kiaulienos nugarinės kepsnys
2024/10/10 pagal Kviečiu į virtuvęParuošimas: 30 min Porcijos: 6 Kiaulienos nugarinė – vienas vertingiausių kiaulienos gabalų, turintis daug baltymų ir mažai riebalų, todėl yra puikus pasirinkimas norintiems įtraukti kokybiškos mėsos į savo racioną. Kiaulienoje gausu B grupės vitaminų, ypač B12, kuris padeda palaikyti nervų sistemos sveikatą ir skatina raudonųjų kraujo kūnelių gamybą. Be to, baravykai – unikalus natūralių vitaminų … Skaityti toliau
2024/09/10 pagal Kviečiu į virtuvę2024/05/30 pagal Karolina PuodžiūtėKiaulienos nugarinės kepsnys su apelsinų padažu
1. Kiaulienos nugarinę pabarstome druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apskrudiname nugarinę po 2 minutes iš visų pusių.
2. Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
3. Apskrudintą kiaulienos nugarinę perkeliame į gilesnę kepimo skardą (geriausia – su dangčiu), apipilame paruoštu padažu. Skardą uždengiame dangčiu arba folija ir kepame iki 160 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
4. Atidengiame kepimo skardą, apšlakstome mėsą padažu ir kepame dar 15–20 minučių 200 °C laipsnių temperatūroje, kol kiauliena gražiai apskrunda. Ištraukiame kiaulieną iš orkaitės ir paliekame pastovėti kambario temperatūroje 10 minučių – tik tuomet supjaustome mėsą griežinėliais.
5. Skardoje likusį padažą perpilame į nedidelį puodą, užverdame. Krakmolą sumaišome su šaukštu šilto vandens, pilame į padažą ir maišydami kaitiname kelias minutes, kol padažas sutirštėja.
6. Pjaustytą kiaulienos nugarinę apipilame tirštu padažu, patiekiame su apelsino griežinėliais, uogomis ir žolelėmis.

2011 m. gruodžio 31 d., šeštadienis
Kiaulienos nugarinės kepsnys, įdarytas vytintu kumpiu ir graikiškais riešutais
Naujųjų sutikimui dar galit suspėti pasigaminti :)Reikės:įaruisauja šviežių pertažolių lapeliųsauja šviežių krapų100 g smulkintų graikiškų riešutų2 V Š medaussauja šalavijų lapelių (tiks ir džiovinti)2 kiaušiniai2 A Š druskos1 A Š maltų juodųjų pipirųkepsniui1 kg kiaulienos nugarinės100 g vytinto kumpio2 V Š sviestoGaminimas:Įdarui susmulkintus krapus, petražoles, šalavijų lapus, riešutus ir prieskonius, medų ir kietai virtus kiaušinius sudėjau į maisto smulkintuvą ir smulkinau, kol pasidarė vientisa masė.
Prieskonių jau nebereikėjo papildomai dėti.Tačiau, jei mėgstate sūriau - įberkite dar žiupsnelį druskos.Mėsą nuploviau, nusausinau.Perpjoviau išilgai, bet ne visai, tiek, kad pasidarytų išklotinė.Maždaug iki pusės storio mėsos išklotinę dar įpjoviau įstrižai kas 1,5 centimetro.Įdaro masę padalinau pusiau.Viena dalimi ištryniau paruoštą mėsą.Išdėliojau kumpio griežinėlius ir tada uždėjau likusį įdarą.Aptepiau minkštu sviestu.Paruoštą kepsnį stipriai apvyniojau (pirmiausia skersai trumpesnės kraštinės) virvele.Suvyniojau į foliją.Orkaitę įkaitinau iki 200 laipsnių.Kepsnį įdėjau į kepimo skardą, kad kepant nebėgtų išsiskyrusios sultys ir kepiau 1 valandą.Foliją nuėmiau, kaitrą sumažinau iki 180 ir kepiau dar 30 minučių, kad kepsnys gražiai apskrustų.SKANAUS!P.S. recepto idėja nusižiūrėta iš žurnalo VIRTUVĖžymės: kepsniai, kiauliena4 komentarai:
tai bent kepsnys! Atsakyti PanaikintiO cia kaip suprantu nugarine? prie sudetiniu daliu ten klaida? "1kg kiaulienos sonines"? Atsakyti Panaikinti
Lina, labai ačiū - per skubėjimą čia taip.Su šventėmis :) Atsakyti Panaikinti O kam kiaušiniai. Kur juos dėt? Atsakyti PanaikintiUžsisakykite: Rašyti komentarus (Atom)
Visada Jūsų -
Kristina

Kepsnys "Vyro svajonė"
Visų pirma nulupame ir apverdame kokias 10 min. bulves. Nusunkiam vandenį ir atvėsinam. Mėsą pamušam, pabarstom druska, pipirais ir prieskoniais. Šoninę, bulves ir šampinjonus supjaustom 0,3-0,5cm riekelėm. Visus produktus paeiliui dėliojam į skardą-pirma šoninę,ant jos išklojam bulves, toliau mėsą, majonezo sluoksnį, ant jo išdėliojam šampinjonus ir šaunam į 180 laipsnių orkaitę 30-iai minučių, vėliau ant kepsnio užtarkuojam sūrio ir kepam dar 15min. Neišpasakytai skanu, vyras atsitraukt negalėjo, jau nekalbant, kad su kuo nors dalintųsi, aš tik paragaut spejau;))))) - įtariu - tai bus firminis vyro patiekalas :)))
Tarp kitko kepsnys net šaltas nepakartojamai skanus.
Reklama:
Komentarai (59)
- nijole 2015-12-21 06:15
Neaisku koks suris.as fermentinis as lydytad - Sonata 2015-10-01 19:08
Supper, maniskis valge ir negalejo zodzio istart ☺ - Aldona 2015-09-11 20:31
Taip tai nuostabus patiekalas - ane 2015-08-29 20:43
Viskas faina o kur det ludita suri . - jonas 2015-05-15 14:25
Na ka bandysiu daba gal patiks nes skamba skaniai tik ar suris lyditas ar paprastas tarkuojamas ? - reda 2015-02-07 15:07
O kaip sonine ar turi buti rukyta - renata 2015-02-05 14:00
Dima tu turbūt skaityti nemoki juk aiškiai parašyta pirma šoninė skaityti reikia išmokti. - Lori 2015-01-25 11:25
Tikrai labai skanu. - violeta 2014-08-21 15:00
super :)
skanumelis

Gyventi reikia gražiai.
- Pradžia
- Pusryčiai ir priešpiečiai
- Užkandžiai ir patiekalai mažyliams
- Salotos, mišrainės, užtepai ir panardai
- Sriubos
- Mėsos ir žuvies patiekalai
- Garnyrai ir vegetariški patiekalai
- Pasta, pica, jų padažai ir nesaldūs kepiniai
- Gėrimai ir pagardai
- Desertai
- Dovanos ir info
