Ar žinojote, kad burnoje tirpstantys kakaviniai keksiukai gali pretenduoti į populiariausių pasaulyje desertų sąrašą? Jei manote, kad tik sudėtingi receptai gali nustebinti skoniu, labai klystate! Paprasti kakaviniai keksiukai privers net užsimerkti iš malonumo!
Ieškojote „kakaviniai keksiukai receptas“, o užklydote čia? Puiku, nes paruošėme jums gardų receptą.
Ingredientai
- [Ingredientų kiekiai bus patikslinti pagal pasirinktą variantą: 4 vnt. / 6 vnt.]
Gaminimo Eiga
- Prieš pradedant ruošti drėgnų šokoladinių keksiukų tešlą, įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Į keksiukų skardą įdėkite paruoštas popierinės formeles.
- Kol orkaitė kaista iki 180 laipsnių, paruoškite tešlą. Sumaišykite visus sausus produktus viename inde, nepamirškite miltų persijoti.
- Kitame inde suplakite kiaušinį su cukrumi, kol cukrus ištirps, o masė suputos. Į šį mišinį pilkite aliejų ir kefyrą, viską gerai išmaišykite.
- Suberkite miltų, kakavos ir kepimo miltelių mišinį į indą ir maišykite tik tiek, kad gautųsi vientisa masė.
- Šie drėgni ir sodrūs šokoladiniai keksiukai taps tikra stalo puošmena ir nepaliks abejingų.
- Paskirstykite tešlą į kepimo formeles ir kepkite orkaitėje apie 30 minučių.
- Ar keksiukai jau iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku - įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus. Patikrinkite, ar keksiukai iškepę, naudodami medinį pagaliuką.
- Tada supilti išlydytą kokoso aliejų ir kefyrą. Suberti prasijotą miltų-kakavos mišinį.
Šokoladas ir kakava - tai puikus derinys, suteikiantis ne tik intensyvų skonį, bet ir energijos. Keksiukai gavosi itin gardūs, drėgni, iškilo beveik dvigubai. Vienas didžiausių šių keksiukų privalumų - jų paprastumas. Nereikia nei plaktuvo, nei mikserio, viskas sumaišoma rankiniu būdu viename dubenyje.
Jei norite užsiėmimo su vaikais, ant mūsų keptų keksiukų namuose galite uždėti kremo karūnėles. Reikės tik kelių produktų: riebios grietinėlės, miltelinio cukraus ir pabarstukų (jei naudojate). Cukrų išplakite su grietinėle iki standumo, supilkite į konditerinį maišelį ir leiskite vaikams pasidžiaugti.
Variacijos ir Patarimai
- Į keksiukų vidurį dėti po šaukštelį įdaro.
- Drėgni šokoladiniai keksiukai, užpildyti šviežių aviečių įdaru ir pagardinti avietiniu keksiukų kremu. Mėgaukitės turtingu šokolado ir aviečių deriniu ir nepamirškit pavaišinti draugų.
- Itin svarbu šių keksiukų neperkepti, kad viduje išliktų daug drėgmės bei neišsausėtų.
Skanaus!
Keksiukai intensyviai kakaviniai ir reiktų tarti atskirą padėką į tešlą įmaišytai rikotai - jos dėka keksiukai drėgni ir minkšti net ir antrą dieną po kepimo!
Ieškote alternatyvų įprastiems skanėstams? Nuo puikių desertų jus skiria tik keli mygtukų paspaudimai.
