Ruošiame daugiasluoksnes salotas iš kepenėlių ir grybų. Salotos pasirodo labai sočios, nes grybai, kepenėlės ir daržovės prieš išdėliojant pakepinami aliejuje. Tuo pačiu metu būtina naudoti minimalų saulėgrąžų aliejaus kiekį, kad salotos nepasirodytų labai riebios. Pagrindinis patiekalo akcentas - padažas, persmelkiantis salotų sluoksnius. Šio padažo dėka salotos turi neįprastą rūgštų skonį.
Ingredientai
- Vištienos kepenėlės: 400 g
- Grybai: 400 g
- Svogūnai: 2 vnt
- Morkos: 2 vnt
- Vištienos kiaušiniai: 4 vnt
- Lydytas sūris: 2 vnt
- Slyvos: 8 vnt
- Saulėgrąžų aliejus kepimui
- Grietinė: 300 g
- Fetos sūris: 150 g
- Druska: pagal skonį
- Malti juodieji pipirai: pagal skonį
Gaminimo Žingsniai
- Paruoškite visus reikalingus produktus pagal sąrašą.
- Vištienos kepenėles nuplaukite, nupjaukite riebalinius sluoksnius. Kepenėles supjaustykite mažais gabalėliais, apkepkite keptuvėje nedideliame kiekyje aliejaus. Kepenėles kepkite 5-7 minutes ant vidutinės ugnies, kol jos bus paruoštos, įberkite druskos. Kepenų nereikia kepti giliai, kad jos liktų minkštos ir sultingos.
- Pievagrybius nuplaukite, kiekvieną pavyzdį perpjaukite per pusę, tada plonais griežinėliais. Grybus apkepkite atskiroje keptuvėje aliejuje, pasūdykite. Aliejų naudokite minimaliai, kad salotos nepasirodytų labai riebios. Grybus pakepinkite 5 minutes, tada atvėsinkite, nusausinkite nuo aliejaus pertekliaus.
- Svogūno galvą nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais, pakepinkite aliejuje, kol taps skaidrūs. Morką sutarkuokite stambia tarka, suberkite į svogūną, išmaišykite. Daržoves pakepinkite, kol suminkštės, tada atvėsinkite ir nusausinkite nuo aliejaus.
- Paruoškite plokščią, ovalo formos lėkštę. Kaip pirmąjį sluoksnį išdėliokite keptų kepenų gabalėlius, prieš tai juos atvėsinę.
- Fetos sūrį sulaužykite gabalėliais, sumaišykite su grietine, plakite trintuvu iki vientisos, be gumuliukų padažo konsistencijos. Padažą pagal skonį pagardinkite druska ir maltais pipirais, išmaišykite. Kad būtų lengviau sluoksniuoti, perpilkite padažą į konditerinį maišelį. Užtepkite ant kepenų sluoksnio.
- Iškeptus grybus dėkite ant kepenėlių, taip pat aptepkite paruoštu padažu.
- Pakepintas daržoves dėkite ant grybų, paskirstydami jas per visą salotų perimetrą, aptepkite grietinės ir sūrio padažu.
- Kietai išvirkite kiaušinius, sutrinkite ant rupios trintuvės, sudėkite ant daržovių. Uždenkite padažu.
- Iš susmulkinto lydyto sūrio suformuokite kitą sluoksnį, aptepkite padažu ir tolygiai paskleiskite.
- Minkštas džiovintas slyvas supjaustykite plonomis juostelėmis, jomis papuoškite salotų viršų, išdėliodami ratu keliomis eilėmis.
Vištienos kepenėlių paštetas su grybais
Siūlau receptą, kaip namuose pasigaminti vištienos kepenėlių paštetą su grybais. Jei pageidaujate, paštetui galite suteikti „šiurkštesnę“ konsistenciją arba sutrinti iki tobulai smulkios pastos. Šį paštetą šaldytuve nesunkiai galima laikyti iki savaitės. Galima duoti vaikams ir nebijoti, nes jis pagamintas iš natūralių produktų.
Gaminimo eiga:
- Svogūną ir česnaką nulupkite ir supjaustykite dideliais gabalėliais. Mes siunčiame juos į keptuvę, nekepkite, bet šiek tiek leiskite jiems išsiskleisti. Grybus nuvalome, nuplauname ir supjaustome gabalėliais, išsiunčiame į keptuvę su svogūnais ir česnakais, kepame, kol drėgmė visiškai išgaruos, pagal skonį dedame prieskonių.
- Vištienos kepenėles nuplaukite ir nulupkite, sumeskite į keptuvę ir pakepinkite, įdėkite šaukštą medaus, išmaišykite. Nuimkite kepenis nuo viryklės.
- Atvėsinkite daržoves ir kepenis, sudėkite į maišytuvo dubenį. Aliejų iš anksto išimame iš šaldytuvo ir tada supilame į dubenį.
- Viską sutrinkite iki norimos konsistencijos.
- Paštetą perkeliame į paruoštas ir aliejumi pateptas formeles, siunčiame į šaldytuvą 1-2 valandoms. Skanaus!
Tai klasikinio prancūziško pašteto įkvėptas variantas, kurį gaminu jau gerus penkis metus. Piene kepenėlių nemirkau, nes eksperimentuodama nepajaučiau skonyje skirtumo ar jokio kartumo.
- Suberkite nusausintus ir smulkiai supjaustytus grybus.
- Vištienos kepenėles nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais. Suberkite į keptuvę. Kepinkite karts nuo karto pamaišydamos, kadangi kepant kepenėles ypač svarbu tiksliai pagauti akimirką, kuomet viduriukai praranda rožinę spalvą. Viskas!
- Kepenėlių ir grybų masę kartu su vienu papildomu šaukštu sviesto (15 g) gerai susmulkite trintuvu. Paragaukite, jei reikia - įberkite daugiau druskos ar pipirų. Jei norite skystesnio ir lengviau tepamo pašteto - pertrinkite per sietelį. Tokiu atveju pasilikite keletą grybų, juos supjaustykite mažais gabalėliais ir įmaišykite į jau pertrintą paštetą.
- Paštetą supilkite į serviravimo indukus arba stiklainį. Atvėsinkite ir valgykite užtepę ant baltos duonos. Taip paruoštą paštetą reikėtų suvartoti per 2-3 dienas. Jei norite, kad laikytųsi ilgiau, pavyzdžiui, iki savaitės, puode ištirpinkite apie 60 g sviesto, atvėsinkite ir atsargiai supilkite ant stiklainio su paštetu taip, kad baltos apnašos liktų puodo dugne.