsnių temperatūroje, kol kiauliena gražiai apskrunda. Ištraukiame kiaulieną iš orkaitės ir paliekame pastovėti kambario temperatūroje 10 minučių – tik tuomet supjaustome mėsą griežinėliais.

    5. Skardoje likusį padažą perpilame į nedidelį puodą, užverdame. Krakmolą sumaišome su šaukštu šilto vandens, pilame į padažą ir maišydami kaitiname kelias minutes, kol padažas sutirštėja.

    6. Pjaustytą kiaulienos nugarinę apipilame tirštu padažu, patiekiame su apelsino griežinėliais, uogomis ir žolelėmis.

    Kepsnys "Vyro svajonė"

    Visų pirma nulupame ir apverdame kokias 10 min. bulves. Nusunkiam vandenį ir atvėsinam. Mėsą pamušam, pabarstom druska, pipirais ir prieskoniais. Šoninę, bulves ir šampinjonus supjaustom 0,3-0,5cm riekelėm. Visus produktus paeiliui dėliojam į skardą-pirma šoninę,ant jos išklojam bulves, toliau mėsą, majonezo sluoksnį, ant jo išdėliojam šampinjonus ir šaunam į 180 laipsnių orkaitę 30-iai minučių, vėliau ant kepsnio užtarkuojam sūrio ir kepam dar 15min. Neišpasakytai skanu, vyras atsitraukt negalėjo, jau nekalbant, kad su kuo nors dalintųsi, aš tik paragaut spejau;))))) - įtariu - tai bus firminis vyro patiekalas :)))

    Tarp kitko kepsnys net šaltas nepakartojamai skanus.

    Reklama:

    SEGEBUTĖS UŽRAŠAI

    Paprasti, skanūs ir akiai patrauklūs patiekalai, prie kurių norisi grįžti vėl ir vėl. Čia pateikiami šeimos receptai, draugų virtuvės paslaptys, nauji kulinariniai bandymai. Anksčiau aprašyti receptai nuolat tobulinami ir tikslinami, todėl "pasenusių" receptų čia nėra.

    Kiaulienos nugarinės kepsnys su daržovėmis

    Paprastai paruošiamas, šventiškai atrodantis kepsnys. Man patinka patiekalai, kuriuos gali pamiršti valandai ar ilgiau, juos įdėjus į orkaitę, o ištraukus - stulbinantis rezultatas. Iš marinatui siūlomų priedų pasirinkite vieną arba du, tačiau ir be jų kiauliena iškeps kvapni bei skani. Priedai skirti tiems, kas mėgsta įvairovę.

    Mano keptos kiaulienos kepsnio užteko maždaug 12 porcijų. Visada kepu didesnį gabalą mėsos, nes palikęs kiaulienos kepsnys nuostabiai tinka sumuštiniams ruošti. Plastikine maisto plėvele apvyniota kepta kiauliena šaldytuve išlieka šviežia ilgiau nei savaitę.

    Kiaulienai ruošti labiausiai tinka saldumas ir česnakiškumas. Tad mėsos marinate turi dominuoti būtent šie du skoniai.

    Prieš ruošiant teks atlikti matematinius paskaičiavimus, nes daržovių ir mėsos kepimo laikas gali nesutapti. Kiaulienos 1 kg kepa 45 min. (20 min. 1 svarui). Daržovėms iškepti užtenka 50 min.
    Pavyzdys: 1.5 kg kiaulienos kepsnys kepa 67 min. Daržoves ištraukus, kiaulieną kepame dar 17 min. ilgiau.

    Jeigu kiauliena iškepė viduj, o jos išorei trūksta įdegio, kaip įvyko mano atveju, pasinaudokite "kepsnių makiažo" patarimais.

    Marinavimui reikia turėti didelį indelį su dangčiu. Kepimui reikia turėti gilų indą, tinkantį kepimui orkaitėje. Išeiga apie 10-12 porcijų.

    Produktai:Marinatui:Papildomos daržovės:
    Kiaulienos nugarinė prieš keliaujant į orkaitę.