Klasikinis kiaulienos guliašas
Sotus ir aštrus klasikinis guliašas su sultinga kiauliena ir prieskoniais – šiam patiekalui neatsispirs niekas! Šį klasikinį kiaulienos guliašo receptą rekomenduoju visiems, kurie vertina skanius mėsos patiekalus! Dažniausiai guliašas gaminamas iš jautienos, bet ruošiamas ir iš kiaulienos. Bene svarbiausias ingredientas – paprika. Ruošdami klasikinį kiaulienos guliašą, atsiminkite porą pagrindinių savybių: pakepinkite svogūną ant stiprios ugnies, tada jis suteiks mėsai daugiau skonio. Ir naudokite žąsų riebalus, o ne augalinį aliejų.
Paskirtis: Vakarienės receptaiReceptai pagal ingredientus: # Mėsa / # DaržovėsReklamaReikalingi ingredientai:
Kiaulienos kumpis1 kilogramasSvogūnai2 vntPomidorai5 vntDruskaPrieskoniai mėsai1 valgomasis šaukštasAugalinis aliejus50 mililitrųČesnakaiReklamaGaminimo eiga
1. Apdorokite mėsą, atskirdami riebalus, kaulus. Apdorotą minkštimą supjaustykite mažais gabalėliais. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais.
2. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų. Įdėkite mėsą į karštą keptuvę ir apkepkite iš visų pusių. Nevartykite, kol viena pusė neparaudo.
Reklama3. Į keptą mėsą suberkite svogūną. Viską kartu patroškinkite, kol svogūnas suminkštės.4. Sudėkite tarkuotus pomidorus be odelių. Suberkite prieskonius, druską. Troškinkite, kol mėsa iškeps. Kai skystis užvirs, galite įpilti karšto sultinio arba verdančio vandens. Pačioje pabaigoje išspauskite česnaką ir suberkite į guliašą.

Tikras močiutės guliašas
Jautiena pakepinama įkaitintame aliejuje 5-7 minutes, pagal skonį pasūdoma, pabarstoma trupučiu pipirų, pridedama pomidorų padažo, dar truputį patroškinama.
Į puodą su sultiniu įdėti paruoštą jautieną su pomidorų padažu, ir uždengus ant vidutinės ugnies troškinti vieną valandą ir 20 minučių, tuomet mėsytė gaunasi labai minkšta ir skani, na per tą laiką kol mėsytė troškinasi,
svieste pakepinami miltai, atskirai svogūnai.
Sudėti į sultinį su jautiena svogūnus, pakepintus miltus, nemaltų pipirų, lauro lapelius, ir dar 15 minučių patroškinti. Baigus troškinti pridėti grietinės ir porą minučių patroškinti.
Patiekti su bulvių koše.
Reklama:Guliasas is kiaulienos
Trys pagrindinės guliašo gaminimo taisyklės:
Čia svarbūs keli dalykai. Pirmiausia, kelis kartus reikia gerai apskrudinti mėsą. Tai troškiniui suteiks gilų skonį. Taip pat svarbu nors truputį pakepinti ir suminkštinti svogūnus. O trečias dalykas, be kurio aš neįsivaizduoju guliašo, yra toks komplektas: kmynai, nemažiau svarbi čia yra ir saldi džiovinta paprika (kaip gi be jos, juk patiekalas iš Paprikų krašto Vengrijos. Tiesa, aš naudoju ispanišką saldžiąją papriką, bet tai visai negadina reikalo. Nebūtina, kad paprika būtų iš Vengrijos specialiu siutinių paštu atsiųsta) ir pomidorų pasta (reikia nevengti jos pačirškinti keptuvėje kartu su svogūnais, kad truputį iš ryškios pomidorinės spalvos pakeistų į plytų).
O toliau – svarbūs veikėjai, be kurių neprasideda dauguma sriubų ir troškinių: svogūnas, salieras ir morka. Saliero galite ir atsisakyti, morka atsakinga už saldumą, jos galima dėti ir daugiau.
Štai ir viskas. Tiesa, galima troškinti su trupučiu vyno, bet ir jautienos ar daržovių sultinys, ar net vanduo puikiai atlieka savo darbą. Taigi, keli maži žingsniai pasiruošti, o paskui jau viską pastatote ant labai silpnos ugnies (arba į orkaitę įdedate visą puodą, tik puodas turi būti be plastmasinių rankenų) ir einate skaityti savaitgalio spaudos. Nors turbūt daugelis turite apsčiai darbų ir savaitgalį, ne tik prie puodų stovėti ar laikraščius skaityti.
Paruošus didesnę porciją galite ir jums labiau simpatingus giminaičius pasikviesti… Pamatysite, visi padėkos už šilto ir klampaus troškinio porciją, kai už lango toks speigas spaudžia.
Guliašo draugai ir neatskiriami bičiuliai:
Ingredientai:
- Apie 1 kg kiaulienos sprandinės;
- 2 svogūnai (dideli);
- 2 morkos;
- Pagal poreikį alyvuogių aliejaus;
- 1 kubelis sultinio;
- 2 šaukštai miltų;
- 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo;
- Pagal skonį česnako granulių;
- Pagal skonį džiovinto baziliko;
- Šiek tiek prieskonių kiaulienos patiekalams;
- Pagal skonį maltų juodųjų pipirų;
- 2 lauro lapeliai;
- Pagal skonį druskos.
👨🍳 Guliašas ruošiamas puode su storu dugnu, pavyzdžiui, ketaus puode.
- Mėsą nuploviau, nusausinau ir supjausčiau norimo dydžio gabaliukais.
- Tada į keptuvę įpylisu alyvuogių aliejaus, sudėjau mėsos gabaliukus ir šiek tiek apskrudinau.
- Kai mėsa apskrudo, sudėjau ją į puodą dvigubu dugnu, įpyliau vandens ( kad apsemtų mėsą) ir užkaičiau.
- Tada supjausčiau svogūnus, per smulkesnę tarką sutarkavau morkas. Svogūnus bei morkas apkepinau su trupučiu alyvuogių aliejaus.
- Sukrėčiau į puodą kur troškinosi mėsa. Gerai išmaišiau įdėjau lauro lapus, sultinio kubelį, subėriau prieskonius, pagardinau druska bei pipirais, sumažinau kaitrą ir palikau troškintis apie valandą. Žinoma, kartas nuo karto vis pamaišiau, kad guliašas neprisviltų prie puodo dugno. Baigiant troškintis įdėjau 2 šaukštus pomidorų padažo (NE KEČUPO!), išmaišiau ir dar truputį patroškinau.
- Tada 2 šaukštus miltų gerai išmaišiau su maždaug pusę stiklinės vandens, bei po truputį, nuolat maišydama supyliau į guliašą. Gerai išmaišiau, įbėriau džiovinto baziliko bei dar apie 5 minutes patroškinau.
- Prie guliašo išviriau bulvių košės. Prie jų šviežių daržovių salotos: agurkai, ridikėliai, svogūnų laiškai, krapai, grietinė, majonezas, druska bei juodieji pipirai.
SKANAUS VISIEMS! ♥️♥️♥️