Senas geras jautienos guliašas su bulvių koše
Šiandien gaminame seną gerą guliašą. Šis patiekalas turbūt senesnis, nei galvojote, – Vengrijoje piemenys jį skanavo jau IX amžiuje! Tuo metu išvirtą ir pagardintą mėsą išdžiovindavo saulėje, supakuodavo avies skrandyje, o, atėjus laikui valgyti, ją tiesiog užpildavo karštu vandeniu. Greita kaip „bomžpakis“!
Daržovėmis ir pagardais čia irgi galima varijuoti. Ar naudosite šviežius pomidorus, ar sukapotus konservuotus, ar pomidorų pastą – tik jūsų reikalas. Patiekalas – gana žiemiškas, tad šviežių, plastiko skonio, pomidorų čia nenaudočiau.
Mėsos troškinius man skaniausia patiekti su bulvių koše, todėl pridėsiu ir šiuo metu mano namuose pamėgtos bulvių košės receptą.
Kitiems patiko
Kaip pasidaryti žaismingą kilimą
5 atgyvenę mitai apie siuntų pakavimą
Kaip įnstaliuoti LAMP į serverį
Namo šiltinimas poliuretano putomis
Rankovių tatuiruotės vyrams
Užsiprenumeruokite naujausius straipsnius ir patarimusTvarkyti sutikimąSiekdami teikti geriausią patirtį, įrenginio informacijai saugoti ir (arba) pasiekti naudojame tokias technologijas kaip slapukus. Jei sutiksime su šiomis technologijomis, galėsime apdoroti duomenis, tokius kaip naršymo elgsena arba unikalūs ID šioje svetainėje. Nesutikimas arba sutikimo atšaukimas gali neigiamai paveikti tam tikras funkcijas ir funkcijas.
Funkcinis Funkcinis Always activeTechninė saugykla arba prieiga yra griežtai būtina siekiant teisėto tikslo – sudaryti sąlygas naudotis konkrečia paslauga, kurios aiškiai paprašė abonentas arba naudotojas, arba tik tam, kad būtų galima perduoti ryšį elektroninių ryšių tinklu.
Parinktys ParinktysTechninė saugykla arba prieiga yra būtina teisėtam tikslui išsaugoti nuostatas, kurių neprašo abonentas ar vartotojas.
Statistika StatistikaTechninė saugykla arba prieiga, kuri naudojama tik statistiniais tikslais. Techninė saugykla arba prieiga, kuri naudojama tik anoniminiais statistikos tikslais. Be teismo šaukimo, jūsų interneto paslaugų teikėjo savanoriško įsipareigojimo ar papildomų įrašų iš trečiosios šalies, vien šiuo tikslu saugoma ar gauta informacija paprastai negali būti naudojama jūsų tapatybei nustatyti.
Rinkodara RinkodaraTechninė saugykla arba prieiga reikalinga norint sukurti naudotojo profilius reklamai siųsti arba sekti vartotoją svetainėje ar keliose svetainėse panašiais rinkodaros tikslais.

Guliasas is jautienos
Guliašas su jautiena
Klasikinis jautienos guliašas - receptas iš tradicinės vengrų virtuvės. Naudodamiesi šiuo receptu, visai šeimai galite paruošti skanų patiekalą - jautienos guliašą su padažu pietums ar vakarienei. Mūsų šalyje guliašas, priešingai nei šio patiekalo tėvynėje, kur tai yra sriuba, laikomas antruoju patiekalu. Galbūt jis panašus į sriubą dėl didelio padažo kiekio, kuris yra neatsiejama patiekalo dalis.
- Jautienos minkštimas - 450gr
- Vanduo - 500ml
- 1 svogūnas
- Pomidorų padažas - 4 šaukštai
- Augalinis aliejus - 2 šaukštai
- Miltai - 1 šaukštas
- Lauro lapas - 1vnt
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Druska pagal skonį
- Paruoškite ingredientus. Jautienos guliašui su padažu reikia: jautienos minkštimo, svogūno, pomidorų pastos arba pomidorų padažo (nebūtina), vandens, miltų, lauro lapų, juodųjų pipirų, druskos.
- Nuplaukite jautieną, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
- Nulupkite svogūną ir supjaustykite mažais kubeliais
- Gilioje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Maišydami kepkite mėsą ant stiprios ugnies, kol pagels.
- Į keptuvę su mėsa įdėkite susmulkintą svogūną. Kepkite kartais maišydami, apie 5 minutes ant vidutinės ugnies.
- Pabarstykite mėsą su svogūnais miltais, druska ir pipirais ir kruopščiai išmaišykite. Kepkite dar apie 3 minutes.
- Į mėsą įpilkite pomidorų padažo. Greitai viską sumaišykite.
- Į keptuvę supilkite vandenį. Jo gali būti daugiau ar mažiau, nei nurodyta recepte.Svarbiausia, kad vanduo beveik visiškai uždengtų mėsą. Kruopščiai viską sumaišykite. Pridėkite lauro lapus.
- Troškinkite uždengtą guliašą ant silpnos ugnies, maždaug 1,5 valandos.
- Susijusios kategorijos:
Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Kaip pasigaminti tikrą tradicinį Jautienos guliašą
Guliašas yra tradicinis vengrų patiekalas. Lietuviai kalbininkai jį įvardintų kaip – lėtas mėsos troškinys. Guliašo gaminime yra svarbūs keli dalykai. Pirmiausia, reikia gerai apskrudinti mėsą. Tai troškiniui suteiks gilų skonį. Taip pat svarbu nors truputį apkepinti svogūnus. O toliau svarbu nepamiršti pagrindinių ingredientų kurie suteikia nuostabų skonį: svogūnas, salieras ir morka.
Ingredientai:
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
500 g jautienos, pjaustytos kubeliais
1 didelis svogūnas, pjaustytas griežinėliais
1-2 raudonos paprikos, pjaustytos griežinėliais
1 morka, pjaustyta kubeliais
1 pastarnokas, pjaustytas kubeliais
Gaminimas:
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite jautieną, kol paruduos. Perkelkite ant lėkštės.
- Į keptuvę dėkite svogūną, papriką, morką ir pastarnoką. Kepkite 3-4 minutes.
- Dėkite česnaką, maltą papriką, pomidorų tyrę, kepkite 2 minutes.
- Į keptuvę dėkite atgal jautieną ir sumaišykite su daržovėmis. Pilkite jautienos sultinį, užvirkite.
- Uždenkite dangčiu ir dėkite į orkaitę valandai. Retkarčiais pamaišykite.
- Po valandos išimkite iš orkaitės, sudėkite likusius produktus: balzaminį actą, cukrų, kečupą ir grietinę. Viską išmaišykite ir užvirkite ant viryklės.
- Uždenkite dangčiu ir vėl dėkite į orkaitę 30-40 minučių, arba kol jautiena bus minkšta.
- Paskaninkite druska, pipirais. Tiekite su bulvių koše ar ryžiais.
Jums gali patikti:
- Kaip pagaminti guliašą?
- Marmurinio šokolado tortas
- Kaip skaniai išvirti grikius
- Kaip pagaminti traškią kiaulieną kinietiškai
- Obuolių pyragas pagal J. Ohmaną
- Kaip pagaminti falafelius – Falafelių receptas
TAIP PAT GALI PATIKTI
Pakraunama.