pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Drėgni Kakaviniai Keksiukai: Lengvas Receptas Jūsų Virtuvei

Ar žinojote, kad burnoje tirpstantys kakaviniai keksiukai gali pretenduoti į populiariausių pasaulyje desertų sąrašą? Jei manote, kad tik sudėtingi receptai gali nustebinti skoniu, labai klystate! Paprasti kakaviniai keksiukai privers net užsimerkti iš malonumo!

Ieškojote „kakaviniai keksiukai receptas“, o užklydote čia? Puiku, nes paruošėme jums gardų receptą.

Ingredientai

  • [Ingredientų kiekiai bus patikslinti pagal pasirinktą variantą: 4 vnt. / 6 vnt.]

Gaminimo Eiga

  1. Prieš pradedant ruošti drėgnų šokoladinių keksiukų tešlą, įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Į keksiukų skardą įdėkite paruoštas popierinės formeles.
  2. Kol orkaitė kaista iki 180 laipsnių, paruoškite tešlą. Sumaišykite visus sausus produktus viename inde, nepamirškite miltų persijoti.
  3. Kitame inde suplakite kiaušinį su cukrumi, kol cukrus ištirps, o masė suputos. Į šį mišinį pilkite aliejų ir kefyrą, viską gerai išmaišykite.
  4. Suberkite miltų, kakavos ir kepimo miltelių mišinį į indą ir maišykite tik tiek, kad gautųsi vientisa masė.
  5. Šie drėgni ir sodrūs šokoladiniai keksiukai taps tikra stalo puošmena ir nepaliks abejingų.
  6. Paskirstykite tešlą į kepimo formeles ir kepkite orkaitėje apie 30 minučių.
  7. Ar keksiukai jau iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku - įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus. Patikrinkite, ar keksiukai iškepę, naudodami medinį pagaliuką.
  8. Tada supilti išlydytą kokoso aliejų ir kefyrą. Suberti prasijotą miltų-kakavos mišinį.

Šokoladas ir kakava - tai puikus derinys, suteikiantis ne tik intensyvų skonį, bet ir energijos. Keksiukai gavosi itin gardūs, drėgni, iškilo beveik dvigubai. Vienas didžiausių šių keksiukų privalumų - jų paprastumas. Nereikia nei plaktuvo, nei mikserio, viskas sumaišoma rankiniu būdu viename dubenyje.

Jei norite užsiėmimo su vaikais, ant mūsų keptų keksiukų namuose galite uždėti kremo karūnėles. Reikės tik kelių produktų: riebios grietinėlės, miltelinio cukraus ir pabarstukų (jei naudojate). Cukrų išplakite su grietinėle iki standumo, supilkite į konditerinį maišelį ir leiskite vaikams pasidžiaugti.

Variacijos ir Patarimai

  • Į keksiukų vidurį dėti po šaukštelį įdaro.
  • Drėgni šokoladiniai keksiukai, užpildyti šviežių aviečių įdaru ir pagardinti avietiniu keksiukų kremu. Mėgaukitės turtingu šokolado ir aviečių deriniu ir nepamirškit pavaišinti draugų.
  • Itin svarbu šių keksiukų neperkepti, kad viduje išliktų daug drėgmės bei neišsausėtų.

Skanaus!

Keksiukai intensyviai kakaviniai ir reiktų tarti atskirą padėką į tešlą įmaišytai rikotai - jos dėka keksiukai drėgni ir minkšti net ir antrą dieną po kepimo!

Ieškote alternatyvų įprastiems skanėstams? Nuo puikių desertų jus skiria tik keli mygtukų paspaudimai.